Svenska
Blog
Vilket möte vill du läsa om?

Vilket möte vill du läsa om?

Skrivet av Petter den 21 maj 2018 kl 17:13

Jag smög ju som jag redan nämnt igång en ny artikelserie här på siten förra veckan där jag tänkte delge mina personliga minnen, intryck och erfarenheter från alla mina möten med några av spelvärldens främsta producenter/spelmakare. Många intervjuer har det blivit de senaste 22 åren och jag tänkte därför passa på att fråga just dig om vilken artikel jag bör skriva härnäst. Du väljer:

När jag och en trött Ken Levine pratade ideologier och religion i två timmar samma vecka som Irrational Games hade avslutat utvecklingen av Bioshock Infinite. (Detta möte var inte dråpligt eller oväntat som det med Shigeru eller Gabe utan mer samlat och innehållsrikt sett till information rörande Levines innerligaste tankar om spel och spelutveckling).

När jag och John Carmack pratade om vilken Ferrari han skulle köpa under mitt Dallas-besök i början av 2000-talet. (En av de absolut mest excentriska personligheter jag stött på inom denna bransch.)

När jag och Jade Raymond pratade fansens förväntningar kontra verkligheten. (Jag har träffat Assassin's Creed-skaparen vid ett antal tillfällen men det är den timmeslånga pratstunden under mitt Toronto-besök för sex år sedan som jag minns allra mest).

När jag och Rayman-skaparen Michel Ancel åt världens bästa fisk (Ett minnesvärt restaurangbesök i Lyon med en av världens kanske mest underskattade spelskapare).

Jason Jones blir defensiv rörande Halo 2 (Jag reste till Seattle för att prata med Halo-teamet och fick en av få intervjuer med gubben som i många år var den stora moderhjärnan bakom ringvärlden).

Bröderna Housers livvakt puttade undan mig. (Jag reste till Miami för att kika på GTA: Vice City ett par månader innan det släpptes och fick aldrig byta ett ord med Sam/Dan Houser.)

En rätt sjuk helg på Brands Hatch tillsammans med Ian Bell och Project Cars-studion. Bilar, varvrekord, simulatorprat och en studio som alltid slår från underläge.

När jag träffade världens kaxigaste Cliffy B. Gears of War-pappan gjorde sig redo att släppa Gears of War 2 och var så kaxig att det nästan blev parodiskt.

John Romero är ännu kaxigare än Cliffy B. Mitt enda besök på E3 var vildsint och allt började med att självaste Lasse Kronér hade norpat min backstage-pass. Jag mötte även producenten bakom Daikatana/Doom som berättade för mig att jag var en looser som inte förstod storheten i hans überflopp.

När Itagaki kallade mig för "hopplös" och kommenterade att jag hade för stora händer för TV-spelande. X03 i Cannes. Producenten bakom Ninja Gaiden samt Dead or Alive hatade min insats som ninja i hans hypade Xbox-spel.

När Tekken-pappan Harada desperat ville ha min skjorta. En mycket minnesvärd intervju med en riktigt rolig farbror med en hel radda finfina spel på sin meritlista.

HQ