Svenska
Blog

Best of Komedier

Skrivet av Petter den 20 februari 2019 kl 14:30

För mig är det enkelt. När jag korar världens fem roligaste komedier så handlar allt om skratt salvor och om hur många gånger jag kan tänka mig se en specifik komedi, utan att tröttna. För ja, jag menar... Jag älskar The Big Lebowski, Shaun of the Dead, Nakna pistolen, En prins i New York, Blazing Saddles samt Ghostbusters innerligt (och passionerat) men jag skrattar inte särskilt ofta när jag ser dem, jag ler istället (motbjudande) och därför finns de nu inte med på denna lista över de roligaste filmerna jag vet.

(5) Napoleon Dynamite
Första gången jag såg Jared Hess bejublade långfilmsdebut höll jag på att kräkas, så mycket skrattade jag - detta medan min dåvarande flickvän mest satt och suckade. När Napoleon slänger ut leksaksgubben med fiskelinan runt midjan ur bussfönstret, matar laman, samlar potatiskroketter i sina mysbyxor eller lär sig hoppa med mountainbike - ja då, då har jag så roligt att jag svettas.

(4) Nacho Libre
Jag trodde nog aldrig att Mista Hess skulle kunna göra en roligare film än Napoleon, men det kirrade han relativt enkelt - med Jack Blacks assistans. När Nacho gasar på moppestyret, krossar nacho-chips över Sister Encarnacións sallad, sjunger i omklädningsrummet eller brottas... Då skriker jag av skratt.

(3) Step Brothers
Scenen när de båda styvbröderna går i sömnen hör till något av det absolut roligaste jag vet. Att resten av filmen är fullständigt klockren gör knappast Step Brothers en mindre passande trea på min lista.

(2) Space Balls
Jag har älskat Mel Brooks Star Wars-parodi i 30 år nu och fortsätter att skratta lika mycket åt "Pizza the Hut" samt Yoda-kopian "Yoghurt".

(1) Anchorman
Världens roligaste film stavas Anchorman eftersom det knappt finns en enda scen i Adam McKays tokflamsiga tramsrulle som inte framkallar avgrundsdjupa skrikskratt hos undertecknad. När han tränar sina "guns", förklarar att "diversity" betyder "gammalt, gammalt träskepp" eller skriker att han är fast i en glasbur av känslor när han står i en telefonkiosk... Då håller jag på att avlida. Så roligt är det. Hysteriskt roligt, helt enkelt.

Best of Komedier

Hur ser din personliga topplista ut?

HQ