Svenska

Avengers - Civil War (Tankar kring filmen) !!SPOILERS!!

Skrivet av rothack den 1 maj 2016 kl 21:55

SPOILERS.SPOILERS


Ni har nu blivit varnade och därför anser jag att jag kan fortsätta att skriva mitt omdöme till den nya Avengers filmen, och de är väldigt blandade om jag skall vara ärlig.
Jag skall fatta mig väldigt kort då det egentligen är en grej som jag stör mig på och egentligen förstör hela filmen, och det är vilken som framställs som hjälte. (Captain America) Tydligen så gäller inte lagar och regler när man är hjälte och hur det hela framställs i den här filmen så vet jag inte om man skall oroas över hur världen ser på just lagar. Tydligen är det bättre att ta den i sina egna händer och ignorera allt som har med moral att göra, att beskydda en brottsling på grund av att det är sin bästa vän anser jag inte är anledning nog. Speciellt inte när denna brottsling är en hjärntvättad mördare som har flertalet personer på sitt samvete och om fel personer får tag i honom så läggs fler namn till i listan.

Mina frågor är: Varför lämnade han aldrig in sig själv? Om han nu ångrade alla dessa mord så borde han ha gjort det, eller?
Sättet att beskydda sin vän anser jag är helt galet, då CA bryter allt som regler heter istället för att försöka lösa problemet som man brukar göra. Är det för att även han lever i en slags fantasivärld där "jag" vet bättre än alla andra, eller?

Jag vet ärligt talat inte, men jag störde mig enormt på det här i filmen och det förstörde helt vad jag tyckte om filmen. Hade jag gett filmen ett betyg så hade det fått 3/10, den hade antagligen fått bättre om en det hela inte gick ut på att CA var den stora hjälten även fast han är skurken i mina ögon.

Vad tycker ni? :)

HQ