Svenska
PS4 Pro i mitt vardagsrum

PS4 Pro i mitt vardagsrum

Skrivet av sQuille den 10 november 2016 kl 23:20

Bytte in mitt PS4 + lite pengar på Gamestop mot ett PS4 Pro för några veckor sedan och idag så hämtades den ut. Min första tanke när jag fick se maskinen var att den såg otroligt liten ut jämfört med hur den såg ut när Andrew House höll upp den för allmänheten under deras presskonferens. Den känns dock gedigen och mer välbyggd än den första PS4an som släpptes, skönt också att slippa pianolacken samt touchknapparna som irriterade mig något så enormt. Maskinen är dessutom tystare än den gamla. Blu Ray-läsaren låter fortfarande en del och frågan är om det inte sitter i en exakt likadan i PS4 Pro som det gjorde i den första PS4an men däremot så när spelet är installerat och sedan inladdad i minnet så är den i princip knäpptyst där den förra kunde varva upp fläktarna till en ganska hög nivå. Även menyerna känns på något sätt rappare och det hackar inte alls lika mycket i Playstation Store när man bläddrar där.

Poppade iallafall in Uncharted 4, tyvärr så tog jag ingen backup på sparfilerna, hade gärna velat se lite finare miljöer då spelets första banor enligt mig ser rätt trista ut. Men det jag fick se gjorde mig nöjd, ett litet hopp i upplösning och framför allt HDR gjorde att spelet såg mycket bättre ut. Väntar på att jag ska få tillbaka mitt The Last of Us av en vän så jag kan se hur det ser ut i 4K.

Så vilket spel ser jag mest fram emot att spela på min PS4 Pro framöver? Detroit: Become Human heter spelet. Jag totalt älskade Heavy Rain och gillade Beyond: Two Souls men i ärlighetens namn så ser Detroit ut på förhand att kunna överträffa Heavy Rain. Hoppas verkligen att spelet körs i högre upplösning och framför allt HDR när det släpps nästa år.

Det var allt för mig, kanske återkommer med mer intryck senare. Men en fråga till er som läser detta, om ni har köpt en PS4 Pro, vad tycker ni om denna maskin? Har ni frågor går det givetvis bra att ställa dom så ska jag försöka ge svar på det om jag kan.

HQ