Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Skulptering

I mitt tidigare blogginlägg skrev jag lite om mitt sommarprojekt, där jag hade tänkt börja snida mytologiska teman i möbler. dock har jag fått ändra lite på mina planer, min far har tyvärr insjuknat i cancer och det ser inte speciellt ljust ut. Eftersom platsen där verktyg och plats finns för att snickra så har jag valt att låta bli att göra det för att han ska få vila och inte behöva lyssna på min oväsen.

Istället drog jag för några veckor igång ett annat projekt, nämligen skulptering. Jag vill lära mig att skulptera, göra coola små "statyer" av alla möjliga varelser och figurer. Intresset för detta kommer väl mest från min behov av att försöka skapa någonting, men det är också min flykt från verkligheten och jag mår bra av att bara få fastna i något där jag kan slappna av, lyssna på bra musik och bara pilla lite med något.

Till en början vill jag bara försöka lära mig hur anatomin i kroppen fungerar för att sedan gå vidare till egna skapelser, forma, gjuta och måla. Jag har alltid blivit så förvånad över priser på dessa små samlarfigurer och statyer som man kan köpa för hutlösa priser, att jag helt enkelt ska försöka lära mig att göra egna. Det är dock svårt! mycket svårare än det ser ut, vilket gör det roligare att lära sig. Det har gått hyffsat bra än så länge, jag testar med en lera som heter Chavant NSP vilket är en oljebaserad lera (om jag har fattat rätt) och dom enda verktyg jag har fick jag bygga själv. Jag vill gärna prova på lite innan jag köper på mig massa verktyg osv, det misstaget har jag gjort många gånger förr där jag köper hem "allt som man måste ha" för att sedan bara ledsna och låtit det samla damm.

Hur som helst, det går rätt bra faktiskt och jag har lyckats pilla ihop lite småsaker som jag sedan mosat ihop och sedan börjat om. Det jag håller på med nu är någon form av lieman, den där typiska designen. bara för att lära mig hur leran fungerar och så.

här kommer en bild på hur det ser ut efter en dag med kletande, den är långt ifrån klar och jag kommer förmodligen göra om massor då jag inte är helt nöjd än riktigt, men vill ändå dela med mig hur det går.

Skulptering

Hoppas ni gillar det och räkna med att det kommer dyka upp en helt del sådant här i fortsättningen!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Sommarprojekt

Jag är en person som gärna lär mig nya saker, jag älskar att skapa och under sommaren brukar jag alltid dra igång ett projekt. För 2 år sedan var det ritande, några av er kanske har sett vad jag ritat annars finns det i tidigare blogginlägg om det är intressant.

Förra året var det smide som gällde, jag lärde mig så mycket jag kunde om smide, vad som behövdes, hur det funkar osv. Min vision var att göra ett vikingasvärd samt en vikingahjälm. Jag byggde en ässja av gammalt skrot, för den som inte vet vad en ässja är så är det en låda full med glöd som brinner, det är i den man värmer metallen som sedan ska bankas tills man går sönder. Den fungerade helt perfekt, men den var väldigt lång, så jag byggde en mindre för lite lättare saker. Jag började göra några knivar, det var fantastiskt roligt. Inte alls så lätt som det ser ut men det är ingen raketforskning precis. Jag snickrade även ihop den där hjälmen som jag ville göra, med endast hammare satt jag och bankade några plåtbitar som jag sedan satte ihop och 2 dagar senare var hjälmen färdig, dock ville jag gärna sätta en brynja på för att göra den lite coolare, det tog ca 3 dagar med hjälp att peta ihop. Hur som helst vart jag helnöjd!

Något svärd blev det tyvärr aldrig, efter flera veckor av bankande och slipande så var jag helt trasig i kroppen, jag är ganska dålig på att känna efter när det är dags att vila, jag är även lite känsligare än dom flesta då jag i stort sett hela livet har levt med "Graves Sjukdom" och utan att gå in för djupt på det ämnet i denna blogg så är det ett tillstånd som gör att kroppen förbrukar mer energi än hos en "frisk" person samt att jag har levt med tokhögt blodtryck och puls i många många år, så jag lever i en gamlings kropp typ.. Så jag blev mer eller mindre tvungen att lägga ner smidet helt, vilket såklart är jättesynd, jag älskade det trots att det var så tufft för kroppen!

