Svenska
Blog
Burning Lands kickstarter är ett fiasko för krigssimulatorgenren

Burning Lands kickstarter är ett fiasko för krigssimulatorgenren

Det har blåst upp en rejäl storm runt en kickstarter. Titeln kallas för Burning Lands och kan jämföras med Squad fast i Vietnam. I detta fall är det både utvecklarna bakom projektet och Youtube-kanaler som ringt varningsklockor. Utvecklare som strejkar, chef som inte tillåter utvecklarna att medverka på stream om sitt eget projekt och inte har betalat löner på tre år. Han sparkade enligt utvecklarna själva en anställd som tvingades ta hand om en cancersjuk familjemedlem under enstaka dagar. Chancebrahh som styr företaget Zero Hour: Interactive har försökt pressa Youtube-kanaler på pengar för att de i gengäld ska få chansen att promota hans spel. I kraven finns även hur de ska göra videos på väldigt specifika sätt och promota konst/texturer utan gameplay minst en gång i veckan. Han har då inte använt kanalernas agenturer utan försökt få gratisreklam genom att pressa youtubers privat både på pengar och reklamvideos. Pengarna han frågat efter skulle gå till egna privata bankkonton och inte till företagets officiella konton enligt drabbade. 

Det finns tyvärr en historik av problematiskt betende hos ledarskapet på företaget. Det är synd för projektet lät riktigt lovande på förhand. Vi börjar bli lite bortskämda med intressanta miltiärsimuleringar för flera spelare. Många utvecklas av små utvecklare men lyckas ändå se bra ut rent spelmässigt. Lite synd att vi inte får fler med fokus på en spelare (jag drömmer om att utvecklare börjar pusha grupp-AI längre). Det är alltid tråkigt när folk behandlas så illa att lovande projekt aldrig blir av. Det verkar vara fallet med Burning Lands.

Trots att hela utvecklar-teamet just nu strejkar gick Chancebrahh live med kickstartern. Han skrev även ett officiellt svar till folk som undrade över strejken. Detta verkar vara skrivet i affekt, du kan läsa detta via en av länkarna ovan. De hade runt 100 000 dollar i donationer inledningsvis men folk har börjat kräva återbetalningar på grund av all information som dykt upp. Ett tag var det bara hälften av donationerna kvar. I skrivande stund är kickstartersidan inte tillgänglig (utan det står enbart att titeln är under tvist om immateriella rättigheter). Utvecklarna som nu strejkar på grund av arbetsförhållanden startade en egen "ask me anything"-stream jämsides den chefen hade om deras spel. Tanken att som utvecklare vara bannad från en stream om sitt eget spel är udda. Var du intresserad av Burning Lands?

HQ