Svenska
Peyton Manning

Peyton Manning

Skrivet av Rosebud den 19 oktober 2015 kl 22:27

Trots att Cardinals dominerade första halvlek lyckades de inte avsluta sina drives och andra halvlek kantades av turnovers vilket Steelers tog tillvara på. Steelers har lyckats vinna två matcher utan Big Ben och är på något sätt fortfarande kvar i slutspelsjakten. Martavis Bryant var en gigant i sin första match för säsongen och när Big Ben kommer tillbaka från sin skada så kan Pittsburgh verkligen glida upp som en utmanare i AFC, nu när försvaret spelat betydligt bättre än vad jag trodde inledningsvis. Att Cardinals inte lyckades kapitulera på sina mängder av chanser tror jag Baltimore får känna av tyvärr. Baltimore har ett av ligans svagaste secondary och jag kan verkligen inte se hur Baltimore ska hålla Arizona under 30 poäng.

Denvers försvar ser fortsatt väldigt bra ut och dominerade Cleveland i första halvlek, men jag börjar verkligen känna att det är dags för organisationen att försöka utveckla sitt spel på quarterback positionen. Jag förstår att Peyton Manning är en framtida Hall of Famer, men det måste finnas gränser för hur mycket han får försvåra Denvers chanser att vinna. Hade de bara haft ett medelmåttigt försvar, så hade jag nästan kunnat vända på deras 6-0 resultat. För de vinsterna är enbart försvarets förtjänst. Peyton Manning har under denna säsongen 6 raka matcher med en interception. Han har kastat 10 interceptions totalt varav 7 av de har kommit under de tre senaste matcherna. Han har helt enkelt inte det som krävs och i mina ögon är han nu en av de 5 sämsta på sin position. Hade han bara jobbat som en game manager och inte gett bort bollen så hade det varit bättre, men han är inget hot längre och motståndarna kan enkelt stoppa deras springspel. Slutfallet blir ett väldigt statiskt anfall.

Det är självklart inte lätt att bänka en spelare som Manning, och att få avsluta sin karriär med en sådan prestation som mot Cleveland är inte värdigt. Men Denver har ett försvar av Super Bowl-kaliber, och mot de bättre lagen så kommer de inte ha råd med en QB som ger bort bollen genom mentala misstag.
Enligt mig är det dags för förändring och föryngring. Enligt mig är det dags för Brock Osweiler. Hur mycket tålamod har John Elway med Peyton?

HQ
Matchups

Matchups

Skrivet av Rosebud den 17 oktober 2015 kl 23:21

Dålig aktivitet senaste dagarna på grund av tenta. Svårt ibland att hålla igång skrivandet när fokus måste ligga på annat. Men nu är det i alla fall helg och det är redan vecka 6 när jag blickar över schemat, otroligt hur fort säsongen framskrider! Snart sitter vi där, första söndagen i februari och avnjuter (spoiler-alert!) Packers-Patriots i Super Bowl 50.
Men innan det har vi en hel del goa matchups under morgondagen...

Steelers-Cardinals
En av morgondagens TV-matcher på viaplay och en matchup som kan visa sig förödande för Steelers. Kommer från en säsongsviktig seger i sista sekunderna mot Chargers, och den kommer behövas med tanke på morgondagens motståndare. Chargers kommer visa sig vara en mjuk motståndare jämfört med vad Bruce Arians Cardinals kommer att visa upp. Michael Vick kommer få sin absolut jobbigaste match som en Steeler och de kommer attackera line of scrimmage. Jag blir inte förvånad om det blir en 4+ sack match samt någon interception för Vick. På vägen fram till Vick så kommer även LeVeon Bell få stöta på en del problem och Steelers kommer ha det svårt att hitta rytmen i anfallet. Samtidigt är Steelers försvar vidöppet och jag tror Palmer kommer ha en stor match med de vapen han har till förfogande. Jag blir inte förvånad om Cardinals släpper en 40-burgare på Steelers. Den här matchen är extra intressant om man tänker på att den bör vara personlig för Bruce Arians, som minst sagt hade ett konstigt avslut från Steelers 2012 för er som kommer ihåg det debaklet. Det här kan bli en hämndmatch för Arians på grund av hur Steelers organisationen behandlade honom. Det gör denna matchen till min högsta prioritet imorgon.

Söndagens högsta
När Colts tar emot Patriots imorgon så tror jag det kan bli morgondagens match med allra högst totalpoäng. Med två väldigt medelmåttiga försvar (framförallt Colts) och två anfall som kan sätta mycket poäng på tavlan så blir jag inte förvånad om det blir över 60 poäng. Det finns egentligen inga gränser, Colts kommer sätta standarden. Jag hoppas Luck spelar, annars kan det verkligen bli en ensidig affär det här.

