Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
JVC:s nya projektor gör mig svettig

JVC:s nya projektor gör mig svettig

Skrivet av Petter den 17 december 2018 kl 17:28

Jag är svettig och andas sådär hetsigt men maximalt vidgade näsborrar. Naken är jag också. Helt insmord i lotion. Orsak? JVC har äntligen släppt den riktiga uppföljaren till Gamereactors förra projektor (som såldes i början på sommaren). Den har nu äkta native 4K-paneler och en helt ny processor. Eller ja, allt är nytt. Allt! Linsen också. Och jag läser de tidigare testerna med svetten sipprandes nedför nästippen. Jag kommer dessvärre att tvingas skaffa en. Matrealist-djävulen inom mig kommer att forcera min hand, mot pluskan. Mot ett inköp. Även fast jag hade bestämt mig för att köra TV ett tag nu. Satan också! Jag menar, lyssna på detta:

JVC DLA-N7
• 1900 ANSI Lumen ljusstyrka
• 90.000:1 native kontrast (400.000:1 dynamisk)
• HDR10 / Hybrid Log Gamma
• Auto Tone Mapping
• Förbättrad rörelsehantering för 4:4:4

Okej, jag avlider. Men visst, smakar det så kostar det ju, såklart. 90 000 kronor.

Facebook
TwitterReddit
Eko-maten i blåsväder (igen)

Eko-maten i blåsväder (igen)

Skrivet av Petter den 17 december 2018 kl 16:27

Du som läst min babbliga nonsensblogg i åratals åratal vet mycket väl hur lite jag prenumererar på grundidén om att ekologisk mat per definition är mycket bättre. Bättre smak, mindre gifter, bättre för miljön... Brukar det ju låta. Något som i flertalet stora, seriösa, studier visat sig vara felaktigt. Det sjuka är ju att raka motsatsen bevisats - i omgångar. Inte minst när det gäller de där fyra professorerna i växtnäringslära och markvård vid Sveriges Lantbruksuniversitetet (länk) som för ett par år sedan framkallade akut hjärnblödning hos alla ekosofer. För det fanns inte många tvivel i de studier de presenterade som sade att "konsumenterna får varken bättre livsmedel eller en bättre miljö om de köper ekologiskt odlad mat."

Och nu är det dags, igen; "ekologiskt odlad mat har mycket större klimatpåverkan än konventionellt producerade livsmedel på grund av att större markarealer krävs". Detta är ett av resultaten i en internationell studie från bland annat Chalmers (länk). "Ekologiska ärtor odlade i Sverige har ungefär 50 procent större klimatpåverkan än konventionellt odlade ärtor". Är bara ett exempel som jag tycker är direkt otäckt. Inte blir det mindre läbbigt när studien slår fast, igen, att idén om att eko-grönsaker (exempelvis) inte har besprutats med diverse bekämpningsmedel. För det har de ju, allihopa. Bara det att det är andra medel, vissa som inte ens testats ordentligt. Historien om en av Sveriges största potatisbönder som styrde om till ekologiskt och därmed tvingades slänga en skörd värd tre miljoner kronor istället för att använda ett grundligt supertestat medel som godkänts av EU. Och därmed räddat hela skörden. All potatis. Som du förstår är den potatisbonden inte en av ekosoferna som fått hjärnblödning av Chalmers-studien, direkt.

Och: För mig är detta superenkelt. Jag betalar aldrig 35-60% mer för ekologisk lök, tomater eller pärer. Inte ens under pistolhot. För detta är århundradets snyggast marknadsförda bluff det som kedjor som Ica och Coop naturligtvis vinstat miljarderz miljarder på. Hur gör du?

Facebook
TwitterReddit
Wilder öppnar upp

Wilder öppnar upp

Skrivet av Petter den 17 december 2018 kl 13:24

Efter dunderfighten mellan Deontay Wilder och Tyson Fury är det naturligtvis helrätt av Joe Rogan att bjuda in den obesegrade jänkaren till världens främsta podcast och avsnittet med Wilder blev mycket riktigt alldeles fantastiskt. Avslappnat, innerligt, uttömmande och intressant. Länk

Facebook
TwitterReddit
Vinn en OLED-TV från Panasonic!

Vinn en OLED-TV från Panasonic!

Skrivet av Petter den 17 december 2018 kl 10:42

18 000 kronor, kostar den. Panasonics nya OLED-TV och vi har en sprojlans ny 55-tummare som letar ny ägare. Utöver det har vi Asus nya premium-lurar (som är fantastiska), en 144 Hz-monitor från AOC, smarriga Blu-rays, Call of Duty: Black Ops 4, en GPS, Microsofts nya Xbox One-handkontroll, Forza Horizon 4 samt Super Smash Bros Ultimate till Switch. Ja! Den tredje adventsluckan i Gamereactors Julkalender är nu öppnad och det handlar om en av de smarrigaste luckorna någonsin. Länk

Facebook
TwitterReddit

Vi öppnar adventslucka tre imorgon, istället

Skrivet av Petter den 16 december 2018 kl 20:01

Det är 12 eller om det är 13 tävlingar som ska läggas upp, idag egentligen. En av de smarrigaste luckorna vi kört under dessa 14 år som Gamereactors kalender existerat. Tanken var naturligtvis att jag skulle göra det precis, exakt nu men jag ska vara helt ärligt här och säga som det är; Jag pallar inte. Är stendöd, i princip, efter en rejält dryg förkylningsvecka och en heldag med ungarna vilket innebär att jag, skamligt nog, skjuter på detta till imorgon. Men misströsta ej, det blir inte mindre tid att tävla för det, eller så. Vi förlänger bara kalendern med 24 timmar i år. Sorry, och tack för ditt tålamod (du kommer verkligen inte bli besviken på nästa lucka, eller på julaftons-luckan). Fortsatt trevlig söndagkväll!

Facebook
TwitterReddit