Svenska
Blog

Spelsajter sätter låga betyg på efterlängtade spel som klickbete

Många sajter har blivit anklagade för att ta mutor för att ge spel höga betyg. De som inte lever på mutor är tvungna att leva på annonsintäkter från besökarnas klickande. Sensationsrubriker har blivit vanligt förekommande och har blivit rejält tröttsamt på ett stort antal sajter. Ofta så är rubriken missvisande bara för att locka oss att klicka på dem så att de kan tjäna yttrerligare ett öre. Detta är inget nytt fenomen; stora som små fysiska aftonblaskor har så länge de funnits sett till att förstasidan täcks av någon sensationsrubrik för att få folk att köpa.

Än värre är det att sajter med vilje lurar konsumenter och sätter felaktiga betyg bara för att håva in lite mer pengar på klickbeten. Låga betyg på efterlängtade spel är tydligen en lukrativ inkomstkälla på nätet och gör att man sällan kan lite på någon där de tjänar på att lura dig. Även om jag inte är förvånad anser jag att detta är förkastligt för folk som ska syssla med konsumentupplysning.

Game Reviews HQ har nystat lite i detta och har talat med tre recensenter som bekräftar att detta är vanligt förekommande.
http://vgrhq.com/exclusive-critics-admit-to-lowering-scores-for-att
ention/

Litar ni på någon spelsajt att de sätter rättvisa betyg eller är det hela tiden ett evigt pengahetsande bakom betygen?

Spelsajter sätter låga betyg på efterlängtade spel som klickbete

-Är vi utsatta som klickbete av oseriösa spelkritiker?

HQ