Svenska
Blog
Nu har min älskade katt fått somna in 3/5/2009 - 3/11/2023

Nu har min älskade katt fått somna in 3/5/2009 - 3/11/2023

Skrivet av Siegfried den 4 november 2023 kl 13:11

Min älskade katt har nu fått somna in, hon har haft urinvägsinfektion några gånger, men problemen började förra året. Förra hösten hittades en tumör i tarmen och att det fanns mycket gaser i magen. I våras var det dags igen, då hon sprang runt och kissade äverallt, de kunde se att ena njuren hade lagt av och hon fick mediciner för den andra fungerande njuren, sen var det ganska bra i ett halvt år.

Nyligen fick hon en ny medicin som hon verkligen inte ville ha, hon vägrade få den i sig, den luktade hemst och blev superstressad av den. I veckan låg hon bara på golvet och åt ingenting så vi bokade avlivning tills igår. Igår åt och drack hon så nu kändes det ännu tuffare att åka in med henne.

Veterinärerna hade satt blummor näsdukar och en pläd hon skulle ligga på. Hon var medgörlig hela tiden och supersnäll så man känner sig som en mördare när man avlivar ett djur som inte bara ligger orörligt.

Den lugnande medicinen gjorde så hon kräkte upp tonfisken från gårdagen, då kom tårarna, hon la sig ner, ögonen gick upp och jag grät rätt in i hennes päls. Efter ett tag så kom veterinären in och gav den sista dosen sen slutade hjärtat slå på några sekunder. Hon blev 14,5 år på dagen. Jag, min mor och bror satt säkert med henne en timme efter det sista hjärtslaget, det var jättesvårt att gå därifrån utan henne, hon ska på kremering och vi ska få tillbaka henne i en urna.

När jag kom hem hade jag fruktansvärd huvudverk och gick och spydde efter maten, och gick sedan och la mig.

Jag skaffade henne när jag gick 2a året i gymnasiet så hon har varit med nästan halva mitt liv.

Missan är Älskad och saknad. 3/5/2009 - 3/11/2023

Hon var alltid supersocial och ville vara med. Röda katter är oftare mer tillgivna än andra, hon lämnade aldrig trädgården för här kände hon sig trygg, och hon kunde lätt springa in om det var något läskigt där ute.

https://www.gamereactor.se/blog/Siegfried/144002/Jag+har+fat+katt/

Här är inlägget från när jag hämtade hem henne 

 

Att se ens djur somna in känns mycket jobbigare än att se ens äldre släktingar somna in i sjukhussängen.

HQ