Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Det är skottpengar på gamle Hegevall

Det är skottpengar på gamle Hegevall

Skrivet av Petter den 7 december 2022 kl 18:43

Bounties i Call of Duty: Warzone 2.0 är spännande, en rolig grej, men ack så satans irriterande när man hamnar där själv och markeras med tre röda pluppar. Jag, som värdelös rookie, har klarat mig väl undan det där fram till igår då jag bara hann landa i den sydvästra utkanten av Al Mazrah innan de tre röda plupparna dök upp på skärmen. "You have been marked as a bounty, get to safety". Jo-hejdu... Paniken satte in direkt och medan mina medsoldater rushkutade därifrån likt avhyvlingar, beslutade jag mig, mot bättre vetande, för att sätta mig i ett hörn och vänta. Jag vet ju att det i grunden bara är korkat eftersom man som "bounty" markeras ut på kartan med en röd markör, men jag tänkte lite såhär; Är ju hajmat oavsett, lika bra att försöka barrikadera sig och brassa ned så många jag kan innan jag hamnar i Gulag.

Så! Jag rushade in i ett litet ljusbrunt hus, plocka på mig alla vapen jag kunde hitta (vilket lyckligtvis var en hel del, inklusive en Sakin MG38 med 60 bulor och en skyddsväst med plats för tre plåtar. Jag stoppade in plåtarna, laddade min MG och backa in i en liten skrubb på övre våningen, stängde dörren efter mig och lade mig ned på golvet med pipan riktad mot dörren. En minut senare hörde jag hur tre motspelare klampade in i huset (på nedervåningen) och när en av dem vrålade "Where are you hiding, you little cunt!" visste jag dessutom att de var britter. Alla tre. Adrenalinpåslaget när dessa scenarion utspelar sig är verkligen ingen lek. Jag svettades i händerna som en dåre och hörde min egen puls när de tre britterna började leta sig upp på övervåningen.

När dörren till min gömställe-skrubb vräktes upp var det två av dem som stod rakt framför mig medan den tredje stod längre in i rummet med ryggen vänd mot mig. Jag öppnade naturligtvis eld och lät MG38:an sjunga. Ett par ynka sekunder senare var alla tre skateskjutna och låg på golvet och kröp. Jag hade tur. Hur mycket tur som helst, och det var då (som så ofta) som tonläget byttes ut.

"Wait! Wait! Wait! Hold on a sec! Hi buddey... Everything good?"

Jag: Yes! Now it is...

"You want to join us?"

Jag: "No thanks"

"Could you consider letting us all go?"

Jag: "Sorry"

BAM-BAM-BAM-BAM-BAM! Det sprutade blod ur alla tre medan deras utrustning flög runt som konfetti i köket där på övervåningen men min glädje blev minst sagt kortfattad då deras trupps fjärde-man dök upp på balkongen utanför och brassade mig i ryggen med en SMG. Trist, men samtidigt ett sånt där spelminne som jag sent kommer att glömma. 😂

 

Tales From Al Mazrah:

Pizzabaserad rasism

Dåraktig offensiv

Toaletthäng

HQ
Vi har korat Årets Spel 2022 (färdiga!)

Vi har korat Årets Spel 2022 (färdiga!)

Skrivet av Petter den 7 december 2022 kl 18:18

Sååååå! Phuh... Då var vi klara. 12 kategorier nöjde vi oss med i år och samtliga av listorna är nu klara. Nu ska vi skriva ihop rubbet, designa bildmaterial och redigera. Tanken är att börja kora årets bästa (och sämsta) spel strax efter lucia och då hoppas jag naturligtvis att du läser, och kommenterar.

Apple Airport Extreme ryker. In med Netgear Orbi 860

Apple Airport Extreme ryker. In med Netgear Orbi 860

Skrivet av Petter den 7 december 2022 kl 18:15

Jag har ett meshnätverk idag av en stycken Apple Airport Extreme och två stycken Airport Express. I mitt hus. De är alla cirka nio år gamla. Lastgamla prylar. Och de krånglar lite, just nu. Inte mycket och samtliga tre prylar har fungerat perfekt i nio år, men det börjar bli dags att byta. Jag vill ha fullt stöd för WiFi 6 och grejor med bättre räckvidd och hastighet. Orbi 860 är fem gånger snabbare än Airport Extreme på papperet och jag är taggad. Jag brukar inte alls se fram emot techpill med routers och annat gorm men denna gången känner jag mig taggad. En låda med tre stycken Orbi 860 är skickade, åt vårt håll.

Mina bästa stekpannetips

Mina bästa stekpannetips

Skrivet av Petter den 6 december 2022 kl 15:33

Jag fick frågan tidigare idag... "Kan du inför julen tipsa om dina favoritstekpannor". Givetvis kan jag det, för jag har två favoriter efter att ha testat närmare 20 (!) stycken de senaste tio åren. Här kommer mina finaste tips.

 

Bäst, allround:

Demeyere Proline / Go!

Du behöver en Demeyere i ditt kök. För du behöver bara köpa en, och sen användas den varje dag för resten av ditt liv. Precis som de flesta professionella kockar i stora restaurangkök bör du välja en Demeyere som jag tycker är det bästa jag någonsin testat. Min är snart 11 år gammal och ser ut som ny. När jag var i Amsterdam senast och åt på en riktigt härlig krog stod alla linjekockar och mosade på i varsin Proline och jag frågade kökschefen om pannorna, och de hade kört dem alla sedan de först öppnade, 16 år tidigare. Makalös kvalitet, väldigt fina stekkärl.

 

Bäst med non-stick:

Greenpan Barcelona / Go!

Pannor med nonstick-yta håller aldrig som en rostfri panna eller en i gjutjärn. För mig håller de i cirka 11-12 månader innan beläggningen börjar släppa, och då kvittar det om man betalar överpriser för Scanpan eller Tefal, eller köper billigare varianter från exempelvis Satake. Just därför är det smart att inte lägga föööööör mycket pengar, här. Bästa och mest prisvärda pannan just nu, med nonstick, är Greenpans Barca, enligt mig. Bra pris, bra byggkvalitet, tjock botten och tålig beläggning. Min är ett år nu och kommer säkerligen att hålla i ett halvår till, som det ser ut. Minimum. Klart bättre än den dubbelt så dyra Scanpan CTX.

 

Lycka till i köket! 😎