Svenska
Blog

Ett av förra årets mest underskattade spel får en expansion nästa år

King Arthur: Knight's Tale har inte fått den uppmärksamheten det borde enligt mig. Det är en vidareutveckling av universumet etablerat i King Arthur: The Role Playing Wargame. Dessa titlar innehöll en blandning av Total War och Heroes of Might and Magic. I Knight's Tale är basbyggandet tillbaka och striderna är numera omgångsbaserade. Blandningen är toppen med små scenarion i ett ruinerat kungadöme. Där du intar rollen som den tidigare protagonistens rival. Du är inte sagans hjälte denna gång utan en ondskefull skurk till den nu försvunne kungen. Det är lite som att få spela Sauron i ett Sagan om Ringen-äventyr.

De hederliga riddarna är inte längre kvar och I rollen som en återuppväckt Sir Mordred ska du försöka rädda din ärkefiende. Du får i uppdrag att rekrytera riddare och lösa problemen världen hamnat i. Du kan välja att bli en lika ondskefull tyrann och ett monster som Kung Arthur eller försöka återskapa en mer fredlig värld. Moralsystemet, alla kända karaktärer och den unika världsdesignen skapar en riktigt mysig spelvärld. Det är en mörk fantasy-tolkning av dessa klassiska berättelser och jag gillar det som erbjuds. 

En expansion har nyligen blivit utannonserad samtidigt som basspelets nya uppdatering vid namnet 2.0. Tilläggspaketet kallas för Legion IX och handlar om en försvunnen romersk legion. Den nionde legionen verkar vara odöda och du kommer att få ta kontroll över deras styrkor för att invadera en värld vid namnet Avalon. Trailern ger mig lite Lost Legio IX: The Karus Saga-vibbar. Det är en bokserie av Marc Alan Edelheit som är läsvärd. Legionernas trupper ser också väldigt unika ut i sin design. Neocoregames har tagit många friheter för att de ska passa in med resten av universumet. Så förvänta dig inte en historisk poträttering av dessa trupper. Trots det icke historiskt korrekta kan jag ändå inte låta bli att ryckas med av konceptet gällande romerska zombie/skelett-arméer på de brittiska öarna. 

 

Ett av förra årets mest underskattade spel får en expansion nästa år

HQ