Söndagens lägsta
Seattle-Carolina kan bli en riktig grudge match mellan två lag med väldigt bra försvar. Cam Newton bär hela Panthers anfall själv och Seahawks bör kunna stänga ner anfallet. På andra sidan har Seahawks anfallsenhet haft det kämpigt inledningsvis och det som tror att det kan svänga åt rätt imorgon glömmer kanske bort att Panthers har ett mycket bra försvar. Lägg där till att Panthers får tillbaka seriens bästa linebacker i Luke Kuechly i vad som kan bli en match med väldigt lite poäng. Blir förvånad om den kommer över 40 poäng.

HQ
POWER RANKINGS

POWER RANKINGS

Skrivet av Rosebud den 17 oktober 2015 kl 23:20

Toppen är intakt men botten ses av en hel del nya lag som har mycket att tänka på inför kommande vecka.

1. Green Bay Packers (5-0) (-)
Rodgers visar sig vara mänsklig med tre turnovers, men Packers fortsätter sin hemmastreak och vinner stabilt mot Rams. Har visat sin styrka med två segrar mot NFC West, Seahawks och Rams.

2. New England Patriots (4-0) (-)
Fungerar perfekt på alla cylindrar och deras coachning är absoluta toppklass. Vem visste vem Dion Lewis var när han spelade för Eagles? Helt klart AFC:s bästa lag tills någon puttar ner de från tronen. Hamnar bakom Packers på grund av deras relativt enkla schema med Jaguars och ett enormt decimerat schema senaste två veckorna. Hade varit intressant att se Patriots möta Dallas med deras fulla styrka.

3. Cincinatti Bengals (5-0) (-)
Top-3 är intakt med Bengals otroliga upphämtning mot Seattle i en av deras bästa matcher någonsin. Bengals har inte börjat 5-0 sen 1988, vilket var året de senast tog sig till Super Bowl. Härnäst väntar en tuff bortamatch mot Bills där de har haft problem med endast 1 seger på senaste 7 matcherna.

4. Arizona Cardinals 4-1 (5)
Har blivit ett riktigt powerhouse i NFC West och har tagit ett bra grepp om divisionen. Helt klart NFC:s bästa lag efter Packers och med Steelers, Ravens och Browns kommande veckorna så kan Cardinals mycket väl vara 7-1 efter de matcherna. Cardinals avslutar säsongen med två hemmamatcher mot Packers och Seahawks, de matcherna är redan inbokade.

5. Denver Broncos 5-0 (4)
Återigen en svag insats av Manning och Denvers anfall. Återigen en stark insats av Denvers försvar. Denver vinner matcher på ett sätt som vi inte blivit vana att se de göra med Peyton Manning som QB. Kan de bara få igång sitt springspel på något magiskt sätt så blir de svårstoppade. Frågan är hur långt tålamod man har med Manning, som har minst 1 interception i alla 5 matcher. Jag tror det här laget blir bättre med Brock Osweiler under styret, det är dags nu.

6. Atlanta Falcons 5-0 (-)
Bengals och Bears stod tillsammans med Falcons för några riktiga vändningar som kittlade nerverna. En seger mot Washington är bra, men blev förvånad över hur svagt passningsanfallet såg ut med en Julio Jones som inte var helt 100%. Freeman såg dock väldigt explosiv ut och frågan är hur de delar upp det när Coleman kommer tillbaka. Dan Quinn har gjort det riktigt bra såhär långt men en vinst mot hopplösa Saints på TNF känns som ett måste.

7. New York Jets 3-1 (9)
Kommer från en bye week och möter Washington hemma. Har fått tillbaka Sheldon Richardson från avstängning vilket blir en stor förstärkning i den defensiva linjen. Kan de fortsätta med sitt dominanta försvarsspel och springspel så kan de gå långt.

8. Carolina Panthers 4-0 (-)
Kommer också från en bye week och även om de får en enorm förstärkning i at Luke Kuechly kommer tillbaka från hjärnskakning så är den stora frågan hur Cam Newton ska leda det här anfallet i fortsättningen. Passningsattacken är inte bra och Newton får dra ett stort lass på sina axlar. Men som han gör det.

