Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Blivit lite Nintendo på slutet!

Sista julklapparna fixade nu i helgen på Blackfriday rean.

Jag som fått för mig att jag spelat mindre tvspel på slutet enbart för att min Ps4 har blivit lite av en dammtuss.
Tog då fram alla Nintendoprylar som blivit köpt senaste månaderna och kan konstatera att spelandet frodas fortfarande.

Allt började med att jag köpte mig en New Nintendo 3DS XL för några månder sedan och varit så galet nöjd med den. Längtan att köpa tillbaka en Switch igen blev för stort och det blev till slut ett nytt inköp.

Det i sin tur ledde till att jag var så otroligt nöjd och glad över den så jag köpte två till i julklappar till mina äldre barn.

Äntligen alla julklappar fixade till hela familjen, har aldrig varit klar så här tidigt någon gång.

Xenoblade Chronicles 2 blir en tidig julklapp till mig själv på fredag, ska bli väldigt trevligt. Börjar känna mig klar med Mario Odyssey med 510 månar samlade. Resten av dem kan jag samla på mig lite nu och då när man får lust bara. Klart bästa spelet på senare tid i alla fall, älskar det!

Hur relevant är en spelskribent om de flesta inte håller med honom?

Alltså hur relevant kan man vara som spelskribent om man uppenbarligen inte gillar den typen av spel som majoriteten av oss andra spelare gillar?

Det snackas flitigt om att "det är skribentens egna subjektiva omdömme om spelet, spelet kan vara bra för just dig ändå!".

Vad blir hela syftet med skribenten och recensionen då om det enbart är personens enskilda tanke om spelet som man går efter?
Är inte recensioner skrivna för att de ska nå ut till gamingmassorna om ett spel är bra eller ej, och om det är värt ett köp eller inte? Att få en fingervisning om spelet är någonting som större delen av just oss skulle uppskatta. Inte vad just en person i hela världen uppfattar helt själv när han sitter där och spelar.

Han behöver inte alls fundera innan han sätter sitt betyg kanske att "jo men hörredu det här spelet skulle nog miljontals människor älska, jag är nog fan ganska ensam att tycka detta spelet är sämst"?

Sekunden senare "nej det är mitt subjektiva betyg som gäller, jag sätter en frän 4a för jag tycker det är sämst själv och i samma veva så klickas det in pengar till oss pga läsarnas irritation, win win...läsarnas irritation går över efter ett par dagar ändå så!"

Om en skribent gång på gång skriver om spel och har helt skilda meningar om vad vi som läser gillar eller inte gillar. Hur pass relevant är denna skribent då?

Och om det nu skulle vara så att (vilket alla skribenter i hela världen förmodligen skulle neka till) , de medvetet ger en betygspinne högre eller lägre i sina recensioner för att locka till sig klicks, få in massor av reaktioner bra som dåliga enbart med vetskapen att säkra slantar till sin hemsida. Hur relevant blir den hemsidan eller recensionen då? Kan man fortfarande lita på spelpress över huvud taget?

Det är sedan länge uppmärksammat av mig att många spelskribenter inte alls gillar Metacritic och anser att den sidan inte är någonting att gå efter. Vilket jag tycker känns otroligt märkligt.
För är det någonting som den sidan gör är att samla alla dåliga och bra recensioner och sätter ett snitt som gör det lättare att se om större delen av oss spelare gillar spelet eller ej. Ett högt snitt på ett spel är ganska svårt att se att det skulle vara dåligt rakt igenom.

Skulle däremot en enda skribent skriva om ett specifikt spel och ger det ett dåligt betyg är det väll ändå värre, för man vet inte alls vad fan han går efter längre.
För det är ju hans subjektiva betyg, det kan vara en 10a för just dig men enligt denna karl förtjänar spelet inte mer än 4a. Slänger man in honom i Metacriticsnittet så ser man väll ändå tydligare om spelet fortfarande är något att hänga i granen eller ej?

Sedan klagas det på att alla i userscore ger 10:or eller 0:or. Jo, så är såklart fallet men snittet blir oavsett rätt pekande om spelet är värt att lägga tid på eller ej. Hatar majoriteten spelet så haglar nollorna in medans det såklart kommer några enstaka tior där ändå. Men har 2000st människor gett spelet en nolla och 45st gett tior så förstår man rätt snabbt att spelet till större del är en besvikelse.

Nej, förut hade recensioner så mycket mer betydelse för mig, jag lusläste varenda speltidning som släpptes och litade faktisk på vad som skrevs i recensionen. Läste dem med tanken att det var ett tips till mig personligen om spelet var värt att lägga min tid på eller inte. Nu känner jag mer att recensioner blir bara oviktigare och oviktigare för varje år som går.

Gamestops nya affärside låter riktigt bra

Jag vet inte om denna tjänst sträcker sig hit eller om det enbart kommer vara någonting som endast gäller i Amerikat, men läste för ett tag sedan om en tjänst de ska sätta i bruk som låter riktigt grym faktiskt.

Tjänsten kallar de för "Power to the players" och den går ut på att du betalar dem en summa på 60$ som gäller i 6 månader.
På de 6 månaderna så får du då låna/hyra hur många spel du vill av dem i deras begagnade sortiment.
När dessa 6 månader är över så får du dessutom behålla 1 av spelen som ditt eget.
Vill du sedan fortsätta är det bara att betala 60$ till och köra det på repeat.

Man vet ju att det går tyngre och tyngre för Gamestop när det mesta digitaliseras och de måste komma på nya sätt att hålla sin verksamhet igång.

Denna ide tycker jag låter riktigt smart och även ovanligt prisvärd för att vara Gamestop.

Presentkortssparande done, off to gigantn!

Har som jag tidigare nämt i min blogg möjligheten att köpa presentkort på mitt jobb samt en kredit vi kan handla för varje månad som i senare tur dras från min lön. Jag har i ungefär 16 år jag jobbat här alltid maxat min kredit varje månad så det är pengar jag inte känner av som försvinner där.

Så har nu samlat på mig lite presentkort för att köpa tillbaka mig Switch igen och nu är dagen kommen. Just i detta nu är jag 5 min ifrån gigantn och ska plocka ut en Switch. Har redan köpt på mig 2 spel som väntar hemma (Super Mario Odyssey och Mario+Rabbids). Kan hända att jag köper Fire Emblem eller köper Breath of the wild återigen nu med.

Längtan har varit stor senaste månaden så de känns ju förjäkla förträffligt att dagen äntligen är här:)

Men vad fan hände just med Stranger Things 2 serien??

Sitter och ser det 7e avsnittet nu på säsong 2 och blir helt förbluffad av vad serien tar för riktning. Jag kommenterade bara för några dagar sedan Kims blogg och utryckte mitt missnöje men var vid tillfälle enbart ett par avsnitt in. Men detta är ta mig fan värre än jag anat.

Så otroligt jävla töntigt avsnitt, va fan har serien förvandlas till Heroes eller?
Skådisarna är till råga på det så otroligt jäkla fånigt låtsastuffa så man förstår inte ens hur castingen av dessa gick till väga. Klyshigt så inni helvete.

Jag har inte bloggat på länge och osäker om jag kommer göra det framöver heller, men ta mig fan vad det där 7e avsnittet fick mig att bli vansinnig här hemma, så min vrede måste bara ut.

Jag skämdes/cringeade nästan under hela avsnittet och funderar starkt på att ge upp serien med ett ögona bums.

Jag kan omöjligt vara den enda som reagerade på just detta avsnitt!