Svenska
Blog
Black Super-Man är en usel idé

Black Super-Man är en usel idé

Skrivet av Petter den 17 maj 2021 kl 14:35

Alla har läst om det, såklart. Alla som hänger här vet att DC kickad JJ Abrams från Superman re-booten som är på gång och kvoterat in en svart regissör. Och att Henry Cavill kasserats eftersom Kal-El i framtiden ska vara afroamerikansk. i dessa tider anser DC & Warner bevisligen att det är det enda rätta. I min kunde det inte bli mer fel än såhär och vår märkliga skeva samtid visar återigen upp sitt fulaste tryne.

Serietidningsvärlden kryllar av stenhårda, svincoola svarta superhjältar. Storm, Bishop, Blade, Luke Cage, War Machine, Nick Fury, Black Panther, John Stewart, Cyborg Cloak, Spawn, Black Lightning, Vixen, Static, The Prowlier, Goliath, Sync, Monet, Vodoo, Calypso, Prodigy, Batwing, Spectre och Talon är bara ett axplock. Det finns mängder. Massor. Och de allra flesta skulle ju naturligtvis kunna förvandlas till ordentligt fräna långfilmer. Att då ta den mest ikoniska herren av dem alla, som varit vit som rispudding sedan 30-talet, och byta hudfärg på honom bara för att "passa in" och attrahera en rabiat woke-publik, istället för att ta en av de existerande svarta hjältarna ur den enorma pool som finns och göra en film från scratch - är så korkat och bakvänt att jag nte ens vet var jag ska börja.

Jag tror i slutändan inte att Warner/DC-beslutet om Black Sup kommer att göra någon nöjd. Tvärtom. precis som i deras behandling av Snyder kommer de att förarga och skrämma bort fler fans. För hardcore-fansen kommer naturligtvis att ogilla detta beslut, det behöver vi inte ens gå in på. På samma sätt tror jag att de som tidigare skrikit efter mer "diversity" i comics-världen inte kommer att bli nöjda av detta skifte av hudton, heller, eftersom de i slutändan säkerligen bara kommer att kritisera det faktum att Black Sup saknar egen identitet och bara är "lånad".

DC borde absolut, naturligtvis, givetvis ha behållit Cavill. Till varje pris. Den karln är som född att spela Superman. Låtit Snyder fått fria händer med Man of Steel 2 och kört Black Sup®-budgeten till en reboot av Green Lantern med den svarta hjälten John Stewart i huvudrollen, istället. Då hade alla fans varit nöjda. Min slutfråga blir därmed: När ska detta trams upphöra?

HQ