Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Jag brände en tå

Skrivet av Perluck den 15 februari 2018 kl 14:38
This post is tagged as: Vardag

Du läste rätt... En tå, inte tre eller halva foten utan en satans tå. Stod och kokade upp lite vatten för att hälla i havre och så skvalpade det till! En skvätt flög över luften ner på min vänstra fot och brände till rejält. Sekunden senare drog jag av mig strumpan och såg resultatet - det var inte vackert.

Två dagar senare och nu är jag svullen efter att ha envisats med att gå utanför mitt rum med en inlindad tå, strumpor och skor, ingen bra idé. Irriterad är man milt sagt över att en sådan liten yta totalt låser en till hemmet. En satans tå.

Brännskador är kanske ett av de värsta man kan råkas ut för men denna gång har det varit väldigt milt vilket jag tackar huskuren som stavas kolloidalt silver. Det bränner inte ett dugg i efterhand och inga blåsor (tar i trä), men istället har man en svullen tå.

Hur man nu endast lyckas träffa en tå... Det är en prestation i sig.

Jag är en bitter man som hoppar på en fot.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

2500:- för en konsert?

Skrivet av Perluck den 13 februari 2018 kl 14:33
This post is tagged as: Musik

Är ingen rapp tok direkt. Det jag lyssnat på är praktiskt taget enbart mainstream - Eminem, Kendrick Lamar, Tech9ne mm. - Ofta har detta spelats när man är arg, tränat eller i stämning för att själv försöka rimma. Såg i flödet att Eminem går ut på en ny världsturné. Inte för att jag är särskilt taggad då det senaste albumet var en ren fis, mitt intresse grundar sig i att jag lyssnat på hans tidigare alster och jag kände då att, ja kanske kan det vara kul att se honom.

Det trillade ur minnet tills att en vän häromdagen ringde upp mig. Han var intresserad av att gå och då blev jag plötsligt sugen, tills att han nämnde priset.

2500 riksdaler! - Vad i hela helvete.

Konserter må ha blivit dyrare gentemot några år tillbaka. Radiohead, Ed Sheeran har exempelvis legat på tusenlappen, men denna giriga rappare ska ha över tvåtusen kronor!

För en sittplats!

Fick en halvtimma att fundera på saken och kort därefter så svor jag över vilket helsikes girigt svin han är som tar så mycket pengar. En rappare som spottar på sin mick. Jag har sett Muse med sin dyra produktion i show, Radiohead som är ett kultband, ingen av dessa är i närheten av 2500:-.

Eminem dra åt *****!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

SF blir Filmstaden med en grotesk logga

Skrivet av Perluck den 1 december 2017 kl 15:39
This post is tagged as: Film

Ja nu planeras SF att bli Filmstaden vilket lär ske under kommande de två åren men jag kan bannemig inte hålla mig för skratt. Logotypen är verkligen grotesk eller vad säger du? Känns nästan som den försökt vara Gordon Ramsays - F word.

Som någon på moviezine redan påpekat, ser ut som en tunnelbaneskylt.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Surface Laptop snart här!

Skrivet av Perluck den 6 augusti 2017 kl 19:54

I höst ska det pluggas. Mycket skrivande och med mastodontburken hemma var en bärbar givet, men vilken? Jag fann mig själv i en enorm djungel av olika varianter; Microsoft, Asus, Apple, Dell. När jag trodde mig hittat en så fann jag en annan och så gick cykeln i veckor men något som stod ut var priset för dem alla. Det spelade ingen roll vad jag valde eller vad jag försökte backa på för faktum var att alla smartbook-modeller är otroligt dyra.

Det som gjorde mig lagom förbannad när jag såg att trots priset så hade dem alla något gemensamt - ingen var perfekt. Apple hade inte fler USB portar, dessutom dyrare än konkurrenter för sin nisch, Dell XPS var otroligt stark för priset men hade fallerande mic, kameror och oroligheter och Microsofts nu egna serie (Surface) hade inte Thunderbolt portar som Apple istället försöker bringa som standard. Det var inte lätt.

Började falla för Surface Book, en transformer som inte var särskilt svag och som dessutom hade en grym skärm samt touch i klass för ritande. Men priset slog till igen och vad som gjorde mig orolig framförallt var att datorn varit ute på marknaden i snart två år innan den lanserats i Sverige, var är nästa version? Inget hördes på den fronten alls och istället såg jag att Microsoft nu ska lansera en ny produkt i sin Surface-serie, nämligen Surface Laptop.

Tillskillnad från andra modeller är den inte en transformer och inte en hybridplatta. En gedigen laptop helt enkelt riktat mot studenter (?) bland annat. Efter en hel del fundering bestämde jag mig att beställa en trots min förkärlek för Surface Book. Den är snart här hos mig och materialismen är ett faktum! Imorgon förväntar jag mig att telefonen plingar, jag hoppas att jag blir nöjd i slutändan då jag aldrig betalat denna slant för en bärbar.

Gör mig nöjd!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Handmaid's Tale imponerade

Skrivet av Perluck den 3 augusti 2017 kl 15:57
This post is tagged as: Film

Det flög runt lite rykten och bilder gällande Handmaid's Tale för något år sedan och vid tillfället la jag inte ner någon vidare tanke på det hela förutom att sätta det på hyllan för en kik senare. Senaste dagarna har jag suttit inlåst, asocial och bara stormat serier vilket jag sällan gör - härmed har jag äntligen bockat av True Detective och dess andra säsong och fann då Handmaid's Tale till min förvåning på HBO.

Yesh! Ett antal timmar senare och nu är även denna serie avklarad och jag är ruskigt imponerad. Man hade ett hum om vad det handlade om, kvinnoförtryck, en ond och mörk värld. Intensiteten är serien väldigt generös med och starkare scener får man ta och leta efter i serieväg. Även om jag inte gråtit eller skrikit som många andra så var det ofta jag fann mig själv med en tomhet.

Berättelsen om Offred i ett dystopiskt USA blev en resa som jag sällan glömmer. En fantastisk serie som jag redan nu långt ifrån är mätt på och att en andra säsong fått grönt ljus såg jag därav som en självklarhet.

Se denna, med bums!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.