Svenska
Blog
Intryck av PS4 och Xbox One.

Intryck av PS4 och Xbox One.

Skrivet av sin39 den 4 november 2014 kl 22:04

Har nu köpt mig både en Xbox One och en PS4 av flera anledningar, men dels för att kunna spela de olika exklusiva spelen som kommer till vardera konsol och därav slippa va en del av det ständiga "fanboy" kriget.

Kan börja med att säga att konsolerna är väldigt lika och att man inte kan gå fel oavsett vilken av dem man köper. Mycket handlar om vilka spel man vill ha. Just nu har Xbox One i min mening bättre exklusiva spe(släppta spel)l, som tex Forza 5, Horizon 2, Sunset Overdrive etc. Detta kommer givetvis ändras med tiden och därav förtidigt att dra några riktiga slutsatser.

Dock måste säga att jag gillar menyerna hos Xbox One till utseendet bättre, däremot tycker jag att menyerna hos PS4:an är lite lenare och snabbare. Handkontrollen är en smaksak då jag tycker både Xbox One och PS4 kontrollen är riktigt bra, dock är den vita One kontrollen riktigt snygg i min mening. Kanske snäppet snyggare än PS4 kontrollen.

Slutsatsen är, som jag sa tidigare mycket upp till vilka spel man vill spela och just nu har jag haft betydligt roligare med min Xbox One då fler spel har intresserat mig, dock kommer jag definitivt köpa multiplattforms spel till PS4an då grafikkortet är betydligt bättre än hos Xbox One och därav som ni alla vet körs spelen oftast i en högre upplösning/högre inställning på PS4:an.

Jag tycker också att man får relativt mycket hårdvara för pengarna då det är svårt att få en ordentlig speldator för 4000kr som orkar driva runt Metro: Last light på High/very high, 1080P och 30FPS. Många gnäller över att de inte ens orkar driva spel i 60FPS, detta är inget man bör klaga över då priset ändå är relativt lågt för det man får.

HQ

Är det värt att sälja sin Xbox 360 och PS3?

Skrivet av sin39 den 3 november 2014 kl 12:07

Har köpt mig både en PS4 och en Xbox One(intryck av dem kommer in en annan blogg) nu så att jag kan roa mig dessa mörka höst dagar. Dock har jag kvar mina gamla konsoler. Därav tänkte jag höra med er vad ni tror man får för respektive konsoler inkl spel.

PS3 320GB:
Killzone 3: Collector's Edtion
Journey: Collector's Edition
Singularity
Shift 2 Limited Edtion
Splinter Cell Black list: Limited Edtion
Ferrari Challange
Supercar Challange
Infamous 2: Collector's Edition.
Yakyza 3
Yakyza 4
Way of the Samurai 4
Heavy Rain Move Edition.
Assasin's Creed 2 GOTY
GTA 5 Collector's Edition
Medal of Honor: Tier 1 Edition

Xbox 360 20GB: Två handkontroller
Dragon Age 2: Signature Edition
Bioshock: Collector's Edition
Alone in the dark: LImited Edition
Fable 2: Goty
Dead Rising
Forza 4
Forza Horizon
Two Wolds Collector's Edition
Divinity II: Dragon Knight Saga


Vad får ni jag tror för dessa paket? Är det värt att sälja på tex Blocket/Tradera eller ska jag lämna in detta till Game/Gamestop?

Om någon av er är intresserade av något av spelen skriv i kommentarerna eller skicka PM :)

HQ

Har Sony nedgraderat ram minnet på nya leveransen av PS4?

Skrivet av sin39 den 23 augusti 2014 kl 17:53

Tänkte inhandla mig ett PS4 nu i September. Såg att Mediamarkt hade PS4+Destiny/Watch Dogs för 3990kr.

Däremot står det i specificationerna på dessa bundlar att Ram minnet är 8GB DDR2 istället för 8GB GDDR5 som det bör vara(vilket även står i den vanliga utgåvan på deras hemsida).

Har Mediamarkt skrivt fel eller har Sony nedgraderat Ram minnet?

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/SONY-PlayStation-4---500
GB,90952,510147,821057.html?langId=-16

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/SONY-PlayStation-4-%28in
kl.-Watch-Dogs%29---500GB,90952,510147,1263429.html?langId=
-16

http://www.mediamarkt.se/mcs/product/SONY-PlayStation-4-%28in
kl.-Destiny%29---500GB,90952,510147,1381921.html?langId=-16

En sann spökhistoria.

Skrivet av sin39 den 17 juni 2013 kl 00:42

När jag ungefär var 11 år, åkte jag min mor, hennes man/pojkvän och hans två barn. Ena lika gammal som mig och den andra några år yngre på semester till Orust utanför Göteborg. Vi skulle bo i ett gammalt stort vit hus som vi hyrde under en veckas tid.

Nu ska jag försöka hålla mig kort. Första natten märkte vi inget konstigt utan allt var frid och fröjd. Andra natten började vi känna en olustig känsla när någon av oss gick upp på natten osv. Men sedan blev det bara värre. Jag kan tillägga att vi bodde mitt ute i skogen med flera kilometer tills nästa hus.
tredje natten hörde min mamma och hennes pojkvän att någon öppnade och stängde ytterdörren men inga bilar eller andra ljud hördes. Det fanns ute kaniner på gården och på morgonen när vi hade vaknat märkte vi att kaninernas burar var öppna, mat skålarna var ut tagna och kaninerna sprang lösa. Som sagt var det flera kilometer till närmaste hus och ingen bil eller människor hade varit där vad vi hade hört(vi hade fönstret öppet på natten).
Fjärde natten vaknade min mamma av att någon stod vi fönstret men hon trodde att det var hennes pojkvän som hade stått där. Men på morgonen när hon frågade honom så sa han att han inte hade stått vid fönstret under natten. I rummet jag sov var det 1 våningssäng och en enkelsäng. Jag sov högst upp på våningssäng och den ena pojken sov under mig och den andra i enkelsängen bredvid. Den femte natten vaknade jag av att någon bar ner mig och la mig i enkelsängen bredvid den ena pojken och han frågade mig vem det var som hade lyft ner mig. Då blev jag såklart oerhört rädd och sprang in till min mamma och hennes pojkvän som låg och sov i andra rummet( båda två legade där så ingen av dem kunde ha lyft ner mig) och la mig där. När jag hade lagt mig bredvid min mamma och sagt vad som hade hänt så hörde vi ett ljud eller rättare sagt något som röt utanför huset. Varken jag eller min mamma har aldrig hört ett liknande ljud förut och det var verkligen inget djur som lät utan det där var något helt annat.

Vi skulle egentligen stanna där i 7 dagar men vi åkte hem efter 5 då ingen av oss vågade eller ville vara kvar en enda natt till. Vi alla funderar än idag vad som faktiskt hände och vad det var i det där huset egentligen. Blev jag lyften av en demon eller ande?

Vad tror ni?

Jag kan lova att detta faktiskt är sant.