Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Hur verkligt är Forza & Gran Turismo?

Skrivet av Petter den 22 september 2017 kl 14:58

Jag håller på för fullt med en artikelserie om simulatorracing, som du säkert redan räknat ut. I måndags publicerade jag en artikel vid namn Forza! Förbättring om sakerna som jag hoppas har blivit bättre i Forza Motorsport 7 i förhållande till föregångaren. Jag publicerade dessutom min stora recension av simulatorn Project Cars (också i måndags) och till veckan kommer jag att skriva mer om Gran Turismo Sport, men inte förrän jag avhandlar det här med hur "realistiska" de är egentligen, Forza och Gran Turismo - och det kan du läsa allt om i min mastodont-artikel som vi lade upp för en liten stund sedan.

Hur realistiskt är Forza och Gran Turismo?

Forza, Forza! Förbättring

Recensionen av Project Cars 2

Hur ska jag ha råd?

Skrivet av Petter den 22 september 2017 kl 12:33

Jag är verkligen så lyrisk som jag kan bli. Detta är mitt maxtillstånd gällande kollrighet. Jag sitter och skakar bakom skrivbordet, som en idiot. För jag måste försöka hitta pengar i någon gammal brunn. Jag måste äga ett par Pioneer SE-Master 1. Jag ska äga dem. Jag måste. Recensionen är publicerad och den är fylld av hat + kärlek. Länk

Radio Rix på väg till dagis

Skrivet av Petter den 22 september 2017 kl 11:46

Jag har drabbats av en förbannelse. Och jag vet ärligt talat inte hur länge det kommer att gå hålla på såhär utan att jag kör ned familjekombin i Storsjön. För min fru älskar Bieber / Miley Cyrus och Rihanna. Hon älskar även Gangnamn Style, Britney Spears och Bass Hunter. Och därmed finns det i princip ingen gemensam nämnare när det kommer till musik här hemma. Ingen alls. Hon rattar alltid in Radio Rix i bilen och varje morgon när jag och Frank (nu 2,5 år gammal) avser att åka mot dagis drar den där hemska Morronzoo-showen igång, mot bättre vetande. Jag hinner heller aldrig stänga av innan Frank börjar digga likt en normalberusad Ibiza-fjortiz med armarna utsträckta (pumpande) och lätt svajande huvud. Frank älskar partymusik och verkar heller aldrig störa sig på de som pratar på Radio Rix. Vilket hans pappa såklart gör. Jag mår direkt illa.

Jag tror säkert att han Roger på Morronzoo är en genuint god människa. Han verkar ju åtminstone alltid vara jätteglad trots att det handlar om morgontimma och ruskigt höstruskväder. Det är dock något med hans röst som får mig att vilja straffa mig själv genom att piska en jättesill mot ansiktet 12 000 gånger. Han gör min morgon till rena rama tortyrskolan. När Roger på den där genuint avskyvärda, superbreda stockholmskan utbrister "Väeeeelkohmmen till Rrrrixxh morrhonzooowh, dåråh!" vill jag bara självdö. Jag vill sluta att existera. Att hans tonläge alltid känns så påklistrat tillgjort och silkeslent "Aaaarååh"-slemmigt gör inte saken mindre fruktansvärd.

Jag har dock listat ut hur jag ska lösa det här. Jag ska plocka ut stereoenheten i familje-Forden och koppla ur antenn-sladden vilket omöjliggör radiolyssnande. Sen ska jag stoppa in en skiva av The Police som får sitta där, för evigt. Då kan vi fistpump-digga till "Next to You" på väg till dagis, istället. Det kommer att bli cirka 122 000 gånger bättre. För alla inblandade.

En otroligt vacker hyllning

Skrivet av Petter den 22 september 2017 kl 11:25

Det har tisslats, tasslats och viskats en del om att det finns en inbyggd (hemlig) hyllning till den cancer-avlidne Nintendo-presidenten Satoru Iwata i Nintendo Switch-hårdvaran. Och nu har flitiga hemmapulare grävt lite och hittat den. Och dte handlar om en mycket vacker liten grej som jag tycker gör att Nintendo känns sådär supermysigt familjeorienterat charmigt småskaliga som de gjorde på 80-talet - igen. Hyllningen innefattar NES-spelet Golf som du kan låsa upp genom att göra Iwatas ikoniska handrörelse med handkontrollerna den 11:e juli, vilket är dagen då han dog. Om du gör detta laddas spelet in och Iwatas röst hörs i form av ett ljudklipp från en av hans många Nintendo Direct-presentationer.

