Svenska
Blog
Äckligt bra pris på min nya Sous Vide

Äckligt bra pris på min nya Sous Vide

Skrivet av Petter den 19 oktober 2019 kl 20:29

Jag älskar att tillaga protein (fläsk, nöt, kyckling) sous vide. Tempererat, cirkulerat vattenbad (i vakuumpåsar). Började med detta för cirka tre år sedan och har vid det här laget ägt tre olika sous vide-grunkor och lagat ganska precis hur mycket mat som helst på detta överlägsna, överlägsna vis. Om du vill ha ditt nötkött (oavsett bit) som Michelin-kockarna får till det, måste du ha en sous vide. Det är inte svårare och detta gäller kanske till och med i ännu större utsträckning om du älskar fisk (vilket jag inte gör).

Hur som helst: Efter att ha kört sous vide-stav ett par år införskaffade jag under förra månaden en maskin med integrerat, värmeisolerat bad ("Severin Sous Vide"). Detta för att slippa joxet med sladdar, kastruller etc. Och jag älskar den. Innerligt. Det är numer så lättsamt (eftersom min maskin står framme för jämnan, mitt på köksbänken) att bara snabbvacca några kycklingfiléer eller en bit rostasfilé och mosa ned i badet. Vips! Kött i världsklass. Och vill du veta vad som är ännu bättre, åtminstone i cirka fyra dagar till? Maskinen kostar 1200 spänn nu istället fört 3000 kronor. Hutlöst pris för en riktig kvalitetspryl. Kööööp!

HQ