Svenska
Blog
Världens 3 snyggaste spel är alla PS4-exklusiva

Världens 3 snyggaste spel är alla PS4-exklusiva

Skrivet av Petter den 26 april 2018 kl 18:04

Det måste vara små-jobbigt att heta Microsoft just nu, med tanke på hur småknaggligt det går för gällande deras egna 1:a-part-spel. Sea of Thieves har såklart kostat hundratals miljoner att ta fram och möttes med ljummen kritik och besvikna spelare, detta medan Sony i samma veva sköt ur sig God of War, som kostat ungefär lika mycket att utveckla. Skillnaden här är ju naturligtvis att Kratos senaste äventyr hyllats som ett av tidernas bästa actionspel, någonsin, medan vi i princip redan glömt bort Rares smygfula piratgegga.

Inte blir det bättre heller av att Microsoft har världens just nu mest kraftfulla spelmaskin (Xbox One X är märkbart starkare än PS4 Pro, på pappret), men inte ett enda av världens just ny snyggaste spel (ur tekniskt perspektiv). De är faktiskt inte ens nära. Istället är det Sony och deras egna produktioner som totaldominerar listan just nu över världens snyggaste spel, något som blir ännu mer makabert om man väger in att PC:n som spelmaskin har förmågan att skrämma fram betydligt mer avancerad grafik (i grunden) än PS4 Pro. Och här ser vi alltså hur olidligt viktigt det är att utveckla smart hårdvaruarkitektur som lirar perfekt ihop med mjukvaran och sedan låta utvecklarna ta del av alla olika hemlisar om maskinens radda av komponenter/uppbyggnad för att kunna maxa spelen rent grafiskt.

Sony är äckligt bra för tillfället sett till ren grafikkross och det går inte att komma ifrån att God of War, Horizon och Uncharted 4 alla erbjuder mer, rent visuellt, än vad vi hade kunnat drömma om. Det handlar om de tre snyggaste spelen, alla kategorier, för tillfället och alla tre är PS4-exklusiva. Och just därför, skulle jag känna mig stressad som en dåre om jag hette Phil Spencer...

HQ