Svenska
Min plånbok kommer att gråta...

Min plånbok kommer att gråta...

Skrivet av Sidz den 11 juni 2014 kl 00:24

Efter Sonys E3 event så var allt klart för mig, vad för spel som kommer att köpas under sommaren och hösten. Och det är en HEL DEL! Det känns crazy, helt flippad!

Det kommer att börja med EA sport UFC(17 Juli) och försätta med The Last of Us(29Juli), Infamous:Last Light(Augusti), The Evil Withhim(29 augusti), Middle-earth: Shadow of Mordor(7Okt), Evolve(21Okt), Assassins Creed: Unity(2:shock:kt), COD: Advanced Warfare(4NOV), The Crew(11Nov), Far Cry 4(18Nov) och GTA V till PS4 som kommer nog nu i höst.

Detta är alla spel som jag kommer att priotera på att köpa, där jag kommer att missa Little Big Planet 3, Alien: Isolation, Sniper Elite 3 och många fler. Detta p.g.a av att jag har inte tiden eftersom jag pluggar till Undersköterksa, men även inkomsten som är endast på 2800kr per månad. Visst jag bor hemma hos morsan fortfarande, där det enda jag behöva bry mig om rent ekonomiskt är Snus, Comviq fastpris 245 och com hem intrenet för 250kr. Men så finns det tider där jag har lust att dra ut på krogen någon gång ibland med vänner, men också spendera 1700kr för en hel termin för MMA och BJJ.


Om jag nu skulle köpa alla de spel som jag hade tänkt, så skulle det kosta minst 6300kr! Det är mycket pengar för en fattig student som jag hehe. Men kan inte sluta tänka på den här känslan att man inte hinner med alla bra spel som kommer att släppas i år. Men också de som kommer att släppas nästa år där en hel del är försenande. Aja det blir som det blir.

E3 var underbar hursomhelst, förutom M$ som jag blev grovt besviken på. Uncharted 3 såg hur snyggt som helst, men jag är lite skeptiskt om det kommer att gå på 60 framerate/sekund som ND siktar på.

Vad tyckte ni om E3 och vilka spel kommer ni att spela i år? :)

HQ
MGS5: Ground Zeros har spenderas under hela helgen...

MGS5: Ground Zeros har spenderas under hela helgen...

Skrivet av Sidz den 23 mars 2014 kl 18:03

I Torsdags den här veckan så gjorde jag klart provet för Etik och människornas livsvillkor. Rätt så krånglig prov eftersom det var en riktigt öppen prov och jag försökte pressa in alla begrepp som man skulle kunna. Aja det blir som det blir. Hursomhelst så blev det "After Tenta" fest, där jag och hela klassen till en krog efter kl 12.00 och drack och hade det trevligt. Dock var jag den enda killen där, så jag kan säga att jag blev väldig uppskattad där en snäll dam bjöd mig på drink och nötter. Det hade tänkt att jag skulle ligga på 0.6 promille, eftersom jag hade laddat ned en app för det, men så blev inte inte. Kom endå hem kl sju tiden och lirade Tomb Raider Online med en GR kompis och såg sen att MGS5 Ground Zeros hade släpps. Ett spel som jag hade helt glömt bort och jag hade ingen hype för det alls.

269kr kostade Ground Zeros på PSN. Jag avvaktade några timmar eftersom jag inte tyckte att jag inte var nykter nog för att köpa det. Det var ju ändå 269kr och ingen impuls köp direkt. Jag hade två val, Antigen köpa Final Fanasy X/X-2 eller Ground Zeros. Men det blev ett lätt val, med tanke på min livsstil. Visst så är det endast två timmar spel tid av själva handlingen av spelet men jag kommer ändå inte kunna klara av Final Fantasy som kräver många fler timmar än så. Jag har helt enkelt inte lika mycket tid som förut. Innan för ett år sedan så var jag arbetslös och hade ingen sysselsättning, där jag spelade tv-spel för att trösta mig själv, medans idag har skola, MMA träning och BJJ träning där jag inte riktigt har lika mycket tid som förut. Det blev en enkel beslut helt enkelt att köpa Ground Zeros.

Jag är en riktig stor Metal Gear Solid- fan. Jag kan inte hjälpa det. Jag älskar smygar spel som t.ex. Splinter Cell och The Last of Us. Men samtidigt gillar jag action och bra story, och är just därför jag verkligen gillar MGS-serien. Och snacka om att Hideo Kojima har gjort en bra smakprov av en mästerverk. Kontrollen är mycket mer simpelt, såsom alla gubbar är mycket smartare. Jag tycker det är jätte bra att Hideo slopade "camo index" verktygen så man slipper tänka på det. Allt känns så mycket mer simpelt helt enkelt. Och det bästa är att handlingen känns mycket mer seriösare än t.ex. MGS4. Saker händer i spelet som man aldrig tror trodde fick vara med i ett spel, p.g.a. allt negativ media. Men som tur är Hideo Kojima inte rädd att visa brutala scener precis som filmvärlden kan visa. Kiefter Sutherland gör en skit bra jobb som har tagit över snakes röst också. Han har en helt enkelt en mer vanligare röst än David Hayter hade. Det känns lite mer normalare när han pratar än vad David Hayter gjorde sitt jobb som Snakes röst.

