Svenska
Blog

CD Projekt gjorde rekordvinst 2020

Skrivet av Petter den 17 april 2021 kl 19:01

Så ofattbart oförtjänt, enligt mig. Orimligt, snudd-på. Att polska spelhuset CD Projekt gjorde 2,55 miljarder kronor i ren vinst under 2020, trots att de stod för inte bara fjolårets fetaste besvikelse för egen del, utan ett av de mest mediokra luftslott till haussade storspel som någonsin släppts. Jag har under dagen funderat både en och 12 000 gånger på vilket miljarddyrt, svinstort jättespel som gjort mig mer besviken, och kan knappt komma på ett enda i samma paritet. Visst-visst, Anthem var en sjuk besvikelse men då kändes det för egen del redan som om Bioware börjat tappa sin gnista. Destiny var även det en monsterbesvikelse för egen del men det handlade ju mer om att spelet i grunden var något annat än vad jag trodde, snarare än att det var tomt, trist och trasigt. Visst var Aliens: Colonial Marines och Too Human besvikelser precis som Mass Effect: Andromeda men inte ens i närheten av Cyberpunk 2077, för min del. Inte ens nära.

Men med 2,55 miljarder nya kronor i plånboken kan man ju såklart önska att de helrenoverar Cyberpunk 2077 så pass att dess öppna värld, tracing, spatiala spelmoment samt artificiella intelligens åtminstone inte brädas av det nio år gamla Lego City Undercover i alla fall.

CD Projekt gjorde rekordvinst 2020

Jag spelar Lego City Undercover med Frank, och det spelet är ju bättre än Cyberpunk 2077 på i stort sett allt som har med en öppen spelvärld att göra. Vilket är alldeles utomordentligt bisarrt.

HQ