Svenska

Hur hittar man rätt köpare?

Hej alla barn, nu är det barnprogram. Får det lov att vara en kamel, fru eller moped? Nej tack, men kanske lite högtalarved.

Det här med Blocket, det är ju en spännande historia. Köpa saker man inte behöver, sälja sånt man senare kommer att leta efter i tron om att man bara lagt det på ett bra ställe. Begagnat, miljövänligt och enkelt. Eller?

Det korta svaret är nog; Ja. Fast ibland nej. Det beror helt på vad man säljer.

Nischade saker har en tendens att vara svårsålda, har jag fått erfara.
Men om det beror på att folk är snåla, ej införstådda eller tror att Lyxfällan knackat på och att man är tvungen att sälja sakerna till första bästa pris, låter jag vara osagt.

Har försökt att sälja mitt högtalarsystem en tid, som är ett halvdyrt sådant i 5.2-format, men har hittills inte lyckats.
Man blir erbjuden kameler, mopeder eller några skrynkliga tusenlappar från folk som försöker söka lyckan.
Och det verkar vara svårt att få folk att förstå, att det är ingen Andersson-högtalare från NetOnNet som jag säljer, utan det är ett fullfjädrat högtalarsystem från en återförsäljare som inte kränger kylskåp och tvättmaskiner vid sidan av.

Och det verkar vara svårt att förklara för valfri slumpmässig vilsen själ som ringer, att jag inte är i akut behov av pengar, och att jag hellre kör över grejerna några gånger med en rostig gammal Volvo, och kör iväg de på tippen, än att vara någons välgörare.

Men du vill ju bli av med grejerna, så du kan sälja de billigt till mig.
Ja, det kan jag. Men jag tänker inte, vill inte, kommer inte. Tack och hej.

Hade samma upplevelse när jag skulle sälja mina studioblixtar, men det löste sig lyckligtvis till slut, så har ändå någon slags förhoppning om att det ska göra det denna gång också.
Man kan ju alltid hoppas.

Tips från coachen: Vill du förlora hoppet om mänskligheten, sälj en bil på Blocket.

HQ