Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Vi ska testa Sony Bravia 55XE8505

Skrivet av Petter den 22 november 2017 kl 12:03

Sony kontaktade oss förra veckan och frågade om de fick ställa en Sony Bravia 55" 55XE8505 i vårt testrum, för test (duh!). Och givetvis tackade jag ja. TV:n är nu skickad och även om jag personligen varit mer nyfiken på att hårdtesta deras nya Oled-skärm (har hittills bara sett den i butik) ser jag väldigt mycket fram emot att under en längre tid klämma mig svettig på XE85 som är en vettig skärm för vettiga pengar. Den går just nu att köpa för 9995 kronor och ska tydligen vara fantastisk. Mer om detta nästa månad.

Förkrossande briljanta...

Skrivet av Petter den 22 november 2017 kl 11:57

Jag har tidigare orerat/raljerat kraftigt om Audeze Isine20. Den bästa in ear-lur jag någonsin lyssnat på, inklusive betydligt dyrare vansinnesmodeller från framförallt Shure. Isine20 står sig som kungen, av innerörat. Världens första snäcka baserad på magnet-o-statiska element. Och världens bästa in ear-ljud. Faktum är dock att lillebrorsan Isine10 (som kostar ungefär 40% mindre) låter snudd-på lika obegripligt bra. Jag har kört dem i drygt tre månader nu och slås dagligen av hur fantastiskt bra det faktiskt låter. Det enda som återstår för egen del, nu, är att få chans att testlyssna Audeze LCDi4 som är en in ear-lur för 35 000 kronor (haahaha!). Roligt.

Subaru lägger ned WRX STI

Skrivet av Petter den 22 november 2017 kl 11:34

En era går i graven och som rallygalen motortok sörjer jag, såklart. För Subaru gör som Mitsubishi och lägger nu ned sin rallybilstillverkning. Evon dog för sex år sedan och Subaru har nu byggt sin sista WRX STI. Och det är ju inget annat än sorgligt. För medan varenda bil som idag säljes innehåller 600 000 olika eletroniska hjälpmedel (automatisk hastighetsanpassare, automatisk vejningsfunktion, autoinbromsning, autogas, autoväxellåda, autostyrning med mera) är STI:n fortfarande en av få bilar i prisklassen 300-400 000 kronor (ny) som ger den där råa, rena, avskalat riktiga racingupplevelsen på vägen. En underbar, underbar bil som genom generationer bevisat att man faktiskt kan köra ifrån renodlade sportkärror med en japansk fyrdörrar-sedan. Och det kommer jag alltid att hylla/älska.

Jag ägde ju en 2009 års WRX STI som jag gillade stenhårt trots att chassit var väl styvt för mina användningsområden. Ägde ju innan dess även en Evo IX och känner nu plötsligt ett omänskligt stort sug efter en 2016/2017års STI, eftersom det som sagt blir den sista modellen som kommer att tillverkas. Sen är den borta, försvunnen och förmodligen bortglömd av alla förutom de mest initierade fartgalningarna (som undertecknad). En era som går i graven, som sagt.

Jag besökte för två veckor sedan Subaru Östersund för att få provköra den senaste modellen av STI och slogs av ett par saker. Dels är nya karossen snygg, även fast jag faktiskt inte tyckte det när den först visades upp. Speciellt bakdelen är väldigt läcker. Bilen påminde mycket om min gamla 2009-hatch men kändes piggare, ännu mer balanserad och skönare att åka i. Jag älskade den, helt enkelt. Och om jag vinner på en skraplott under dagen tänker jag minsann köpa den. Direkt.

Jag älskar CD Projects logotyp

Skrivet av Petter den 21 november 2017 kl 12:58

Alltså jag älskar inte studions logo, den är hemsk. Men jag älskar logotypen de gjort för det kommande rollspelseposet Cyberpunk 2077. Förutom att den är sådär neon-90-talshärligt spretig och vass, är den perfekt balanserad med ytterst tjusiga (handskurna, va?) bokstäver satta i ljusgul färg med cyan-skugga och en spärrad Din Schrift Alternate (tysk vägskylts-font som jag älskar) som underlinje. Väldigt välkomponerat, smakfullt och passande för vad spelet verkar vara, såklart. Skickligt, precis som studions alla spel.

Årets film 2017

Skrivet av Petter den 20 november 2017 kl 14:38

Jag, filmskribenterna Kim Jakobsson och André Lamartine ska nu bara se Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi innan vi slutför listan över det som Gamereactor anser vara årets bästa filmer, sen är det dags att skicka upp listorna i form av artiklar här på siten med start i mitten av december. De senaste sju åren har jag korat mina favoriter från filmåret som gått här i min blogg, men så kommer det alltså inte att se ut i år (eller fortsättningsvis). Istället blir det en gemensam GR-lista, med grafik som jag precis slutfört. Och såhär kommer den att se ut (plus Årets spel-grafiken, bara för att se hur de hör ihop).

I december är det dags, för hela rubbet.