9. Seattle Seahawks 2-3 (7)
Seattle visade en svaghet i att inte kunna hålla ifrån Bengals när de ledde med 17 poäng in i 4e quartern. Förra året så var det Seattle som vände på omöjliga matcher på ett omöjligt sätt (se NFC Championship) och Marshawn Lynch ledde laget under matchernas sista delar. Så ser det inte ut i år efter vändningar av både Rams och Bengals. Nog bör Seahawks-fans vara lite oroliga allt, även om de öppnade fjolårssäsongen på liknande sätt.

10. Buffalo Bills 3-2 (11)
Det var varken fint eller elegant mot Titans, men vinster är vinster. Kan Tyrod Taylor bara spela så bra som han gör i 4e quartern under hela matchen så kanske Bills har något här. Saknar verkligen pålitliga vapen i Watkins, McCoy och Williams. En ödesmatch mot Bengals väntar.

11. Minnesota Vikings 2-2 (10)
Får en bra chans att ta upp jakten om en wild card plats med en hemmamatch mot Charles-lösa-Kansas. Jag hade sett fram emot AP mot Charles. Minnesota kan komma att dominera Kansas hemma.

12. New York Giants 3-2 (19)
Gör ett stort hopp på rankingen, men inte så konstigt efter den avslutande matchvinnande driven mot 49ers. Manning gör det Manning gör bäst, kastar så mycket han kan och vinner matchen på sista driven. Giants ser smått imponerande ut och tar förarsätet i NFC East.

13. Indianapolis Colts 3-2 (-)
Hur lätt är det att bänka en backup som kommit in och vänt ditt lag från 0-2 till 2-2? Ganska lätt, när du har Luck som starter. Luck behövs mot Patriots, frågan är bara vilken Luck vi kommer att få se? Inledningen har sett oroväckande ut, vilket är inget man kan säga om deras motståndare. En av de matchups jag såg fram emot allra mest inför säsongen, kan också bli den största besvikelsen.

14. Pittsburgh Steelers 3-2 (12)
Lyckas klamra sig kvar efter Bengals med en livsviktig vinst mot Chargers. LeVeon Bell är ännu en gång deras bästa spelare. Dock fasar jag för vad som kan bli en horribel matchup för Steelers mot Cardinals, som är mycket mer aggressiva och effektiva på båda sidor av bollen än vad Chargers är. Vick och Steelers kommer få bekänna färg på söndag.

15. St Louis Rams 2-3 (14)
Lyckades bryta Rodgers INT-lösa streak hemma på Lambeau, och deras försvar spelade strålande. Nick Foles gör dock ingen glad med 4 interceptions, dock visar Todd Gurley att han har potential till att bli en superstjärna. Två stycken springspel på 50+ yards på lika många matcher visar vilken talang han är.

16. Washington Redskins 2-3 (18)
Jag blir mer och mer imponerad av detta Redskins. Sånär att de går in och vinner borta mot Falcons (vilket hade gjort att de hade hoppat ännu mer på listan), men en pick six av Cousins under förlängningen sänkte ridån. Stark insats ändå och försvaret fortsätter spela starkt. Cousins måste hålla nere misstagen.

17. Philadelphia Eagles 2-3 (-)
Har Eagles vaknat nu? Eller var söndagens 39 poäng enbart en produkt utav att de mötte Saints utan varken anfall eller försvar. Eagles visade ingen respekt mot Saints anfall då de försökte sig på två stycken 4th & long. Hur som helst så kan Eagles behöva självförtroendet i fortsättningen, och kanske har Kellys maskineri börjat komma igång nu. Ryan Matthews borde vara lagets framstående running back, det syns mer och mer att Murray inte passar in.

18. San Diego Chargers 2-3 (16)
Faller på listan efter en snöplig förlust mot Steelers på MNF. Men som jag varnade för så är Rivers favoritvapen tillbaka. 35-årige Antonio Gates kanske kan glädja fantasyägare ännu en säsong.

19. Oakland Raiders 2-3 (20)
En stark insats mot ett toppklassat försvar. Det är ingen lätt uppgifta att bräcka Denver, men det syns att Oakland tar ett litet kliv framåt varje vecka som går. Firma Carr-Murray-Cooper kommer vara livsfarlig kommande år.

20. Tennessee Titans 1-3 (24)
Titans gjorde en bra match mot Bills och det såg länge ut som att de skulle vinna matchen. Dock så gjorde den ack så bollsäkre Marcus Mariota en interception i matchens avgörande drive. Titans kryper närmare lagen i mitten av listan.

21. Cleveland Browns 2-3 (30)
Gör ett enormt hopp på listan efter vinsten mot Ravens men framförallt för McCowns otroliga prestation där han kastade för 457 (!) yards. McCown tar död på allas kommentarer om en bänkning, även om undertecknad hellre ser Manziel som starter.