Var det ett värt köp?

För 269kr, där jag har spenderat minst 16 timmar av spelet och är fortfarande inte är trött på att lira om samma bana... Så måste jag säga att det var värt pengarna. Nu hoppas jag bara att Konami kan anställa fler personer, så att The Phantom Pain kan släppas lite tidigare än våren 2015. Om du är en gammal MGS-fan så va inte rädd att spendera denna spel. Det är ändå ett väldigt bra spel.

HQ
Rykten och tankar om Naughty dog

Rykten och tankar om Naughty dog

Skrivet av Sidz den 31 januari 2014 kl 00:40

WARNING!!! SPOILERS angående The Last Of US!!!


Om jag fick välja en av mina favorit utvecklare just nu, så skulle det vara Naughty dog. Varför? Jo eftersom de gör grymma spel med topp snyggt grafik som man inte trodde va möjligt i PS3, samtidigt som de gör as bra berättande story i deras spel. Visst, Uncharted spelen hade inte de där riktigt grymma story aspekten som t.ex. Metal Gear Solid till PS1. Men när de släppte The Last of Us så tappade jag hakan, med tanke på hur gripande det är och hur mänskligt relaterande det var. Månader efter jag klarat ut TLOU, så fick jag höra att en polares mamma hade kikat när han hade lirat The Last Of Us, eftersom det var så spännande. Något som hon har aldrig har gjort eftersom hon har aldrig varit spel intresserad. Och det säger mycket hur bra The Last Of Us är med tanke på att min polares mamma är över 64 år gammal.

Hursomhelst, det har funnits rykten om att The Last of Us 2 ska kanske släppas nästa år (2015). http://www.gamereactor.se/nyheter/142794/Rykte%3A+The+Last
+of+Us+2+p%E5+v%E4g+mot+lansering+n%E4sta+%E5r/

Jag tror nog sannolikheten är på 0.0% att TLOU 2 kommer släppas år 2015. Även fast de har säkert börja utveckla TLOU 2 innan realesen av The Last Of Us, så tror jag nog inte att de har på börjat med programmera grafiken, AI eller hyra in skådespelare ännu. Den första spelet behövde egentligen inte en uppföljare, och då har de förmodligen tagit tid att skriva upp en ny manus. Naughty dog själva har kommenterat att de inte vill försätta Joel och Ellie story, utan att det slutade bra som det var. Och en annan sak är att utveckling tiden är nog längre än förra generationen(PS3 & 360).


Däremot så tror jag att Uncharted 4 släpps nästa år. Uncharted 3 släpptes 2011, och om det släpps slutet av 2015 så har de haft minst 4 år på sig att utveckla spelet. Och detta är också en annan sak som Naughty dog har komenterat, att de kommer nog inte hinna släppa Uncharted 4 år 2014. Och det är lugnt för mig, eftersom spel som tar sin tid brukar alltid bli en av de bästa...Förutom Duke Nukem Forever xD
Och visst skulle det vara härligt om The Last Of Us skulle kunna släppas ett år mellanrum med Uncharted?

Lägg ner Wii U och släpp en ny konsol!

Lägg ner Wii U och släpp en ny konsol!

Skrivet av Sidz den 13 januari 2014 kl 17:25

Jag blev helt chockad när jag fick höra att det såldes dåligt med Wii u konsolerna på julhandeln. Inte ens Nintendos bäst säljande figur Mario sålde bra, även fast det fick topp betyg av många spelsidor. Men visst jag förstår ju ändå grejen. De flesta som spelar i nuläget kan tänkas vara runt 18-30 års åldern. Även fast man kanske är 30 år och vill köpa en ny julklapp till sina barn så väljer man nog PS4 eller XBO, eftersom de har ju ändå Skylander och Lego spelen. Sen så efter läggdags av barnen så lirar säkert pappan BF4, Killzone SF eller Call Of Duty. Bara en teori, inte en sanning alltså.


För hur mycket jag än vrider och vänder på det så är inte Wii U så intressant som t.ex. originella Wii. Och prestandan känns inte två ggr starkare än last-gen som det sägs på pappret, om man kollar på alla spelen som har släppts. Wii gamepaden är inte heller så intressant, utan bara en skön tillägg om man vill kolla sin K/D streak på t.ex. Call Of Duty eller ha det som en karta på spelen. Jag förstår inte heller varför Nintendo har snålat med processor kraften medan Xbox 360 och PS3 är mycket snabbare.

