Svenska
Blog

Covidvaccin mördade 30-åring

Nu har det fastslagits av kammarkollegiet att det var modernas covidvaccin som tog livet av den 30-åring som dog av hjärtproblem två veckor efter att han injicerats.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l3dqA3/pontus-sevius-dog-av-modernas-covidvaccin-familjen-far-30-000

Då många verkar ha dött av hjärtproblem efter att ha tagit covidvaccin lär vi nog se fler liknande rubriker, både här om utomlands, inom en snar framtid. Speciellt när vi nu har fått ett fällande avgörande. Tråkigt att de närstående måste slåss mot byråkratin med egna advokater för att ens få upprättelse istället för att staten skulle gå in och betala alla undersökningar av dessa dödsfall. 

HQ

Skulle ni offra era liv för Sverige?

Det har varit mycket prat om hur säkerhetsläget försämrats och att Sverige ligger i farozonen att bli nästa mål för Ryssland och rustar nu för krig. Dessutom har statsministern sagt att det vissa folkgrupper har låg försvarsvilja att vilja försvara Sverige ifall vi skulle bli angripna.

Skulle ni stanna i Sverige och riskera era liv genom att strida för Sverige eller ingå i civilförsvaret och fortsätta gå till era jobb/skolor som vanligt ifall ryssen invaderade, eller skulle ni tycka att t.ex Svenskinvaderade Marbella på spanska solkusten skulle vara ett bättre hem och migrera dit under en överskådlig tid istället?

Som distansarbetande systemutvecklare som inte skulle bli inkallad med möjlighet att bosätta mig så långt från Sverige man kan, vet jag i alla fall vad jag skulle göra om Ryssen knackade på dörren. Vad skulle ni göra?

Skulle ni offra era liv för Sverige?

They'll huff and they'll puff and they'll blow your house in.

HQ
FTC tänker stämma MS för att blockera köpet av ActiBliz

FTC tänker stämma MS för att blockera köpet av ActiBliz

This post is tagged as: Activision, Sony, Microsoft, Blizzard

Enligt rykten planerar The Federal Trade Commission (FTC) att lämna in en "antitrust lawsuit" för att blockera att köpet av Activision/Blizzard går igenom. Det är första steget för att förhindra att uppköpet inte blir av. Tydligen är det ganska många tillsynsorgan som verkar ha något emot att MS skaffar dessa gigantiska fördelar i konkurrensen.

Samtidigt är Activision/Blizzard redo att slåss för att det ska gå igenom dock om man ska tro Activision’s COO Lulu Chen Meservey (på twitter).

Båda sidor påstår att det skulle gynna spelarna ifall deras sida vinner vare sig köpet går igenom eller inte.

Själv tror jag nog att det skulle bli negativt för vissa grupper (bla Sony/Nintendo-spelare) medan det skulle bli bättre för andra (MS-spelare) om MS får ActiBliz, och jag själv räknar med att drabbas negativt då jag spelar exklusivt på Playstation, även om jag inte spelat ett CoD sedan Ghost i början på förra generationen förutom några rundor Warzone. Det finns ju lite mer än bara CoD i paketet som kan locka i framtiden, så jag hoppas naturligtvis att köpet inte går igenom.

Det kan ju dock bli så illa att Kina eller Saudi-Arabien köper upp dem annars ifall detta skär sig. Kanske bättre med den djävul du känner än den djävul du inte känner?

Tycker ni att köpet bör gå igenom?

Namn på Kristerssons sida i politiken

Äntligen har då Kristersson och co kommit till skott och  fått till ett avtal tillsammans, numera betecknat Tidöavtalet. Förmodligen så blir det fastslaget på Måndag att Kristersson, om ingen liberal röstar mot partiledningen, får sin eftertraktade makttitel som han sålt bort sina heliga kor för. Ett avtal som fastslår en nationalkonservativ inriktning under kommande fyra år, oavsett hur mycket Liberalerna försöker påstå att det är en liberal borgerlig sida som vunnit.

Under hela valperioden har varken Ulf Kristersson, eller någon annan på den högrare sidan av politiken kommit på något lika klatschigt namn som Alliansen för sin nya allians, trots att han gärna upprepat mantrat "I mitt lag, på min sida av politiken, etc". Vänstersidan har ju dock anammat den blåbruna sidan även om det mest är Miljöpartisterna som tjatat om det.

Så mitt förslag till dig, Ulf, är helt enkelt Tidölaget©. Kort, som du, och lätt att komma ihåg. Slit det med hälsan. Jag kommer iaf att referera till er med det namnet hädanefter.

Reklamera mera - handkontroller

This post is tagged as: Dual Sense

Som är ganska allmänt känt så har bland annat Sonys Dual Sense och Dual Shock 4 samt Nintendos Switchkontroller haft problem med kvaliteten och börjat drifta efter en kort tid av normalt användande. Jag råkade själv ut för att min Dual Sense började drifta i båda spakarna efter att ha spelat aktivt i ett drygt kvartal eller strax under 400 timmar. Då jag främst spelat PS4-spel med min DS4:a på min PS5:a under första året så hade garantitiden hunnit löpa ut då den var runt 1.5 år gammal vid det laget.

Jag beslöt ändå att reklamera handkontrollen i och med att man har 3 års reklamationsrätt och jag anser att så dyra kontroller definitivt ska hålla längre än 3 månaders aktivt spelande och att driftande spakar på grund av kass kvalitet var ett känt fel. I övrigt var kontrollen i utmärkt skick. Handkontrollen skickades in till företagets auktoriserade verkstad för att se ifall reklamationen skulle godkännas eller inte. Om den inte skulle godkänts för reklamation hade jag blivit tvungen att betala 500 SEK för undersökningen, men som tur är blev det ett godkänt reklamationsnärende den här gången och jag fick en ny kontroll. Jag har ingen större lust att köpa en ny handkontroll en gång i kvartalet speciellt inte när de kostar nästan 700 SEK så det är mödan värt. Tyvärr var jag inte lika nitisk när min DS4 började strula.

Vad gör ni ifall er handkontroll blir defekt med driftande spakar eller att knappar slutar fungera? Biter ni i det sura äpplet och köper en ny eller försöker ni åtminstone reklamera dem? Jag hoppas att ni reklamerar dem så att företagen (Sony, Nintendo, MS) tvingas stå för kostnaderna och förbättra kvaliteten i dem, istället för att suga ut era pengar med medveten kass kvalitet och travar med plast och elektronik som resultat. Så länge de kommer undan med det lär det fortgå. Nu har dock Sony iaf gjort ändringar i sin kontroll förmodligen för att åtgärda driftandet och alla färger sedan April 2022 sägs ha de nya komponenterna, men om det löst problemet återstår att se.

Reklamera mera - handkontroller