Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Nacho cheese dipp recept

Jag skriver inte så mycket här längre, men med det sagt så är den här ostdippen för bra för att inte dela med sig av. Jag är som vissa vet en konnässör av allt junk food relaterat och har länge jobbat på att få fram en grym ostdipp till pommes, nachos, you name it. Häromkvällen fick jag till det här receptet som grundar sig på Serious Eats dito. Håll till godo.

140 g prästost
140 g skivad fuskcheddar (märket Friendship är bäst, i nödfall funkar Kraft, använd absolut inte Icas)
410 g osötad kondenserad mjölk
2 tsk hot sauce (frank's funkar bra)
1.5 msk maizena
1 krm gurkmeja
2 krm spiskummin
1 krm paprikapulver
Salt
Vitpeppar

Riv prästosten grovt på rivjärnet. Skär cheddarn i strimlor. Blanda osten med maizena i en kastrull och häll i den kondenserade mjölken och kryddorna. Värm på medelvärme under konstans vispning tills såsen tjocknat, ca 5 minuter. Smaka upp med salt och peppar och servera direkt!

Det går även utmärkt att återuppvärma såsen i mikron på högsta effekt 30 sekunder i taget om man rör om emellan.

Förvara såsen i en lufttät plastburk så den inte skinnar sig.

Frågor kring Ohm och impedans gällande 5.1 system

Nu när skatteåterbäringen är på ingång är jag i fagorna att bygga ut mitt ljudsystem från 2.1 till 5.1 så att jag har ett mustigt surroundsystem lagom till hösten när alla tv-serier dundrar igång igen (planen är även att köpa proj och duk). Hursomhelst så är jag osäker kring det här med Ohm och impedans gällande surroundhögtalarna och skulle uppskatta om någon kunnig ville förklara för mig om det jag tänkt mig kommer funka med min reciever.

De högtalare jag kollat på har följande specifikationer:

Ohm: 4-8
Tillåten belastning musik 180W
Tillåten belastning Sinus 90W

Min reciever har följande specifikationer för surroundhögtalare:

Power Output (20 Hz - 20 kHz/THD=0.08%)
Surround Back L&R
(8 ohm load, Per channel) 50 W

Power Output
Surround Back L&R
(6 ohm load, Per channel) 60 W
Input Sensitivity/Impedance ...... 200 mV / 47 k
Ω

Burgarfrenzy

Burgarfrenzy

Manglade burgare förra veckan. Åt fyra stycken inom loppet av nio timmar. Började med att sparka igång Stefans hamburgerbröd (Hamburgare.org) med lite mer mjöl och ett ägg på jobbet där jag har tillgång till riktig utrustning/råvaror som jag kan köpa loss billigt (kitchen aid, manitoba cream och bakplåtar). Körde bröden på 80g styck, penslade med smält smör i 165°C med full fuktighet på Rationalugnen och halv fläkt i 10 minuter. Lät dem vila på galler övertäckta med släng. Därefter bums in i plastpåse för att behålla fuktigheten.

Rimmade och dubbelmalde 60% högrev och 40% bringa med 25% fett och fixerade i plastfilm. Lät köttkorven vila en timme och skar den i två centimeter tjocka skivor och stekte hårt till medium för maximal maillardreaktion i gjutjärnspanna.

Svarvade med hemmaslagen majonnäs, krispig isbergssallad, tomat, ost, karameliserad gullök. Serverades med dubbelfriterade pommes.

Behöver hjälp med val av projektor och duk

Behöver hjälp med val av projektor och duk

Om tre veckor flyttar jag in i en ny lägenhet och säljer samtidigt min nuvarande tv (LG 60PN650T). Jag har tänkt köpa projektor och duk och skulle behöva hjälp med mitt val.

Rummet jag ska ha projektorn i är nästan helt fyrkantigt med måtten 5 x 4.6 meter. Det är fem meter från väggen där projektorn ska sitta till väggen där duken hamnar. Väggarna är vitmålade och de enda fönster som finns kommer jag sätta mörkläggningsgardiner vid så det kommer kunna bli riktigt mörkt.

Här är projektorn jag tittat på och här är duken. Och här är en uträkning jag gjorde på projektorcentralen för de mått mitt rum har.

Jag kommer använda projektorn till att spela på och se på film med genom datorn i första hand och i andra hand för att se på tv.

Det enda jag har hört som kan vara negativt med projektorn är att vissa upplever fläkten som högljudd samt att det kan uppstå regnbågsflimmer som ca 25% ser. Har någon erfarenhet av detta?

Jag har tänkt dra en hdmi sladd mellan min dator och projektorn. I dagsläget har jag bara en datorskärm som stödjer upplösningen 1680x1050 och jag måste alltså skala upp bilden genom catalyst control center då projektorn stödjer 1920x1080. Kommer detta i så fall påverka bildkvalitén vid en skärmkloning och är det rekommenderat att köpa en ny datorskärm som stödjer samma upplösning som projektorn?

Om någon har några förslag på andra projektorer och dukar i samma prisklass som är bättre så tar jag gärna emot tips. Tack på förhand!

Hembakade burgarbröd

Det är verkligen inte lätt att baka fluffiga, mjuka och smakrika hamburgerbröd hemma. Jag har försökt och misslyckats många gånger. Bröden känns ofta helt okej när de är nygräddade, men så fort de har legat ett dygn så blir de torra som fnöske. Ett annat problem är att de alltid har blivit för kompakta, som stenar. Därför brukar jag ofta nöja mig med Korvbrödsbagaren och Pågens bröd när det vankas hamburgare.

Igår var jag sugen på en, två eller fem burgare men mitt lokala Konsum erbjöd endast Max Friscobröd och det totalvägrar jag så jag köpte ingredienser och ställde mig och provbakade Flippin Burgers hamburgerbrödsrecept istället. Från start till mål tog det lite drygt två och en halv timme men det var det väl värt. Även om det inte blev i närheten så bra som Magnus Johanssons flippinbröd så var det klart att föredra framför det man normalt sett hittar på Konsum eller Ica.

Och det är faktiskt första gången i mitt liv som jag föredrar ett hembakat bröd framför köpebrödet.

Hembakade burgarbröd

Smaskiga puckar med amerikansk cheddar, bacon, finhackad gullök, saltgurka, Heinz ketchup och Frenchs senap.