Jag hoppas att Nintendo inser att det är dags för en plan B och släppa en ny konsol nästa år, det här är känns värre än Gamecube eran. Här är en topp 3 lista vad Nintendo borde göra för sin nya konsol, för att kunna tjäna pengar.

1. Power PC Tech:
2013 var året där Sony släppte sin konsol med enkel hårdvara, där spelutvecklare har lättare att programera med. Exakt samma sak borde Nintendo göra. De tjänar mycket på det eftersom fler utvecklare kommer vilja utveckla spel till det. Och om de släpper det år 2015 så kan det vara billigare att tillverka en starkare konsol till ett rimligt pris.

2. Ingen bakåtkompatibel :
Om Nintendo släpper en ny konsol 2015 så finns det nog lite mer liv i Wii U än. Då är det helt onödigt extra kostnader att ha en extra chip som gör så det stödjer Wii och Wii U spel. Låt det vara en konsol som endast blickar framåt, med bättre prestanda som ska vara så billig som möjligt. För wii spel kommer nog att säljas i många år framåt och då är det bäst att det håller sig till Wii U.

3. Satsa på Online, men glöm inte rötterna:
Det som jag gillar med Nintendo är att de brukar satsa mer på att kunna spela med vänner i samma tv-rum. Men seriöst så kan väl ni också satsa mer på online. Gör som Sony och Mircrosoft att låta kunden betala en liten slant per månad för multiplayer läget. Det ska helst vara lite billigare än Sony och Mircosoft så att man inte bryr sig. Satsa också på nedladdnings spel som t.ex. Indie spel så man har en större biblotek av spel. Om Nintendo gör detta, och inte skippar Co-op som de flesta spelen saknar i dagsläget, så vinner de stort.


Där har ni det. Vad tycker ni? Är Wii U en död konsol, som Nintendo borde sluta satsa på och gå vidare till "Riktig Next-gen" eller har den minst tre år att ge?

Mina 2014 mest efterlängatade spel

Mina 2014 mest efterlängatade spel

Skrivet av Sidz den 4 januari 2014 kl 19:52

Nu börjar jag blicka framåt och jag måste säga såhär på förhand att det är rätt så svagt med spel i år. I alla fall för mig som endast har en PS4 och PS Vita. Men det gör inget för mig, eftersom jag behöver plugga en del. Men jag måste säga att man vet inte riktigt vad som kommer att släppas i dags läget, med tanke på att det kan komma förseningar. Hursomhelst så lägger jag upp en topp 5 lista för de spel som jag tror/vet att det kommer släppas i år, som jag längtar efter.

5. PlanetSide 2:
Jag är inte mycket för free 2 play, men ett spel som jag gärna har velat spela är just PS2. Tyvärr så har jag inte kunnat eftersom jag har ingen vidare spel dator. Men snart så släpps det till PS4 och jag hoppas att det blir lika snyggt som utvecklarna säger. Fuck Destiny säger jag bara! Jag tycker PlanetSide 2 på PC ser snyggare, större och mer roligare än Destiny. Och att det är gratis, känns nästan overklig.

4. The Walking Dead: Season two:
Första episoden kom förra året, men det har fortfarande inte släpps till PS Vita. Denna spelet kommer med i listan eftersom jag älskar spel som har tung story. Ibland så blir jag väldig trött på bly tunga action spel och då kan det vara nice att spela ett spel som The Walking Dead.

3. The Order 1833:
Ready at Dawn är grymma spelutvecklare... I alla fall till PSP. Dexter och God of war: Chains of Olympus var två grymma spel som jag älskade till PSP. Nu har det snart gått 4 år sedan de släppte God Of War: Ghost Of Sparta, och jag tror att det är tillräckligt tid för att kunna göra ett grymt next-gen spel. Jag vet inte mycket om The Order 1833, men jag vet att det är Ready At Dawn är grymma spelutvecklare...och det tillräckligt för att ge hype till denna spel :)

2. Infamous Second Son :

Superkrafter, förstörbara miljöer, next-gen grafik och Troy Baker. Vad mer behöver jag säga? :)

1. Watch Dogs:

Jag är trött, verkligen trött på uppföljare. Tycker att det ska räcka med tre spel i en spelserie, om det hela tiden släpps varje år eller varannan år. Och därför är det roligt att se ett spel som Watch Dogs släppas, där allt känns fräscht. Spelmässigt ser det strålande ut. Att kunna hacka människors kameror för att se hur deras privata liv ser ut, skapar mer story. Valmöjligheter är också en stor grej med detta spel som jag verkligen gillar. Snygg grafik kommer det också att bli och jag hoppas de finputsar det ännu mer till realesen. Hoppas nu bara att det lever upp hypen.