Svenska
Blog

Topp 5 Multiplayer Spel - #1

Skrivet av Peddi93 den 30 december 2014 kl 21:30

Tänkte gå igenom de topp fem spelen vars multiplayerlägen jag verkligen älskar/har älskat.

Topp 5 Multiplayer Spel - #1

#1: The Last of Us: Factions
Jag går fram och tillbaka mellan plats två och tre men ettan är det inget snack om saken om.

The Last of Us är multiplayerspelet med allra bäst speldesign. Det är på grund av detta spel som jag skriver denna lista. För två dagar sedan så lirade jag och tre andra arbetskamrater spelet på PS4. Antal spelare är 4v4. Och sedan dess har vi kört varje kväll och det verkar ännu inte ändras. I dagsläget är det cirka två timmar kvar innan vi spelar igen och jag kan inget annat än att längta.

Tidigare så hade jag enbart kört med max två personer någon enstaka gång annars var det oftast en kompis. Det var väldigt sällan som jag spelade ensam då spelet är designat kring att man ska köra i grupp. Vill man göra det så spelar man automatiskt mot folk som inte är i en party så det är trevligt. Visst kan du sätta på mikrofonen och försöka kommunicera men i slutändan är det inte riktigt samma sak. Och låt mig säga redan nu: Ni har INTE kört The Last of Us Factions om ni inte lirat med ett helt lag med kompisar som ni känner. Dynamiken ändras helt och hållet när ni kommunicerar och bajsar i byxorna för att ni ser fienden bakom väggen och undrar vad fan dem planerar. Detta samtidigt som ni försöker ligga ett steg före dem och polaren skriker "FÅ INTE PANIK!"

Jag nämnde hur jag älskar spel där man njuter av varandras tillvaro och The Last of Us är helt kunglig på denna front. Du är alltid med dina vänner då det är självmord att gå helt ensam. Du kan undvika strider så vidare du inte ligger risigt till rent taktiskt vilket istället leder till att man applåderar åt hur vackert det andra laget spelade. Även något så fundementalt orosväckande som Listen Mode på förhand, hjälper till att stärka atmosfären och gemenskapen till spelet. Du vet att han är där. Han är bakom väggen. Han vet förmodligen var du är. Vad fan ska jag göra? Vad kommer han att göra? Är han ensam?

Naughty Dog fångar spänningen som ingen annan utvecklare har gjort. De lyckas helt och hållet ta den magi som finns i singleplayer och modifiera den så pass att Factions blir det bästa multiplayer spelet som jag har lirat på konsol.

Jag läste en text för ett tag sedan där någon på redaktionen klagade på att vissa vapen var låsta och att man var tvungen att köpa dessa. Till att börja med så finns det klasser där du kan använda dessa vapen utan att köpa dem. Allt du gör när du köper dessa är att du kan själv skapa din egna klass med dem. För det andra så har jag faktiskt tittat omkring, prövat några vapen och skillsen som man kan köpa och jag känner att det inte är värt det. Varför? För att jag faktiskt inte anser att dem är så bra! Balansen i detta spel är helt fenomenalt bra. Hur bra ett vapen är handlar i princip alltid om hur bra spelaren är som håller i vapnet.

Att spela med ditt lag är A och O. The Last of Us får mycket beröm för sin mästerliga singleplayer och av dem som har spelat multiplayern så är det många som uppskattar det. Men det bör vara fler. Jag är nästan glad att alla som vill ha platinum trophy måste spela igenom mulitplayern då det är nästan kriminellt att lämna spelet utan att ha spelat Factions.

HQ