Svenska
Blog

Streaming-jättarna måste vakna nu...

Skrivet av Petter den 25 januari 2021 kl 18:08

Det står stilla. Det står verkligen helt, blixt stilla. Och jag begriper ärligt talat inte vad framförallt Amazon Prime, Disney Plus samt HBO sysslar med. Det råder pandemi, ju. En hel värld sitter hemma och glor på TV, Netflix har passerat 200 miljoner betalande prenumeranter, gör miljardvinster per månad och Disney Plus närmar sig 100 miljoner prenumeranter. Ändå händer det absolut iiiingenting på dessa respektive streamingtjänster. Jag skulle vilja veta hur tänket går. Vad de pysslar med, egentligen. Jag blir så otroligt nyfiken. Jag begriper naturligtvis att det inte bara är att knäppa med korvfingrarna så uppenbarar sig 1200 sevärda storfilmer, ur tomma intet - med med tanke på pengarna som Amazon, Netflix, Disney och HBO har - borde det väl vara supersimpelt att öka inköpstakten just nu, och mosa ut mer film?

HBO tror jag tillsammans med Amazon Prime är sämst, just nu. I fallet HBO tror jag att luften gick ur dem efter det att stordragaren Game of Thrones avslutats. Efter det har det känts väldigt dött där inne. Väldigt dött. Nu gillade ju jag Devs och jag ser The Stand as we speak men på "nyligen tillagda serier och filmer" har det stått stilla i veckor nu. Veckor. Prime är ännu värre. Amazon har ju en bottenlös plånbok, skulle därmed kunna köpa in hur mycket film som helst men istället känns deras app mest som en usel VHS-videobutik från 1988. Disney laddade ju upp Själen, och kör just nu urtrista Wandavision, sure. men det räcker inte på långa vägar, särskilt inte under rådande förhållanden samt med tanke på hur stor plånbok Disney verkligen har. Mosa på! Ut med innehåll! Jag fattar inte varför de inte köttar ut massor av materialet de fick på köpet efter de erhållit Fox Searchlight och Fox TV? Ut med materialet!

På Netflix går det riktigt trögt också, även om de är fortsatt bäst. Under "Nyheter hos oss" hittar man idag Split och Wimbledon. M. Night Smahalaladingdongs sex år gamla rulle och en usel romantisk tennis-komedi från 2003. Jag menar... Kom igen nu. Detta är alldeles, alldeles för dåligt.

Streaming-jättarna måste vakna nu...

12 000 streamingtjänster, ingen lägger ut något nytt/sevärt.

HQ