Svenska
Blog
Postnord vill ha mer skatt

Postnord vill ha mer skatt

Skrivet av Petter den 19 februari 2019 kl 14:52

Jag har ju i omgångar bloggat om Postmord och om hur de betett sig mot sina kunder de senaste åren. Något som jag kan tycka är så pass vedervärdigt många gånger att de enligt rimlighetens gränser skulle tvingas stänga, bara på grund av att ett serviceföretag tillhandahåller service som kanske snarare torde beskrivas som "tortyr". Och nu... Nu är de igång igen. Nu ska brevlådorna vid alla villor bort, i hela landet. Detta eftersom det blir för mycket jobb för Postmord. De har helt enkelt tröttnat (ordentligt åh!) på att dela ut post. Tydligen måste de "effektivisera sin verksamhet" ytterligare och då är det tänkt att alla villaägare ska hämta sin post på små centraler. Istället. Om inte - måste det tillkomma en ny skatt. Mer skatt. Postskatt.

Emma Maraschin, chef för posttillsyn via Expressen: (Länk)
"Vi säger väldigt tydligt i våra allmänna råd att det ska ske en dialog mellan postmottagare och postoperatör. Men det är också tydligt att utdelningen måste ske på ett effektivt sätt. Annars kommer vi i förlängningen behöva betala skatt för att ta emot post, vilket vi inte gör i dag."

Hmm... Men vad tros om världens näst högsta skattetryck? Torde det inte räcka? Jag begraver gubbhuvudet i händerna och suckar mellan gapskrattsalvorna.

HQ