Svenska
Blog
Nya Twin Peaks, en ny besvikelse

Nya Twin Peaks, en ny besvikelse

Skrivet av ragnevi den 23 maj 2017 kl 16:27

Efter att ha sett de första två avsnitten av Twin Peaks - The Return på HBO Nordic är känslan av att ha sett något som liknar ett projekt som en filmskoleelev gjort som vill göra något som liknar Twin Peaks än vad jag hade förväntat mig av vad som skulle varit en uppföljare till Twin Peaks av David Lynch själv.
Filmen Fire Walk With Me var egentligen redan ett haveri när den kom, en film som är vacker och skrämmande på ytan men tom när du skrapar på den, boken som släpptes för drygt ett halvår sedan gav en viss dålig förkänning om var det barkade hän och tyvärr är det där Twin Peaks - The Return landar.
Det är dramaturgiskt svagt, scener känns ryckta ur sitt sammanhang, CGI-effekterna känns fruktansvärt daterade och känslan som fanns i Twin Peaks infinner sig aldrig.
Den största glädjen är ren nostalgi av att se de äldre karaktärerna i nya scener.
Det var kanske ett misstag att låta David Lynch låta regissera projektet, förutom det egna projektet Inland Empire har han inte gjort några större filmer sedan Mulholland Drive, som förvisso är en favorit, men det känns som om han är lite ringrostig. Det hade kanske varit vettigare att låtit dottern Jennifer Lynch (som bland annat regisserat avsnitt för TV-serien Teen Wolf) regisserat och att David Lynch stått för manus och produktion.
Det är två avsnitt kvar av de fyra avsnitt som HBO Nordic släppt till premiären, men det mest skrämmande är hur besviken det känns jag kommer att bli på det här projektet.

HQ