22. Chicago Bears 2-3 (31)
Ännu ett enormt hopp. Men ett lag som återkommit från döden i två raka matcher med lika många vinster i handen, förtjänar en bättre placering på listan. Cutler har gett franchisen lite lugn och ro efter att Jimmy Clausen ledde laget i 0-26 förlusten mot Seahawks. Och Matt Forte verkar inte vara påväg någonstans.

23. Kansas City Chiefs 1-4 (15)
Gör ett enormt ras efter förlusten på Bears där man var i ledningen med 17-3. Ofattbart hur de inte kan hålla undan. Andy Reid visar upp dålig coachning och dåligt clock management. Att Charles fick gå ut skadad gav omedelbar effekt. Charles är nu borta för resten av säsongen och Kansas ser väldigt svaga ut i passningsspelet.

24. San Francisco 49ers 1-4 (29)
Colin Kaepernick och niners visade sig vara en svår nöt för Giants att knäcka. Men skillnaden mellan topplag och bottenlag visas ofta i slutet, och niners försvar kunde inte stoppa Shane Vereen i matchens sista drive. Jim Tomsula gör sitt bästa för att hålla laget konkurrenskraftigt.

25. Tampa Bay Buccaneers 2-3 (32)
Fantastisk seger hemma mot Jaguars bröt en svit på 11 raka hemmaförluster. Förlösande seger för alla supportrar och lättnaden över att laget kunde gå vidare efter Winstons debakel mot Panthers var stor. Winston har nu lika många segrar som McCown/Glennon kunde mustra upp förra säsongen. Doug "Muscle Hamster" Martin visar upp gammal rookieform också med mängder av både yards och touchdowns, det lovar gott när Austin Sefarian-Jenkins kommer tillbaka från skada.

26. Dallas Cowboys 2-3 (22)
Den nedåtgående trenden fortsätter och Dallas har nu bestämt sig för att testa Matt Cassel som QB istället för Weeden. Ett bra beslut då Weeden inte fick mycket gjort hemma mot Patriots. Annars finns det inte mycket som gör att jag kan lita på det här anfallet tills Romo och Bryant är tillbaka. O-linen imponerar inte som ifjol.

27. Miami Dolphins 1-3 (25)
Tidigare TE-coachen Dan Campbell har nu fått tid på att sig att förbereda laget inför hans första match som huvudtränare. En bortamatch mot Titans kan vara en bra matchup att börja med.

28. Baltimore Ravens 1-4 (21)
Förlusten mot Browns tog hårt, och nu känns säsongen körd för Ravens. Försvaret visar ingenting och secondaryt är bedrövligt, samtidigt som Flacco inte har någon wide reciever att kasta till. Ge bollen till Justin Forsett så mycket han bara orkar.

29. Jacksonville Jaguars 1-4 (26)
Samtidigt som Tampa Bay bröt sin streak av hemmaförluster förlängde Jaguars sin av bortaförluster. Det här anfallet har potential att sätta upp många poäng på tavlan, men försvaret lämnar mycket att önska. Jaguars ser ut att hamna i botten av AFC South.

30. Houston Texans 1-4 (28)
Vad ska man göra av Texans? Otroligt svårt att kunna lita på någon av deras lagdelar för tillfället. Texans måste bli sådär väldigt mycket mer effektiva, och med Brian Hoyer återigen som starter så kan de bli det. Att Arian Foster är tillbaka bör också underlätta.

31. New Orleans Saints 1-4 (23)
Saints visade inte mycket borta mot Eagles och blev totalt överkörda. Eagles dominerade alla aspekter av matchen och Saints anfall ser livlöst ut. Saknaden av Jimmy Graham är stor och de har inte fått igång springspelet som tänkt. Kan de stå emot ett aggressivt Atlanta försvar på torsdag natt?

32. Detroit Lions 0-5 (27)
Ligans sista kvarvarande vinstlösa lag kan inte hamna på någon annan placering. Stafford blir utbytt mo Orlovsky och det här lovande anfallet visar ingenting. Detroit har nu lika många förluster som de hade under hela fjolårssäsongen. En vinst hemma mot Bears är ett måste.

Recap

Recap

Skrivet av Rosebud den 12 oktober 2015 kl 21:18
This post is tagged as: NFL, Sport, USA

17 poäng upp. Nedslagna. Överkörda av rookien Rawls. Och så återkomsten.

