Svenska
Blog
Valve har "flera spel" under utveckling

Valve har "flera spel" under utveckling

Skrivet av Petter den 12 mars 2018 kl 13:57

Förra veckans nyhet om att Valve nu äntligen backat bandet en smula, beslutat sig för att bli spelutvecklare igen, gjorde mig såklart svettigt upprymd och sådär fanboi-hemsk. För även om Half-Life 3 är stendött (manuset publicerades ju av Laidlaw till och med på nätet ifjol) kommer jag innerst inne aldrig att sluta hoppas. Och det gäller även andra treor signerat Valve. Jag har gjort en liten önskelista över vad jag hoppas att det handlar om för kommande spel som studion för tillfället pysslar med.

(04) Portal 3
Tvåan var enligt mig mycket (mycket) bättre än föregångaren av den enkla anledningen att jag kunde pussla tillsammans med en kompis. Inför trean vet jag inte riktigt vad Valve skulle kunna hitta på men jag vill i alla fall fortsätta med co-op-grejen och ha mer finurliga tankar från Stephen Merchant.

(03) Team Fortress 3
Med tanke på att både Lawbreakers, Overwatch, Fortnite och flera andra spel i stort sett gör det Team Fortress 2 gjorde för 11 år sedan hopas jag att trean är något helt, helt annorlunda här. Jag är dock inte säker på vad.

(02) Left 4 Dead 3
Jag skulle så himla gärna vilja se en superpåkostad übertrea på detta geniala koncept där Valve blandade föregångarna med Walking Dead, DayZ och State of Decay. Nya source-motorn ska möjliggöra fysiktrix som inget annat spel rår på. Jag vill kunna nyttja miljöerna mer än i något annat spel och det ska finnas möjlighet att köra alla typer av fordon. Jag vill ha en storydriven fyra-spelar-historia där man tvingas färdas genom ett zombieinvaderat USA som ska vara någon slags mix mellan Zombieland-miljöerna och som det ser ut i Walking Dead (AMC). Jag vill kämpa för att få i mig tillräckligt med mat, "crafta" låsdyrkar och supporta kompisarna när de levande döda anfaller.

(01) Half-Life 3
Det är god tid nu att Valve slutar tramsa och utannonserar världens mest efterlängtade actionuppföljare. Det har trots allt gått 14 år sedan vi senast träffade Gordon/Alyx och jag kan inte komma på nåt annat spel som jag hellre önskar mig än detta. Borealis-skeppet har ju seglat nu, känns det som, med tanke på att Laidlaw lade ut hela Episode III-manuset på nätet, under fjolårshösten. Istället skulle jag vilja ta mig an den divisionen av USA:s regering som godkände Black Mesa-experimenten till att börja med samt försökte "städa upp" genom att skicka in de skjutglada marinsoldaterna i ettan. Jag vill inte ha ett VR-spel eller nånting för urflippat.

Tänk om Valve skulle utannonsera dessa fyra treor samtidigt och att de alla ingår i samma paket, The Black Box. Det vore ju historiens coolaste spel-utannonsering.

HQ