Detta år tänker jag ta en annan riktning och fokusera på trä, eller träsnide för att vara exakt. Jag ska denna sommar försöka att skapa någonting ifrån en bit trä. Det låter ju inte så svårt, jag vet. Därför ska en bit trä bytas ut mot ett stort stycke trä och det jag vill försöka skapa är antingen någon form av möbel eller också bara en skulptur, jag har inte riktigt bestämt mig ännu, men ett tema har jag och det är mytologi. Det första jag vill göra är Kraken, en varelse jag alltid varit sjukt förtjust i! Mer info kommer lite senare när jag har satt mig och planerat lite. Om det går som jag hoppas så kommer jag helt klart fortsätta med att göra möbler med mytologiteman, det har alltid varit lite av en dröm.

Har du något projekt för i år eller finns det något du alltid har velat testa? Berätta gärna isåfall :)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Ubisoft levererar!

Jag minns hur exhalterad jag var inför releasen av det första Assassin's Creed spelet. På den tiden hade jag inget Xbox 360, jag satt oftast och läste om spelen i GR tidningen och kollade på trailers och gameplay på Youtube. Jag visste i princip allt om spelen innan jag ens hade provat dom, detta var dock något positivt eftersom jag då kunde tjata hål i huvudet på en klasskompis som hade ett 360 om hur coola spelen var, han i sin tur övertalade sin mor om att köpa det och bortskämd som han var så fick han det ( vilken lyx)

Jag var helt galet förälskad i Prince Of Persia spelen och när jag såg Assassin's Creed blev jag helt hysterisk! Första gången jag fick prova det så försvann allt vad verklighet heter och jag var helt fast. Det är ett av mina mest underbara spelminnen någonsin! Att klättra runt bland hus och vara en lönnmördare var så fantastiskt häftigt! Grafiken var (på den tiden) helt makalös och spelkontrollen var något av det bästa jag hade varit med om, det var det perfekta spelet i min värld!

Dock tillhör jag den skaran som anser att Ubisoft misslyckats lite med att hålla igång serien, Assassin's Creed 1, 2 och 3 var riktigt underbara spel, resten kändes mer som DLC, som inte heller riktigt tillförde något nytt. Visst, BLack Flag var ett riktigt brilliant piratspel, men det kändes mer som just det, ett piratspel.

Så hur gick det den här gången då? Har dom lärt sig något eller är det samma visa igen?

Jag kan säga att jag är enormt imponerad över hur dom åter igen lyckats få mig att älska Assassin's Creed! Jag var riktigt skeptiskt till detta spel först, men ville ändå ge det en chans och det är jag så glad för. Spelet känns nytt, det känns inte som att jag har gjort det tusen gånger redan. Storyn är riktigt intressant och jag vill följa den, dialogerna är trevliga att lyssna på och har liv i sig, människorna i spelet känns faktiskt levande och personerna är minnesvärda. Bayek är som karaktär även han enormt minnesvärd, hans uppdrag känns trovärdigt, han har empati, han är inte bara en klump med pixlar som rör på sig och lyder order, här har dom verkligen lyckats skapa en intressant story tycker jag!

