Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Två speltidningar till går i graven

Två speltidningar till går i graven

Skrivet av Petter den 19 oktober 2018 kl 16:53

Sorgligt, men förståeligt. Print is dead, tyvärr. Det vet vi ju, och när vi tvingades sluta trycka papperstidningen föär lie drygt fyra år sedan sörjde jag rätt länge. Nu visar det sig att Future Publishing i England slår igen portarna för de anrika spelblaskorna Games™ samt Games Master, både två över 20 år gamla. Sorgligt, för de var båda riktigt bra tidningar med radikalt olika inriktningar sett till hur de prioriterade redaktionellt och även fast framförallt Games™ varit i behov av en re-design i flera år, var de lyckade på flertalet plan - om du frågar mig. Sista numret från respektive blaska trycks nästa månad.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
"Jamen det är ju VR, vi höjer betyget tre pinnar"

"Jamen det är ju VR, vi höjer betyget tre pinnar"

Skrivet av Petter den 19 oktober 2018 kl 16:42

VR-hysterin som rått i spelvärlden de senaste tre åren har jag aldrig skrivit under på. Som du såklart vet, som jag skrivit om flertalet gånger, har det för egen del mest känts som en ofärdigt kass gimmick - med ett par (extremt) få undantag (jag gillade Wipeout VR samt Resident Evil 7 i VR). Men så dök Sonys Astro Bot: Rescue Mission upp och charmade brallorna av mig, på alla tänkbara sätt och vis. Stabilt inlevelserik, färgstarkt krispig och urläcker grafikkvalitet, supersmidig spelkontroll och finurligt användande av formatet i sig. Astro Bot är VR-plattformens Super Mario 64, anser jag. Spelet som bäst demonstrerar teknologins egentliga styrkor just nu.

Men så har vi alla dessa klena, geggigt kassa spel utan polish eller lyckad grund som bara bygger på gimmick-aktiga funktioner och det faktum att stora delar av spelpressen fortfarande är livrädda för att verkligen säga som de tycker angående många VR-spel. Bara för att det spelas via en plasthjälm på skallen verkar det som om spelen per definition höjs ett par pinnar rent betygsmässigt och jag tror att det handlar om samma ovisshet som närt en ny konsol släpps. För jag har själv hamnat där, långt bak i tiden men ändå. Delat ut alldeles för höga betyg till mediokra titlar till en ny spelmaskin bara för att nyhetens behag liksom grabbat tag i mig och gjort mig överdrivet upprymd. Jag tror att vi alla hamnat där, oavsett om man arbetat med att recensera spel eller inte.

Sist ut är Firewall: Zero Hour som jag recenserade tidigare idag. Visst, man kan absolut gilla det faktum att Sony vågar släppa en Rainbow Six: Siege-utmanare med starkt multiplayer-fokus till PSVR. Det går även att gilla atmosfären och militärlingon som strösslats över titeln. Allt annat - är betydligt svårare att tycka om. Krångligt korkad spelmekanik, alldeles bedrövlig offset (oavsett kalibrering) mellan Aim Controller och det som verkligen sker på skärmen samt kass grafik. Det är knappast ett spel som kommer att gå till historien för något annat än möjligtvis hur brunt det är och hade det bara släpps till PS4, utan VR-stöd, så hade det i snitt fått tre eller kanske fyra betygspinnar lägre nuffror - Överallt. Det är jag stensäker på. Länk till recensionen!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Apple-event den 30:e

Apple-event den 30:e

Skrivet av Petter den 19 oktober 2018 kl 11:39

Jag hoppas det. Och nya Macar. Kanske en helt ny Mac Pro? Det vore något det. 30:e oktober går eventet av stapeln och enligt information som gick ut igår äger det rum i Brooklyn och alltså inte hemma i Cupertino. För egen del vore en ny-designad Mac Pro det bästa de skulle kunna visa upp. För vi vet ju att de har lagt ned den "svarta tunnan" och under flera år arbetat på en riktig uppföljare till G5:an med möjligheten att själv öppna datorns chassi med enkla medel och vräka in mer minne och fler hårddiskar. Ge oss det, Apple. Tack!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Kan Lebrons Lakers konkurrera?

Kan Lebrons Lakers konkurrera?

Skrivet av Petter den 19 oktober 2018 kl 10:51

Los Angeles Lakers har som vi alla vet förstärkts av världens främsta basketspelare (förmodligen genom alla tider) och säsongen 18/19 har nu äntligen dundrat igång. Lakers förlorade sin första match mot Portland och det pratas nu massor om huruvida LA kommer att kunna utmana. Jag tror dock absolut inte det, alls. Inte ens nära. Min tippning är att de inte ens tar sig till slutspel i år, och ärligt talat: Borde det ens vara möjligt med den uppställning de nu har? Mest troligt ej. För även om Lance är en vass försvarare, McGee lång och stark och även om Kuz visar massa potential och Rondo massa rutin - Är det ju en B-lag bortsett från Lebrons 122 kilo tunga dödshydda till maskin-kropp som rör sig som en guard med kraften från en center.

Jag tippar (såklart) på att allstar-dränkta fusklaget Golden State kniper en till ring och att de möter Celtics i finalen. För med Hayward tillbaka, Irving tillbaka och Tatum bättre än vad någonsin hade tippat på, kommer de såklart att vara bäst i öst. Hur tror du att det kommer att se ut under årets säsong?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Hoppas Henry kniper jobbet som 007

Hoppas Henry kniper jobbet som 007

Skrivet av Petter den 19 oktober 2018 kl 09:36

DC/Warner är som vi alla vet filmvärldens värsta soppa och när det nu står klart att de inte tänker jobba något mer med Affleck som Batman / Cavill som Superman (de två enda vettiga delarna av deras trasiga filmuniversum) hoppas jag nu innerligt, hårt och passionerat på att Henry knipet jobbet som James Bond. För ingen (på denna jord) är mer ämnad för jobbet. Ingen! Henry har det där hårtslående, burdusa, puckomacho-grymma som Craig tillförde (se bara på Cavills framfart i den senaste Mission Impossible-rullen) till rollen samtidigt som han i allra högsta grad har det där supertjusigt eleganta, gentlemannamässiga och gammeldags-aktiga som Sean Connery alltid stått för. Han har både och, och är därmed alldeles perfekt. Make it happen, MGM.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus