Svenska
Blog

Mina betyg på Metro, New Dawn & Crackdown 3

Skrivet av Petter den 15 februari 2019 kl 10:16

Tre tunga actionspel som alla släpps samtidigt, idag, har alltså provspelats även av mig. Minus Dirt Rally 2.0-recensionen har jag haft lite mer tid än vanligt denna vecka vilket lett till att jag nu känner mig redo att tycka till om dessa tre. Här i bloggen, förstås. Here goes nathink!

Metro Exodus [7/10]
Jag har gillat alla dessa tre spel trots att de rent tekniskt innehållit mer buggar och risigt optimerad kod än vad vi idag borde kunna kräva av ett påkostat storspel av den här typen. Trean är bra. Snyggt, stämningsfullt, expansivt. Världen är inbjudande otrevlig och fiendevariationen betydligt bättre än i föregångarna. Tillkommer gör strålande ljudbild och finfin mekanik. Det är open world-delen som tillför en onödig problematik här, anser jag. Ibland känns det för tomt, ibland för poänglöst och ofta saknar jag de linjärt, trånga, täta, mörka och mer atmosfäriska korridorerna (under jord) från ettan. Länk till vår (riktiga) recension här.

Crackdown 3 [4/10]
Microsofts snordyra trea är i princip exakt samma spel som Crackdown (1). Samma värld, samma mekanik, samma grafik - fast med något bättre musik. Det känns lastgammalt och långtråkigt och allt det där förhandsskrytet om omfattningen och förstörelsen - var bara båg. Länk till vår (riktiga) recension här.

Far Cry: New Dawn [7/10]
Jag har förstått att många av er är dödströtta på grundkonceptet som Far Cry-serien baseras på. Lika trött som jag är på Assassin's Creed, som det verkar. Men jag har inte hamnat där, inte ännu i alla fall. Far Cry roar mig grundligt, still, och New Dawn är inget undantag. Visst känns världen tom ibland och visst känns det som ett textur-pack under långa stunder men samtidigt känns det fantasifullt, unikt och roligt på ett sätt som Far Cry 5 inte riktigt gjorde. Knappast perfekt men stort, snyggt och ombytligt. Länk till vår (riktiga) recension här.

Mina betyg på Metro, New Dawn & Crackdown 3

Vilket av dessa tre spel köper du idag?

HQ