Svenska
Blog
Black Widow var ren dynga...

Black Widow var ren dynga...

Skrivet av Petter den 12 juli 2021 kl 11:55

OBS! Detta inlägg innehåller spoilers.

 

Reeeen och skär dynga, trist nog. Dynga. Junk. Skräp. Gegg. Jag såg den i lördags och kan inte annat än klargöra det faktum att Marvel Cinamatic Universe känns absolut helt stendött. Dödare än disco. För jag... Jag ville gilla den, innerst inne. Även om jag inte var det minsta sugen, egentligen. Jag skulle ju vilja känna samma känsla som jag gjorde efter att ha sett Avengers (1). Jag minns hur gräsligt, gruvligt imponerad jag var - och supernyfiken och förväntansfull på allt som komma skulle. Idag? Efter Endgame som rundade av sagan på helt fel sätt för egen del? Inte mer sugen på fortsättningen än vad jag är på aggressiva hudutslag.

Det första stora problemet med Black Widow är naturligtvis att den kommer alldeles, alldeles, alldeles för sent. Natasha är ju död. Stendöd. Vem bryr sig om hur hennes pappa såg ut, och betedde sig? Filmen borde ha släppts för sex år sedan. Det andra problemet är att storyn om Widows dysfunktionella, ryska spionfamilj är usel. Skådespeleriet är uselt när alla samlas. Den fejkade ryska låtsasdialekten? Usel. När det ska bli känslosamt och lipigt mitt i all horribel komik som Red Guardian krystar ur sig, blir det så pinsamt att jag tvingades blunda. Den delen av filmen fungerar inte för en endaste sekund, trist nog. Inte heller dynamiken med syrran fungerar, enligt mig. Kändes bara krystat pch som en trött efterkonstruktion. Black Widow var dramaturgiskt superslapp, proppad av tung exposition och upprepningar och delar av actionpartierna såg ut som ett dåligt PS3-spel, ungefär.

Det tredje stora problemet stavas Taskmaster. Marvel gör här exakt samma sak som de gjorde med Mandarin i Iron Man 3; Totalsabbar en alldeles lysande serietidningsskurk. Hela grejen med att decimera Taskmaster till lite och ingenting här, rimmar bra på hur man även sabbade Thor och Hulk i Endgame och jag blir trött bara jag tänker på det. Tony Masters är svincool i serierna (hell, det var han som i mångt och mycket lärde Deadpool att slåss!) men här är han en hjärntvättad liten rysk kvinna som känns så inkvoterat slapp och icke-hotfull att jag bara ville skrika rätt ut. Avslutningsvis måste jag även flika in att ultrabritten och Beowulf-gubben Ray Winstones tolkning av Sovjet-skurken Dreykov är årets hittills sämsta rollprestation, alla kategorier. Herregud så uselt.

Jag gillar fightscenen på bron under den första akten, och jag gillar Scarlet som Widow, alltid. Det är också allt gott som går att säga om detta fiasko. Mitt betyg: 3/10

HQ