Svenska
Blog

Om jag jobbade med casting...

Skrivet av Petter den 22 september 2017 kl 10:41

Givetvis har alla vi filmfanatiker ofta tänkt hur det skulle se ut/fungera om det byttes skådespelare och i fallet Punisher + Daredevil hoppas jag innerligt att Marvel Studios snart beslutar sig för att ge seriejättens två främsta karaktärer den behandling de verkligen förtjänar. Jag pratar om Matt Murdock/Daredevil samt Frank Castle/The Punisher och jag menar absolut att Netflix serie inte alls duger. För det gör den enligt mig inte. Daredevil är så mycket mer än det där, och jag sörjer det faktum att Affleck & Co sabbade Daredevils framtid där för 14 långa år sedan.

Jag vill dra ett streck över allt. Börja om. Jag vill att Russos (Captain America: Winter Soldier) tar över nu efter det att Disney plockat bort allt sitt material från Netflix och att vi glömmer allt som varit. Jag vill se två stycken superpåkostade storfilmer (en om Daredevil och en om The Punisher) med ny casting som innefattar Armie Hammer som Murdock och Mad Men-kungen Jon Hamm som Castle. Efter att de filmerna gjort succé så vill jag såklart att det görs en tredje där de två först fightas för att sedan hjälpas åt att klämma åt Kingpin som jag vill ska spelas av Vincent D'Onofrio (igen). Han är åtminstone perfekt i Netflix annars ganska bleka serier (även om Daredevil faktiskt började riktigt bra, det ska naturligtvis medges).

Hammer är inte bara porträttlik den Murdock som jag läste då jag samlade som mest på serier. För karaktären har ju alltid varit otroligt tvålfager med en mörkblond finfrisyr och en ståtlig närvaro. Armie är 1,96 meter lång och med en smula mer muskler på överkroppen är han ju verkligen helt perfekt. Han har också den där försiktiga men påtagliga närvaron som jag vill se hos Matt. Jag tror även att Hamm skulle vara perfekt som Frank Castle, även om karln är snyggare än vad som torde vara realistiskt. I Edgar Wright-rullen Baby Driver visade Jon att han verkligen kan spela såväl psykotisk som rejält förbannad på ett mycket trovärdigt och intressant sätt. Han har även om Drapers mörkaste stunder i Mad Men visat prov på en förmåga att verkligen suga in mig i sina egna sotsvarta tankar. Och det är ju absolut vad som behövs när det kommer till Punisher. Jag vill se Hamm i skägg, uppumpad efter ett års brutalhård träning och med en riktig Punisher-dräkt. Han är precis som Hammer dessutom lång, stor. 190 centimeter och rejält bitig, vilket behövs för den här rollen enligt mig.

När det kommer till Fox nya Wolverine hoppas jag innerligt att ryktena om Tompa Hardy stämmer. För ingen skulle passa bättre. Inte minst för att Tom verkligen ser ut som Logan men även för att han visat med filmer som Lawless, The Dark Knight Rises samt serien Taboo att han kan göra massor med ett välskrivet, oförutsägbart psycho utan att spela vare sig yvigt eller högljutt. Jag vill se Hardy som Wolverine och att han ska dyka upp i Xforce-filmen tillsammans med Ryan Reynolds (Deadpool) samt Josh Brolin (Cable).

Om jag jobbade med casting...

Vilka skulle du vilja se i dessa tre roller?

HQ