Svenska
Blog
Värdelösa speluppvisningar från branschens giganter

Värdelösa speluppvisningar från branschens giganter

Skrivet av Petter den 26 februari 2021 kl 12:40

Är det inte Nintendo Direct så är det State of Play eller Microsofts motsvarighet. Streamade speluppvisningar där det utannonseras kommande titlar. Ett smart sätt för branschens giganter att själv, till 100%, kontrollera hur deras nya spel visas upp och omskrivs. Men tyvärr har det gått och blivit så innehållslöst och enbart baserad på tom hype, att det för egen del inte längre går att ta på allvar. Och vi här på Gamereactor har under de senaste åren hakat på och sålt in hypen, vi med. Vi är medskyldiga till den besvikelse du känner och för det vill jag be om ursäkt. För även om vi såklart har lika liten aning om vad som ska visas upp och inte visas upp, på förhand - klan vi göra ett mycket bättre jobb med att inte tagga igång er läsare på riktigt samma vis.

Förra veckans Nintendo Direct var helt värdelös. Låt oss kalla det för vad det var. Värdelöst. Det största storspelet som världens gamers ville se allra mest under denna stream, dök endast upp i form av en fåordig producent som sade att de tyvärr inte hade något att visa upp. Sen då? Splatoon 3. En expansion till Animal Crossing. Slut. Jag menar... Varför ens ha ett 58 minuter långt specialevent för att visa upp det där? Jag fattar ingenting.

Gårdagens State of Play 2021 var ännu värre. 31 minuter rent dravvel från Sonys sida. Inget från Gran Turismo 7. Inget från Horizon 2. Inget från God of War: Ragnarok. Inte ens en sekund från det snart färdigställda Ratchet & Clank: Rift Apart? Nopp. Vi fick inte ens se PS5-konverteringen av 2013-spelet GTA V. Ingenting. Vi fick veta att Kena försenas och att Oddworld Soulstorm ser ut som samma Oddworld-spel som släpps i 100 omgångar sedan 1996, och att Square tar fullpris för Final Fantasy VII Remake till PS5. Sen slut. Jag menar... Varför ens hype:a igång spelvärlden för detta? Jag blir irriterad av blotta tanken.

Dessa shower borde Sony, Microsoft och Nintendo spara enbart till de gånger de har ordentliga utannonseringar av heta storspel att komma med. Om inte kommer folk naturligtvis att sluta kika på dem med tanke på hur besinningslöst innehållslösa de varit på slutet. Det fattar vi alla.

HQ