Det har nu också kommit från att hyllningshemlisen kallas för en "Omamori" (japanska) vilket är ett japanskt skrin som i deras kultur innebär att man ä beskyddad om man har ett sådant i sitt hem. I och med det menar Nintendo att Iwatas ande följer med varje såld Switch-enhet och att hans Omamori vakar över alla som köpt hans konsol. Nog är det vackert alltid, även om det bara är en liten, liten bagatell inbäddad i maskinens hjärta. Såhär gör du.

Om jag jobbade med casting...

Skrivet av Petter den 22 september 2017 kl 10:41

Givetvis har alla vi filmfanatiker ofta tänkt hur det skulle se ut/fungera om det byttes skådespelare och i fallet Punisher + Daredevil hoppas jag innerligt att Marvel Studios snart beslutar sig för att ge seriejättens två främsta karaktärer den behandling de verkligen förtjänar. Jag pratar om Matt Murdock/Daredevil samt Frank Castle/The Punisher och jag menar absolut att Netflix serie inte alls duger. För det gör den enligt mig inte. Daredevil är så mycket mer än det där, och jag sörjer det faktum att Affleck & Co sabbade Daredevils framtid där för 14 långa år sedan.

Jag vill dra ett streck över allt. Börja om. Jag vill att Russos (Captain America: Winter Soldier) tar över nu efter det att Disney plockat bort allt sitt material från Netflix och att vi glömmer allt som varit. Jag vill se två stycken superpåkostade storfilmer (en om Daredevil och en om The Punisher) med ny casting som innefattar Armie Hammer som Murdock och Mad Men-kungen Jon Hamm som Castle. Efter att de filmerna gjort succé så vill jag såklart att det görs en tredje där de två först fightas för att sedan hjälpas åt att klämma åt Kingpin som jag vill ska spelas av Vincent D'Onofrio (igen). Han är åtminstone perfekt i Netflix annars ganska bleka serier (även om Daredevil faktiskt började riktigt bra, det ska naturligtvis medges).

Hammer är inte bara porträttlik den Murdock som jag läste då jag samlade som mest på serier. För karaktären har ju alltid varit otroligt tvålfager med en mörkblond finfrisyr och en ståtlig närvaro. Armie är 1,96 meter lång och med en smula mer muskler på överkroppen är han ju verkligen helt perfekt. Han har också den där försiktiga men påtagliga närvaron som jag vill se hos Matt. Jag tror även att Hamm skulle vara perfekt som Frank Castle, även om karln är snyggare än vad som torde vara realistiskt. I Edgar Wright-rullen Baby Driver visade Jon att han verkligen kan spela såväl psykotisk som rejält förbannad på ett mycket trovärdigt och intressant sätt. Han har även om Drapers mörkaste stunder i Mad Men visat prov på en förmåga att verkligen suga in mig i sina egna sotsvarta tankar. Och det är ju absolut vad som behövs när det kommer till Punisher. Jag vill se Hamm i skägg, uppumpad efter ett års brutalhård träning och med en riktig Punisher-dräkt. Han är precis som Hammer dessutom lång, stor. 190 centimeter och rejält bitig, vilket behövs för den här rollen enligt mig.

När det kommer till Fox nya Wolverine hoppas jag innerligt att ryktena om Tompa Hardy stämmer. För ingen skulle passa bättre. Inte minst för att Tom verkligen ser ut som Logan men även för att han visat med filmer som Lawless, The Dark Knight Rises samt serien Taboo att han kan göra massor med ett välskrivet, oförutsägbart psycho utan att spela vare sig yvigt eller högljutt. Jag vill se Hardy som Wolverine och att han ska dyka upp i Xforce-filmen tillsammans med Ryan Reynolds (Deadpool) samt Josh Brolin (Cable).

Vilka skulle du vilja se i dessa tre roller?