Vilken makalös match vi fick se som följde min Game of the Week mellan Bengals och Seahawks.
Russel Wilson var rätt bedrövlig får jag säga (trots helt okej stats) förutom när han kom utanför pocketen, vilket är där han brukar göra sina big plays. Hans enda passnings touchdown kom vid en total nedsmältning av Bengals försvar där safetien totalt missade i coverage, en bjudning. Annars var det en defensiv touchdown samt en lång explosiv rush av rookien Thomas Rawls som såg till att Seattle kunde gå upp i ordentlig ledning. Rawls gjorde verkligen ett namn för sig själv och man kan tycka att Seattle inte saknade Marshawn Lynch, som aldrig sprungit för 169 yards i sin karriär, men jag tycker det märktes mot slutet av matchen. Då hade Seahawks ordentliga problem att flytta kedjorna framåt, och Bengals fick en lätt resa under förlängningen.

Tyler Eifert var mitt allra största utropstecken inför säsongen, och som han har levererat! Med 90 yards och 2 touchdowns på söndagen så var han Daltons mest effektiva vapen och han överpresterade Graham ordentligt. Rätt skönt att få se den produktionen i sitt fantasylag..
Oroväckande dock att få se Jeremy Hill såpass ineffektiv och frågan är om inte Cincinatti kan börja flytta över mer carries till Giovani Bernard tills Hill har hittat formen igen. Fantasyägare får hålla koll på sin guldklimp och möjligtvis se över TJ Yeldon eller varför inte Doug Martin som visat att han är tillbaka.

Jag skulle vilja gå så långt som att säga att det här hörde till en av Bengals största matcher, någonsin. Om inte den allra största. Senaste gången Bengalerna startade säsongen 5-0 var 1988, samma år som de tog sig till sin senaste Super Bowl. Man ska väl inte dra för mycket kopplingar riktigt än, men för tillfället så är det de och Patriots som slåss om AFC titeln enligt mig (om inte Steelers defensiv kan hitta rätt).

Oavsett vilka man hade sympatier för i söndags, så kan man inte annat än att buga och bocka för underhållningen och spänningen. Helt klart den bästa matchen i år, ge mig mer.

Antonio Gates tillbaka inatt. Intressant. Kan Steelers stå emot en glödhet Philip Rivers som får tillbaka sitt favoritvapen?

GOAT

GOAT

Skrivet av Rosebud den 29 september 2015 kl 21:27
This post is tagged as: NFL, Sport, USA

Jag har snart slut på superlativ för att beskriva Aaron Rodgers. I ännu en makalös prestation så dissekerade Green Bays quarterback Kansas aktade försvar.

Rodgers kastade för 5 touchdowns, varav 3 till Randal Cobb (avgjorde många fantasy matchups kan jag tänka mig), 333 yards och återigen ingen interception i 38-28 vinsten. Alex Smith vaknade till sent i matchen och matchen fick lite puls men det kändes som att Packers hela tiden hade full kontroll. Och kontroll är verkligen ett ledord när det gäller Rodgers. Han har till synes alltid full kontroll över situationen och ett makalös lugn när han läser av motståndarnas uppställningar och eventuella blitzar. Hans arm är helt otrolig. Han visar upp enorm precision och styrka och kan göra alla sorters kast från alla sorters vinklar. Han kan hota med sina ben och röra sig effektivt ur pocketen om så behövs. Jag har aldrig sett någon quarterback spela positionen så effektivt som han gör, vilket säger ganska mycket när han spelar samtidigt som Tom Brady och Peyton Manning. Han har även enligt mig redan överträffat sin företrädare Brett Favre.

Rodgers verkar i det närmaste ostoppbar på hemmaplan och har nu kastat 48 touchdowns och över 5000 yards sen hans senaste interception på Lambeu field. Det är effektivitet. Det finns inget lag som kan slå hans facit på 10 raka hemmavinster för tillfället. Han har börjat säsongen på ett historiskt sett då det endast är han själv samt Peyton Manning som har 10+ touchdowns och 0 interceptions efter de första tre veckorna. Med ett passningsbetyg på 135.4 så är han överlägsen i den statistiken. Rodgers har totalt 10 touchdowns mot Bradys 9. Dock förstår man att Rodgers effektivitet är på en helt annan nivå när han har kastat 42 mindre passningsförsök än Brady.

Aaron är en otroligt speciell talang och som han spelar har ingen annan spelat på den positionen. Han är den bästa spelaren på sportens viktigaste position. Jag får be om ursäkt Jerry Rice, men positionen som GOAT (greatest of all time) är snart Aaron Rodgers. Och han kommer bevisa det resten av hans karriär.

/Red Zone-bloggen