Svenska
Blog
Wipeout förtjänar så otroligt mycket bättre

Wipeout förtjänar så otroligt mycket bättre

Skrivet av Petter den 19 september 2021 kl 12:25

Jag vet, jag tjatar. Eller ja, min åsikt är gammal, självklar och upprepad in in absurdum. Jag vet det. Men av alla möjliga spelserier som kommit och gått genom tiderna finns det enligt mig inte särskilt många som misshandlats och fel-hanterats på det sätt som Sony kissat på Wipeout. Även om jag i grunden såklart tror mig veta att de verkligen avsett att göra motsatsen.

 

Men efter Wipeout 2097 har i princip allt blivit mer eller mindre fel. Fel personer har kickats, felstudios har anlitats, fel projekt har getts grönt ljus, fel inriktningar har tagits och spelserien som en gång i tiden var det överlägset hetaste som fanns inom racinggenren, är idag bara ett enda stort ingenting. Den "stora" (nya) utannonseringen från i förrgår var inte ett PS5-exklusivt stor-Wipeout med haptisk Dual Sense-briljans och PSVR2-stöd. Långt, långt, lååångt ifrån. Det var ett helt sjukt fult, tecknat nonsens-mobilspels-Wipeout med namnet "Rush". Som kommer att stinka. Kalsipp. Gammal sådan. Det tror jag mig veta redan såhär på förhand.

 

Jag sörjer allt detta. För till skillnad från många andra spelserier som liksom "åldrats" och blivit omoderna, eller "haft sin tid" känns ju grundkonceptet i Wipeout som om de skulle kunna passa precis lika bra idag, till Playstation 5, som det gjorde till Playstation 1 under hösten 1996.

HQ