Svenska
Blog
En riktigt bra maträtt

En riktigt bra maträtt

Skrivet av Petter den 6 september 2024 kl 02:06

Jag gillar väldigt, väldigt, väldigt lite av sån där hypernyttig mat. För mig är det nog snarare så att om maten i sig är supernyttig, är det mest troligt något jag kommer att ogilla. Vilket är synd. Synd och skam. Jag önskar att det var tvärtom, men jag tror att mina smaklökar är amerikanska. Jag gillar sött, salt, syrligt, fett i en salig mix och ju mer onyttigt det är - ju mer verkar min gubbtrut älska det.

Sen finns undantagen. White Chicken Chili har dykt upp i mina flöden senaste veckorna och jag har sett åtminstone tre matlagare som jag följer, tillreda detta. Så! Igår lagade jag det, och det blev mycket, mycket, mycket godare än vad jag hade trott. Mycket godare. Superenkelt, dessutom.

Jag stekte en hackad lök tillsammans med hackade sockerärtor, vitlök och jalapenos (ur en burk). Jag tog två burkar limabönor, ett par matskedar vatten och körde rubbet i min mixer så det blev en jämn smet. Skar upp köttet från en grillad kyckling, slog på en liter kycklingbuljon, hällde ned bönkrämen, kryddade med salt/peppar, spiskummin, korianderfrön och lite paprikapulver och vräkte sen ned en hel påse fryst majs. Pressade i en halv lime. Sen fick det sjuka en liten stund. Innan servering rörde jag ned två matskedar creme fraiche och en näve hackad persilja i grytan. Klart. Kidzen älskade det. Helen älskade det. Jag gillar det. Om du inte testat - do eht!

HQ