Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Är du duktig på att filma / klippa video?

Är du duktig på att filma / klippa video?

Skrivet av Petter den 20 juli 2018 kl 14:21

Jag letar efter en videograf som kan tänka sig att hjälpa mig under ett par dagar med en GRTV-film om min nu helt färdigbyggda Gundam GT-R. Jag har tidigare lovat att denna videosnutt ska göras och laddas upp och hade då planer på att försöka få min videograf-lillebror Måns att assistera mig (eftersom jag är genuint aningslös gällande allt vad kamerahantering / editing heter) men då han gått och blivit Rod Stewart 2® måste jag nu leta efter en ersättare.

Är du duktig på att filma, känner suget efter att sitta på ett flak på en kameratruck och filma en tokblank tävlingsbil, klippa ihop allt detta med statiska bilder från vägkanten med en liten intervju och drönarvideo - och kan tänka dig att göra detta här i Östersund under den kommande månaden för en inte alltför svettig slutsumma - hojta! Antingen här i en kommentar eller till petter@gamereactor.se. Tack på förhand! :)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Storstekarn rattar Regera

Storstekarn rattar Regera

Skrivet av Petter den 20 juli 2018 kl 14:16

Mister JWW driver en ytterst sevärd Youtube-kanal där han och alla hans miljoner dräller runt och handlar superbilar som om de vore Jula-vantar. Genom att följa karln får man en inblick i ett lyxliv som en annan endast kan drömma om, allt medan storstekarn James himself är rysligt ödmjuk och allmänt mysig. Under den gångna veckan har han gästat Goodwood festival of Speed 2018 (nästa år måste jag dit, så är det bara) och bland annat rattat Koenigsegg Regera. En otrolig liten videosnutt som jag absolut anser att du bör glutta på. Länk

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Att leva med bacillskräck

Att leva med bacillskräck

Skrivet av Petter den 20 juli 2018 kl 11:14

Visst, jämfört med betydligt värre åkommor är hälsosamma mängder bacillrädsla knappast någon fara, men jag tänkte ändå skriva lite om att leva med det. För jag har haft bacillskräck hela mitt vuxna liv och även om jag tyglat stora delar av det är det något som får mig att agera på ett särskilt vis flera gånger varje dag.

För mig handlar det nästan uteslutande om handhygien i samband med mat samt dricksglas och tandborstar. Där i ligger mina största bacillbekymmer. Jag kan exempelvis inte äta om jag inte kan tvätta händerna alldeles innan födan ska pressas in i anletet. Det går liksom inte. Jag får inte in en tugga med lortiga händer eller labbar som inte tvättats på några timmar. Särskilt inte om jag går på restaurang och på köpet fingrar på dörrhandtag och stolar där jag vet att 100 andra personer fingrat samma dag. Då äter jag hellre ingenting alls än att stoppa in mat i munnen med händer fylla av bakterier.

Jag kan heller inte dricka något ur ett glas som någon annan druckit ur. Det går bara inte, så till vida det inte handlar om mina egna ungar såklart, de är det enda undantaget. Om en kompis druckit ur ett glas och även om jag vet att det såklart är grislugnt att bara vända det och dricka från andra sidan - går det inte. Jag kan bara inte. Detsamma gäller tandborstar. Min fru är glömsk och lite slarvig, sådär rent allmänt. Vilket under åren lett till att hon vid upprepade tillfällen misstagit min tandborste för sin. När detta skett har jag varje gång antingen varit tvungen att koka tandborsten eller slänga den. Även fast jag vet att det såklart torde räcka med att spola den under kranen. Jag kan bara inte förmå mig att borsta tänderna med en borste som nån annan krattat sin karies med. Det. Går. Inte!

En rätt vrickad grej hände i förrgår när det gäller min bacillrädsla och jag ska försöka förklara händelsen utan att tappa humöret. För det var svärfar som vänligt nog hälsade på och hade med sig en stor bunke med nyplockade, ekologiska (jämtländska) jordgubbar. Barnen tjoade och skrek av vildsint förtjusning och började sätta i sig de söta, röda bären med stor aptit samma sekund. Jag laddade upp med 15 gubbar och en skopa vaniljglass och började äta jag också, vilket jag inte borde. För halvvägs in i måltiden berättade min frus far att han minsann "bitit" bort den där lilla blad-kronan på varenda jordgubbe under tiden som han plockade dem. Med truten! En mycket smidig åtgärd enligt honom men något som givetvis fick mig att sluta äta samma millisekund och hade vi inte haft främmande hade det funnits risk för en framtvingad spya, ärligt talat. Möjligtvis rätt ut, över köksbordet. Kanske till och med mot en vägg.

Så har jag det. Har du bacillskräck?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Vinn Simon Stålenhags briljanta böcker

Vinn Simon Stålenhags briljanta böcker

Skrivet av Petter den 20 juli 2018 kl 10:25

Flodskörden och Varselklotet är två favoriter här hemma hos mig. Jag älskar dem, innerligt, och tycker att det är synd och renodlad skam att vår svenska konceptillustratörs mästerliga sci fi-historier ännu inte köpts upp av Hollywood och förvandlats till svindyra filmer. För det här materialet är precis så bra att det skulle kunna ske. Nu kan du vinna böckerna och detta genom att skriva varför i en kommentar nedan. Det är inte särskilt mycket svårare än så. Go!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Fullständigt magiskt framträdande (3)

Fullständigt magiskt framträdande (3)

Skrivet av Petter den 19 juli 2018 kl 11:56

Den tokryske gitarrsmekaren Alexandr Misko är sinnessjukt. Magiskt ultraenorm, typ. Karln är direkt otäck. När han med hjälp av fingrar, händer, naglar, underarmar och stämskruvar lirar George Michael-dängan "Careless Whisper" och får det, på egen hand, att låta som ett fullstort mysband - då stammar jag av beundran. Jag hatar vanligtvis gitarrister som knackar och slår på sin gura men <i>Misko är magisk. Länk

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus