Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Någon som ska till Retrospelsfestivalen den 29 Oktober?

Någon som ska till Retrospelsfestivalen den 29 Oktober?

Skrivet av Siegfried den 5 oktober 2022 kl 18:00

Den 29 Oktober är det retrospelsfestivalen, på Jägersro Center i Malmö. 

Jag ska dit, det blir första gången jag åker till festivalen, nu när den är i Malmö så det är nära för mig. 

Jag är inte direkt på jakt på något men det blir säkert några impulsköp, troligen till någon ovanlig konsol om det finns, som Gizmondo eller Jaguar, annars lär det bli till någon Nintendo konsol.

Har någon av er varit där och vad tyckte ni om det?

HQ
Spel jag gillar som ingen annan gillar.

Spel jag gillar som ingen annan gillar.

Skrivet av Siegfried den 30 september 2022 kl 23:50

Babylons fall.

 

Ett spel jag gillar men som inte någon annan verkar gilla, med tanke på hur få som spelar det och att spelet snart stängs.

 

Visst, det är fruktansvärt fult och mellansekvenserna ser ut att vara gjort av någon som går första året på gymnasiet i datorkunskap.

 

Men jag gillar verkligen stridssystemet, och det är där det känns som det är ett spel gjort av Platinum Games, det hade varit ännu roligare om man faktiskt kunde hitta någon som ska spela samma uppdrag.

Saker jag trodde alldeles för länge.

Saker jag trodde alldeles för länge.

Skrivet av Siegfried den 23 september 2022 kl 16:48

Är det något du trott länge i ditt liv som sedan visade sig vara helt fel?

För bara några veckor sedan hade Morgonpasset i P3 ett inskick om det här, då var det en som skickade in att i 

Björnen sover så sjunger dom Varlig. Personen som skickade in hade alltid sjungit vanlig, det har även jag trott fram tills jag lyssnade på programet. Jag har inte ens hört ordet varlig förr.

En annan sak jag trodde alldeles för länge var att Genre uttalades Genre, och att "Shanger" var ett annat ord så jag tyckte det var väldigt konstigt att tidningar skrev genre i recensioner.

Och såklart trodde jag som alla andra verkade tro att det gick korta kjol istället för kort tight kjol i Markoolios låt; sommar och sol.

Sen när jag var barn, runt 4 så trodde jag väldigt konstiga saker, som att skatt man betalade hamnade i en skattkista i kommunhuset.

Att folk som satt i kassorna fick behålla alla pengar av de som handlade.

Att PS4 fanns i Kina när PS2 knappt hade lanserats.

 

Nu är det helg, det ska firas med en jävligt god bakelse.

Bra hörselkåpor till jobbet?

Skrivet av Siegfried den 22 september 2022 kl 16:19

Jag jobbar inom industri så det är konstant höga ljud, så hörselskydd är ett tvång.

 

Jag hade ett par som slutade ladda, sen köpte jag ett par för 200kr på Jem & fix, men de började såklart krångla efter en vecka. Så jag letar efter några bra. Ett kvar är att det finns radio, Bluetooth är en bonus då det inte är så lätt att ändra något på telefonen när jag jobbar.

Herr Talman på SVT Play är fantastiskt

Herr Talman på SVT Play är fantastiskt

Skrivet av Siegfried den 21 september 2022 kl 19:04

Det var i sommras jag upptäckte denna serie som består av politisk satir. Då såg jag bara några avsnitt, men sedan september har jag sett alla avsnitt utom de två senaste. Skrattar så jag får ont i magen.

 

Ulf sitter i Jimmies knä och ska förhandla. Magda förlorar och det blir en parodi på Der Untergang. Morgan har riktig grovful skånsk dialekt.  Det var längesedan jag skaffade såhär mycket.

 

Har någon annan tittat på denna serie? Det började lite sekt i första säsongen men sen tog det fart.