Så till nya stridssystemet, även här jag jag grymt imponerad! Inget mera kontra och döda på två knapptryck, i väntan på att nästa offer i kön ska offra sig. Här får man jobba lite mer. Jag säger inte att det är svårt och att man inte kan mörda folk med ett hugg, det går det med, men utmaningen finns där för dom som vill ha den, eftersom fienderna har sin egna level, dom har sina olika tekniker osv. En låglevlad sköldnisse kan skapa enorma problem om man inte lär sig handskas med dom. En stor grupp fiender är ingen dans på rosor! Är fienden i högre level än dig så blir det helt plötsligt utmanande och svårt att ta ner honom. Vilket jag tycker är fantastiskt roligt endå, lite utmaning är alltid trevligt! Jag gillar det nya systemet, det är lite Dark Souls inspirerat men det är ändå så uppfriskande för den här spelserien, det behövdes verkligen!
Jag gillar också verktygen som tex gift som går att använda på många olika sätt.. Jag ville testa detta lite på måfå så jag klappade en katt med min svintunga vikingayxa och placerade lite gift på den lilla hög med kattrester och klättrade sedan upp på ett hustak och väntade, en stackars dam gick förbi katten, drog ovetande in en massa gift i lungorna, gick förbi en gammal man och hostade lite på honom och även han blev förgiftad. 10 minuter senare hade jag utrotat en hel by med en enda liten förgiftad katt. Det var mycket underhållande! Jag gillar också att vapnen går att uppgradera i takt med mitt levlande, vid varje ny level så kan jag uppgradera mitt vapen. Jag har alltså gått runt med min bamseyxa hela tiden och jag har inga planer på att byta ut den.

Världen är nog den mest levande spelvärld jag någonsin har upplevt. Att världen är så gigantiskt stor som den är gör det hela ännu mer imponerande! Jag avviker nästan konstant från min väg för att kolla vad det är som händer bakom hörnet på den byggnaden eller för att se vad det ligger för skatter i den där grottan. Det känns som den där spelvärlden man alltid har drömt om! Man kanske tror att en stor öken låter trist, men det kan jag lova dig att den inte är, öknen är så mysig och mystiskt att jag gärna spenderar många timmar där, speciellt mitt i en sandstorm, för man vet aldrig vad som är riktigt och vad som är synvillor där! I övrigt så är världen precis sådär varierande som den borde vara, det är inte bara öken som gäller här inte, enorma oaser, höga berg, grottor, underjordiska tempel osv. Jag har nu spelat i ca 25 timmar och är ljusår ifrån att vara halvfärdig med spelet, jag har öppnat ungefär en fjärdedel av kartan bara! Den är helt enorm verkligen..


Detta var bara några av mina första intryck, även om det blev en lång läsning.. Allt som allt så är jag så imponerad av Ubisoft att jag knappt kan tro det själv. Glöm alla orosmoln över detta spel baserat på dina erfarenheter av de tidigare spelen för här har Ubisoft verkligen levererat stort, Assassin's Creed Origin är helt makalöst bra!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Ny tavla!

Ny tavla!

För ungefär några månader sen.. Rättare sagt för 3 månader sedan ungefär så blev min första tavla färdig, och jag har sedan dess suttit och pillat lite med en till, denna blev färdigställd igår kväll. Jag är mycket nöjd med resultatet även om jag fortfarande försöker komma på vad det liknar haha..

Jag använde denna gång endast 2 olika pennor, en 0.05 fine liner för att pricka motivet och sedan en 1.0 för att pricka bakgrunden, den där bakgrunden känns kan jag säga, bilden är 40x50cm så ni kan ju säkert förstå att det är en och annan prick där!

Jag har fyllt på med pennor och måste nu bara hitta en rulle tapet (jag ritar på baksidan av tapet nämligen) sen drar jag igång med nästa :P

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Min första tavla

God dagens!

Som vissa kanske vet så gillar jag att rita, gärna jättkostiga motiv gjort på enbart prickar, jag har inte ändrats så mycket, inte mer än att jag har börjat göra större, betydligt mer tidskrävande motiv, för att sedan försöka fylla pappret så långt jag kan eller känner att det behövs. Jag vill göra tavlor som faktiskt går att hänga upp på väggen och nu är den första färdig!

Nu finns det egentligen inget slut, jag skulle utan problem kunna dra ut mer och mer åt sidorna men det är roligare att begränsa sig lite, för att det ska bli lite lättare för ögonen :P

Min första tavla

Hoppas ni gillar den, det tog mig ca en månad att pricka denna, den är 40x50cm stor.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus