Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
#Gamestruck4: Robin (STARWARSGEEK117)

#Gamestruck4: Robin (STARWARSGEEK117)

Jag har funderat på vilka mina #Gamestruck4 spel är och jag har kommit fram till det. Detta är inte nödvändigtvis mina absoluta favoritspel men detta är spela som har betytt mest för mig och har ändrat mitt liv. Jag tar de i ordningen jag upptäckte dem.

God of war
Min lista av usla licensspel som jag har haft till Ps2 är LÅNG. Jag hade inga vänner som var gamers som hade Ps2, alla jag kände som älskade spel hade Xbox. Jag hade inte heller tillgång till internet så att försöka ta reda vilka PS2 spel man skulle äga var inget jag lyckades med. Så jag körde aldrig FFX, Ratchet and Clank, Jax and Dexter eller Devil May Cry. Men ett spel som jag fick upp ögonen för var God of War. Jag minns när jag satt och bläddrade i en Ginza katalog och såg omslaget för God of War 1. Jag fastnade direkt och bad morsan att köpa det. Jag var kanske 12 år då. Jag fick det i posten och jag startade upp spelet. Jag var fast direkt, musiken, grafiken, atmosfären och striderna. Jag hade kört Devil May Cry rip offs innan som Ghost Rider spelet och Lord of the rings spelen från EA men detta var det första spelet som var baserat på Devil May Cry stilen som i mina ögon är lika bra. Jag minns hur episkt allt kändes. Att ta sig igenom Aten, pusslerna i Pandoras tempel. Klättra sig igenom underjorden och tillslut besegra Ares. Jag älskade storyn och hur de grekiska gudarna framställdes var så underbart. Jag var redan då nörden som satt i skolbiblioteket och läste grekiska myter och att se de med egna ögon så barbariskt var underbart. Att sedan få slita huvudet av Medusan och Minotauren var underbart. Jag minns sen ett halvår senare kom God of War 2 ut och jag skaffade det direkt. Jag har varit fast i God of War ända sedan dess och kör om ettan med jämna mellanrum fortfarande. Jag kan det utantill och är en bland de få spelen jag försökt speedruna. Detta var spelet som fick mig att avguda karaktär action spel som God of War eller Devil May Cry.

Star Wars: Knights of the republic.
Som jag skrev ovan så ägde jag aldrig ett original X-box men jag hade börjat gräva mig in Star Wars expanded universe mer och mer. Ett spel som lockade mig oerhört var Knights of the old republic. Jag hade en usel laptop som laggade när det spelade AvP 2 (från 2001) som min enda tillgång till dataspel i många år. Men när jag fyllde 15 så istället för en moppe (vad ska en rullstolsburen 15 åring med en moppe till) så fick jag en hyfsad gaming dator. Det första jag köpte var Star Wars Best of pc som innehöll Kotor 1, Jedi Knight 2 jedi outcast (som jag redan ägde), Republic Commando, Empire at war och Battlefront 1 (som jag hade till Ps2 sedan länge). Kotor var det första Bioware spelet jag körde. Hade kört Final Fantasy rip-offs innan som Lord of the rings the third age. Men detta var det första rpg spelet jag körde där mina val påverkade berättelsen och jag verkligen intog en roll. Jag var Ulic Karak, räddare av republiken och romantiserade Bastilla. Jag hade lyckats undvika alla spoilers om spelet så allting var fräscht och nytt. Även om striderna är stela (om man ska vara snäll) så älskade jag spelet, Jag älskade alla referenser till Tales of the jedi serietidningarna. Att få besöka alla platser i Star Wars världen och att få bli en jedi riddare. Att få lära mig mer om jedi och sith. Att få uppleva en bland de bästa Star Wars berättelserna någonsin. Jag kan spelet utantill och jag älskar det fortfarande även om jag absolut hatar Pazakk än idag.

Batman: Arkham Asylum
Jag växte upp med Batman the animated series och Batman filmerna när jag var liten. Jag läste alla superhjälteserietidningar jag kom åt. Både DC och Marvel. Men det var ett tag där jag inte läste eller brydde mig om serietidningar. Men så läste jag i ett GR nummer som jag hämtade på Onoff och läste om Batman arkham Asylum. Jag blev nyfiken och jag bestämde mig för att skaffa det på premiären. Jag minns att jag tog mig till Onoff på lunchrasten och köpte spelet. Jag minns när jag kom hem och spelade spelet. Jag fastnade direkt, atmosfären när man rullar in Jokern i Arkham Asylum. Röstskådespelet, musiken och striderna. Jag var fast direkt och jag absorberade allt i spelet. Jag körde om spelet flera gånger och när jag köpte spelet igen till Xbox 360 så tog jag alla achievements. Ja jag gick på när spelet lurade en att det kraschade. Jag var nära på att stänga av mitt Ps3. Kombinationen av stealth och action och alla karaktärer gjorde spelet perfekt i mina ögon. Jag har klarat av spelet SÅ många gånger. Jag kör det fortfarande med jämna mellanrum. Men spelet betyder mycket för mig för det var spelet som fick mig att börja köpa serietidningar och serieböcker igen. Efter jag hade kört spelet så införskaffade jag Hush och Killing Joke och jag var fast igen, idag importerar jag serietidningar direkt ifrån USA och får de i posten. Arkham spelen är spel jag ofta kör om och jag kan de utantill. Arkham City är en bland de få spelen jag verkligen hypade inför innan releasen och jag ansåg att spelet var bättre än hypen.

Halo Reach
Jag ägde aldrig ett Xbox men jag hade flera vänner som gjorde det och min bästa vän avgudade Halo och berättade allt om Halo för mig och sci-fi nörden jag är fastnade direkt. Jag skaffade Halo 1 och 2 när jag fyllde 15 och fick min PC. Jag älskade de båda två även om jag gillade ettan lite mer. Så satt jag ofta och kollade på Walkthroughs av trean och Halo Wars. Men när Halo Reach utannonserades så insåg jag att jag inte kan missa mer. Så jag fick pengar i min 16 år present till att köpa en Xbox 360 och jag införskaffade Halo 3, Odst, Wars och Dead Rising 1. Jag förhandsbokade även Halo Reach och jag köpte det dag 1. Jag absolut älskade kampanjen även om jag fann storyn svag och karaktärerna svaga. Jag hade även här redan börjat läsa Halo böcker och serietidningar. Så jag visste vad som skulle hända. Jag gillade Halo 3 kampanjen mycket mer. Sen på gymnasiet när jag började det så fick jag en grupp med vänner och de körde alla Halo Reach online tillsammans dagligen. Så mitt mål då blev då att spara ihop till Xbox Live. Jag sparade ihop och köpte ett år. Det var här jag fick min första upplevelse av att spela ihop med kompisar dagligen och hur kul man kunde ha. Jag blev även introducerad till flera vänner via Xbox Live som jag umgås med än idag. Jag älskade Halo Reach Online, alla banor, gamemodes och hur community baserat det var och hur mycket kul man kunde ha med spelarskapade banor och gamemodes. Jag kommer aldrig hur kul vi hade och jag hoppas alla att ryktena att Halo 6 ska komma till PC stämmer så vi kan återuppleva det lite för ingen av oss spelar på konsol längre men vi umgås alla dagligen. Att få tillbaka Halo gänget igen och köra mer forge banor skulle vara värt guld även om jag vet att man inte kan återuppleva nostalgi. Men de tre åren mellan 2011-2014 när vi alla körde Reach dagligen efter skolan var värt guld och några av mina bästa minnen.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Star Wars är en buffé. Har ni testat allt?

Star Wars är en buffé. Har ni testat allt?

Jag har varit en aktiv del i Star Wars communityn sen 2010. Sen dess har jag sett två gånger då fanbase har kluvits mitt itu. När Disney tog över och avslutade EU. Sen i Julas när Last Jedi släpptes. Jag växte upp med filmerna. Jag var i den perfekta åldern för prolog filmerna. De är fortfarande en så viktig del av min barndom så jag skulle aldrig kunna hata dem. Dock var det inte filmerna som gjorde mig till det besatta fanet som skriver detta inlägg. Det var EU. Jag började gräva mig in i EU när jag var runt 13 år. Det jag fastnade för var Old Republic delen. Tales of the jedi, Knights of the old republic och Darth Bane trilogin. Mitt intresse för vad som hände Luke efter Return of the jedi var alltid ganska svagt. Ge mig en till bok om Revan istället. Jag följde The Old Republic spelet sen dess utannonsering och jag älskade det. Jag kör det fortfarande med jämna mellanrum.

Sen Last Jedi har kommit ut har jag sett en massa människor som har sagt att de ska bojkotta Star Wars. Jag har frågat flera av dessa individer om de bojkottar även böckerna och tv-serierna då med. Majoriteten av dessa svar är oftast "finns det böcker och tv-serier?"och "varför skulle jag vilja läsa en bok". Då anser jag att man missar något. Om ni vill bojkotta filmerna. Helt upp till er. Men ge inte upp på något som ni påstår betyder så mycket för er utan att testa allt som buffén erbjuder.

Denna buffé inkluderar filmerna, tv-serierna, böckerna, serietidningar, spel och leksaker. Min favorit delar av buffén är böckerna, tv-serierna och serietidningarna. Vill ni veta det bästa med Disney dealen? Serietidningarna. Sen Marvel tog över Star Wars serietidningarna har vi fått några av de bästa star wars serietidningarna någonsin. Både Darth Vader serierna har varit bortom fantastiska. Lando var ett mästerverk. Anakin and Obi-Wan gav mer än vad hela attack of the clones gjorde och Kanan serietidningen var det perfekta avslutet på Clone Wars tv-serierna. På tal om Tv-serien. Där är nästa guldägg. Vi har Clone wars och Rebels. Både två är fantastiska serier med den riktig star wars magi. Vi har även en till serie av samma team som kommer ut i år och en live action tv-serie som kommer ut nästa år av jon favreau. Han som gjorde Iron Man 1, ny Jungle Book och medskapade The Orville. Han är även ett massivt Star Wars fan.

Min poäng är. Star Wars är så mycket mer än bara filmer. Om ni hatade Last Jedi. Gör er själva en tjänst. Kolla in vad som mer erbjuds. Eller gräv och kolla in EU. Ni kommer inte bli besvikna. Jag ger gärna rekommendationer.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Mina tankar om Solo: A star Wars story

Detta är spolierfria tankar endast. Jag har bara sett filmen en gång och jag kommer tyvärr bara se den en gång eftersom min lokala biograf bygger om och jag vill inte resa en timme bara för att sen om en film på bio. Annars hade jag sett om Infinity War också. Jag börjar också att säga att Han Solo har aldrig varit en bland mina favorit karaktärer. Vad jag älskar med Star Wars är kraften, imperiet , jedi vs sith och krigen. Star Wars Underworld som det har fått smeknamnet har aldrig varit mina favoriter så ta detta från ett fan som hade låga hyp och förhoppningar.

Jag börjar med att jag faktiskt gillade den. Men jag tror att jag gillade den för ett par annorlunda anledningar. Jag börjar med det generella. Filmen började väldigt hastigt men saktade ner efter en stund och i andra och tredje akten var jag helt ombord och jag fann tempot och humorn klockren. Karaktärerna är bra. Alden är en bra Han Solo. Donald Glover är fantastisk som Lando och fick mig att inse ännu mer varför jag älskar Lando mer än Han. Jag älskade hur de byggde upp Han och Chewies vänskap. Handlingen är enkel och man jagar en mcguffin. De nya karaktärerna var okej. Emilia Clarke var bra men det hon hade att arbeta med kändes lite fattigt. Jag hade velat se hennes karaktär mer. Woodys karaktär Beckett var intressant och jag gillade hans stil men hur han skulle agera var lite förutsägbart ibland. Skurkarna i filmen var riktigt välgjorda men med alldeles för lite. Om de hade fått vara med mer kanske jag hade fastnat för de på samma sätt som jag älskade Orson Krennic.

Jag tror jag gillade lite mer än Rogue One. om inget annat än jag anser att första akten i Rogue One är alldeles för utspridd och andra akten är rentav plågsam. det som lyfter Rogue One är tredje akten. Jag måste säga att musken var välgjord också. Eftys Nest temat var riktigt bra. Vad gillade jag inte med Solo? Filmen var förutsägbar. Ytterst få saker chockade mig, vad som skulle hända var förutsägbart. Vissa av de nya karaktärerna var lite svaga. Vissa delar av filmen var lite övertydliga. Behövde vi verkligen veta det här om Han Solo, var det verkligen nödvändigt. Filmen var inget mästerverk. Jag vill inte sätta något betyg. Jag vill se om den först men det lär inte bli förrän den finns på blu-ray tyvärr. För jag gillade den och kommer gladeligen se om den.

Nu till det som jag tog i början om varför jag som Star Wars fan uppskattade filmen. Något som lovades innan de nya filmerna kom ut var att allt skulle vara canon. Att det som händer i böckerna, serietidningarna och tv-serie är canon. Men filmerna har struntat i det. Jag fattar att man inte kan basera en hel film på vad som hände i en serietidning eller bok för då får vi Halo 4 igen där för de som inte läst böckerna kommer ha svårare att hänga med.

Men samtidigt så känns det som det som att de som gör filmerna inte bryr sig om vad som händer i böckerna och serietidningarna heller. Vi har haft motsägelser och karaktärer som har agerat helt annorlunda. ,Speciellt i Force Awakens och Last Jedi. Ett exempel är Holdo ifrån The Last Jedi. I böckerna så som handlar om en ung Leia och Holdo så är Holdo mer av pacifist och enstöring. Lättaste sättet att beskriva henne var att hon påminde mig om Luna Lovegood ifrån Harry Potter. Detta var inte vad vi fick i Last jedi och jag blev besviken. Karaktären jag läste om i boken var mer intressant.

Där har Rogue One och nu speciellt Solo gjort detta bättre. Det var flera gånger i Solo som jag som inbitet fan som läser det mesta hajade till på som gav mig ett stort leende. En scen var endast för oss fans som har följt allt. Jag vill se mer av detta. Ge oss mer sådant. Solo passade mer än i världen som böckerna och serietidningarna har byggt upp. Detta gör tv-serierna bättre också. Men det var lite mina tankar. Jag kommer inte skriva någon spoiler del för det är inte mycket att spoila egentligen.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Vi fysiska handikappade håller på att bli bortglömda.

Jag börjar med att säga att jag brukar försöka hålla mig borta från politiska diskussioner på internet för inget vettigt kommer fram ändå. Se det här mer som en informationsblogg. Men i flera år nu så har vi fysiska handikappade förlorat mer och mer hjälp och stöd. Jag sitter i rullstol och har svårt med tunga luft och riskerar att skada mig. För nu snart 6 år sedan så tog försäkringskassan ifrån mig min assistans och 6 år senare så kämpar jag fortfarande och har vunnit i kammarrätten att jag har rätt till assistans men de kommunen och försäkringskassan fortsätter att neka mig hjälpen. Jag har blivit erbjuden hemtjänst och ledagare men ska jag behöva anpassa hela mitt liv efter när de har tid. En assistent skulle vara billigare för kommunen och skulle göra mitt liv mycket flexiblare.
Men den hjälpen blir jag nekad, detta är varför jag har blivit emot kommuner och anser att de har alldeles för mycket makt. Om de har rätt att neka min beslut ifrån kammarrätten hur långt har det gått då. De har inte överklagat beslutet heller.

Senaste lagförslaget som dök upp är också bisarrt. Att barn under 12 år och äldre över 80 år inte ska ha rätt till assistans. Även att de som behöver mindre än 15 timmars hjälp om veckan inte ska få hjälp. Detta är ett förslag som håller på att utarbetas. Inte ens officiellt än. Det är oerhört bissart och hur många stackars föräldrar kommer gå in i väggen och hur mycket mer kommer socialen få att göra. Och jag ser en massa som säger att rösta borta S (socialdemokraterna) från riksdagen. Jag ska erkänna det fick mig att bestämma mig för att rösta blankt i år. Men jag tror inte att förslaget kommer försvinna när S gör det. Men så länge som inget parti går direkt ut och säger att de ska hjälpa oss funkisar att få tillbaka LSS:en som den var innan får inget parti min röst. Notera jag skulle snarare säga tightare kontroller för LSS lagen än att ändra den så mycket. Folk har fuskat och utnyttjat systemet. Men varför ska jag lida för andras egocentriska beteende?

Så ett önskemål till er som läser detta, stå upp för de som inte kan stå upp. Det var min 5 öre in i politikens jobbiga värld.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Varför jag älskade The Last Jedi. (spoilers)

Varför jag älskade The Last Jedi. (spoilers)

Jag har sett Last Jedi två gånger och planerar att se den en gång till under mellandagarna. Jag skrev ingen recension när den kom ut för att det är en film som jag anser är otroligt svårt att prata om att utan att spoila filmen så hade blivit en för kort blogg enligt mig. Jag vill även tänka igenom allt jag hade sett.

Men jag har kommit fram till att jag älskade filmen. Jag ska erkänna filmen levde inte upp till mina förväntningar om vad som skulle hända och jag älskade det. Även om jag gillade Force Awakens skarpt så kan jag hålla med om att den tog för lite risker och spelade för mycket på nostalgi. Sen kom Rogue One som tog lite risker men jag hade andra problem med. Den här filmen fick mig att tänka om vad en star wars film kan vara. När jag växte upp fann jag aldrig Luke den intressanta karaktären. Här fick de Luke intressant. Han var inte vad jag hade förväntat mig men det kändes logiskt. Luke var en person som alltid drömde om vad han skulle kunna göra, han var aldrig som Yoda säger här i nuet. Därför anser jag att Leia hade varit den bättre av tvillingarna att bli en jedi. Luke är en man som har fått hela sin värld krossad och nedbruten. Så klart han skulle bli sådan.

Sen är inte Jedi något positivt. Detta var vad prequel trilogin försökte säga. Jedi var arroganta och hade en otrolig sne syn på kraften. Luke försökte återskapa detta och insåg sitt misstag men lät sig bli krossad av det. Det är som Ben Solo säger. Det är dags att släppa det gamla. Rey är helt oerfaren i vad kraften är och går rent på instinkter. Detta är exakt vad för typ av Jedi som behövs. En ny start, en ny grund.

Sen har vi Poe och Leia story. Vi har Poe som gick från den dumdristiga piloten till att äntligen lära sig läxan av Leia och bli en bra ledare. Vi såg ordentlig karaktärs bygge på Poe här. Samtidigt så fick Leia ett riktigt värdigt avslut. Jag hoppas att episod 9 börjar med ett par år senare och hennes begravning.

Sen hade Ben Solo som fick en otrolig karaktärsbygge. Vi såg hans karaktär utvecklas och få lite nyanser. Han släppte sin Vader wannabe attityd och började bli vad han egentligen är. Någon som har blivit förråd av alla han känner enligt han själv som vill skapa något nytt av det hela utan att se konsekvenserna. Lite motsatsen till Anakin som vägrade släppa taget och blev hans fall. Sen var Snoke bortkastad ja men hans död hjälpte till att utveckla Ben och Rey och hade varit svårt att åstadkomma utan hans död. Samtidigt så fick Luke ett uppvaknande och få tänka om sig själv i min favorit scen med Yoda även om det borde vara Obi-Wan rent logiskt. Sen slutet med Luke var så otroligt välgjort och rörande.

Var filmen perfekt dock, nej det var den inte. Kasino planeten kändes bortkastad. Det var i ett dåligt mellanrum där den var med för lite för att kunna bli intressant men för mycket för att ta upp onödig plats i filmen. Jag gillade Rose och Finns förhållande och vill se mer av detta. Men Canto Bight och Hackern var tyvärr bortkastade. Det borde gjorts om eller tagits bort enligt mig. Sen humorn funkade enligt mig. Jag störde mig inte på den utan fann det underhållande. Jag fann den inte lika påtaglig och jobbig som vissa marvel filmer kan vara "host" Thor Ragnarok "host" Sen var det lite små saker som störde mig hur Phasma återigen var bortkastad och Admiral Holdos logik var bristande. Men jag älskade slutet. Hur de förlorade och var tvunga att fly. Vi kommer se en helt ny form av rörelse och det kommer bli något annorlunda av det hela. Samtidigt som Hux som är en bortskämd rikemans pojk tillsammans med Kylo kommer köra ner First Order till grunden. Slutet satte upp perfekt för hur de logiskt ska kunna vinna striden.

Sen är detta min åsikter. Filmen är i mina ögon en 9/10. Hur är min lista?
Hope
Empire
Last Jedi
Force Awakens
Return of the Jedi
Rogue One
Revenge of the sith
Phantom Menace
Clones.

Jag har fortfarande svårt att välja mellan vart Return of the jedi och Force awakens ska vara. Ibland kommer Jedi före Awakens ibland kommer Awakens före som jag gjorde här. Så det är en konstant rörlig lista

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus