Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Star Wars är en buffé. Har ni testat allt?

Star Wars är en buffé. Har ni testat allt?

Jag har varit en aktiv del i Star Wars communityn sen 2010. Sen dess har jag sett två gånger då fanbase har kluvits mitt itu. När Disney tog över och avslutade EU. Sen i Julas när Last Jedi släpptes. Jag växte upp med filmerna. Jag var i den perfekta åldern för prolog filmerna. De är fortfarande en så viktig del av min barndom så jag skulle aldrig kunna hata dem. Dock var det inte filmerna som gjorde mig till det besatta fanet som skriver detta inlägg. Det var EU. Jag började gräva mig in i EU när jag var runt 13 år. Det jag fastnade för var Old Republic delen. Tales of the jedi, Knights of the old republic och Darth Bane trilogin. Mitt intresse för vad som hände Luke efter Return of the jedi var alltid ganska svagt. Ge mig en till bok om Revan istället. Jag följde The Old Republic spelet sen dess utannonsering och jag älskade det. Jag kör det fortfarande med jämna mellanrum.

Sen Last Jedi har kommit ut har jag sett en massa människor som har sagt att de ska bojkotta Star Wars. Jag har frågat flera av dessa individer om de bojkottar även böckerna och tv-serierna då med. Majoriteten av dessa svar är oftast "finns det böcker och tv-serier?"och "varför skulle jag vilja läsa en bok". Då anser jag att man missar något. Om ni vill bojkotta filmerna. Helt upp till er. Men ge inte upp på något som ni påstår betyder så mycket för er utan att testa allt som buffén erbjuder.

Denna buffé inkluderar filmerna, tv-serierna, böckerna, serietidningar, spel och leksaker. Min favorit delar av buffén är böckerna, tv-serierna och serietidningarna. Vill ni veta det bästa med Disney dealen? Serietidningarna. Sen Marvel tog över Star Wars serietidningarna har vi fått några av de bästa star wars serietidningarna någonsin. Både Darth Vader serierna har varit bortom fantastiska. Lando var ett mästerverk. Anakin and Obi-Wan gav mer än vad hela attack of the clones gjorde och Kanan serietidningen var det perfekta avslutet på Clone Wars tv-serierna. På tal om Tv-serien. Där är nästa guldägg. Vi har Clone wars och Rebels. Både två är fantastiska serier med den riktig star wars magi. Vi har även en till serie av samma team som kommer ut i år och en live action tv-serie som kommer ut nästa år av jon favreau. Han som gjorde Iron Man 1, ny Jungle Book och medskapade The Orville. Han är även ett massivt Star Wars fan.

Min poäng är. Star Wars är så mycket mer än bara filmer. Om ni hatade Last Jedi. Gör er själva en tjänst. Kolla in vad som mer erbjuds. Eller gräv och kolla in EU. Ni kommer inte bli besvikna. Jag ger gärna rekommendationer.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Mina tankar om Solo: A star Wars story

Detta är spolierfria tankar endast. Jag har bara sett filmen en gång och jag kommer tyvärr bara se den en gång eftersom min lokala biograf bygger om och jag vill inte resa en timme bara för att sen om en film på bio. Annars hade jag sett om Infinity War också. Jag börjar också att säga att Han Solo har aldrig varit en bland mina favorit karaktärer. Vad jag älskar med Star Wars är kraften, imperiet , jedi vs sith och krigen. Star Wars Underworld som det har fått smeknamnet har aldrig varit mina favoriter så ta detta från ett fan som hade låga hyp och förhoppningar.

Jag börjar med att jag faktiskt gillade den. Men jag tror att jag gillade den för ett par annorlunda anledningar. Jag börjar med det generella. Filmen började väldigt hastigt men saktade ner efter en stund och i andra och tredje akten var jag helt ombord och jag fann tempot och humorn klockren. Karaktärerna är bra. Alden är en bra Han Solo. Donald Glover är fantastisk som Lando och fick mig att inse ännu mer varför jag älskar Lando mer än Han. Jag älskade hur de byggde upp Han och Chewies vänskap. Handlingen är enkel och man jagar en mcguffin. De nya karaktärerna var okej. Emilia Clarke var bra men det hon hade att arbeta med kändes lite fattigt. Jag hade velat se hennes karaktär mer. Woodys karaktär Beckett var intressant och jag gillade hans stil men hur han skulle agera var lite förutsägbart ibland. Skurkarna i filmen var riktigt välgjorda men med alldeles för lite. Om de hade fått vara med mer kanske jag hade fastnat för de på samma sätt som jag älskade Orson Krennic.

Jag tror jag gillade lite mer än Rogue One. om inget annat än jag anser att första akten i Rogue One är alldeles för utspridd och andra akten är rentav plågsam. det som lyfter Rogue One är tredje akten. Jag måste säga att musken var välgjord också. Eftys Nest temat var riktigt bra. Vad gillade jag inte med Solo? Filmen var förutsägbar. Ytterst få saker chockade mig, vad som skulle hända var förutsägbart. Vissa av de nya karaktärerna var lite svaga. Vissa delar av filmen var lite övertydliga. Behövde vi verkligen veta det här om Han Solo, var det verkligen nödvändigt. Filmen var inget mästerverk. Jag vill inte sätta något betyg. Jag vill se om den först men det lär inte bli förrän den finns på blu-ray tyvärr. För jag gillade den och kommer gladeligen se om den.

Nu till det som jag tog i början om varför jag som Star Wars fan uppskattade filmen. Något som lovades innan de nya filmerna kom ut var att allt skulle vara canon. Att det som händer i böckerna, serietidningarna och tv-serie är canon. Men filmerna har struntat i det. Jag fattar att man inte kan basera en hel film på vad som hände i en serietidning eller bok för då får vi Halo 4 igen där för de som inte läst böckerna kommer ha svårare att hänga med.

Men samtidigt så känns det som det som att de som gör filmerna inte bryr sig om vad som händer i böckerna och serietidningarna heller. Vi har haft motsägelser och karaktärer som har agerat helt annorlunda. ,Speciellt i Force Awakens och Last Jedi. Ett exempel är Holdo ifrån The Last Jedi. I böckerna så som handlar om en ung Leia och Holdo så är Holdo mer av pacifist och enstöring. Lättaste sättet att beskriva henne var att hon påminde mig om Luna Lovegood ifrån Harry Potter. Detta var inte vad vi fick i Last jedi och jag blev besviken. Karaktären jag läste om i boken var mer intressant.

Där har Rogue One och nu speciellt Solo gjort detta bättre. Det var flera gånger i Solo som jag som inbitet fan som läser det mesta hajade till på som gav mig ett stort leende. En scen var endast för oss fans som har följt allt. Jag vill se mer av detta. Ge oss mer sådant. Solo passade mer än i världen som böckerna och serietidningarna har byggt upp. Detta gör tv-serierna bättre också. Men det var lite mina tankar. Jag kommer inte skriva någon spoiler del för det är inte mycket att spoila egentligen.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Vi fysiska handikappade håller på att bli bortglömda.

Jag börjar med att säga att jag brukar försöka hålla mig borta från politiska diskussioner på internet för inget vettigt kommer fram ändå. Se det här mer som en informationsblogg. Men i flera år nu så har vi fysiska handikappade förlorat mer och mer hjälp och stöd. Jag sitter i rullstol och har svårt med tunga luft och riskerar att skada mig. För nu snart 6 år sedan så tog försäkringskassan ifrån mig min assistans och 6 år senare så kämpar jag fortfarande och har vunnit i kammarrätten att jag har rätt till assistans men de kommunen och försäkringskassan fortsätter att neka mig hjälpen. Jag har blivit erbjuden hemtjänst och ledagare men ska jag behöva anpassa hela mitt liv efter när de har tid. En assistent skulle vara billigare för kommunen och skulle göra mitt liv mycket flexiblare.
Men den hjälpen blir jag nekad, detta är varför jag har blivit emot kommuner och anser att de har alldeles för mycket makt. Om de har rätt att neka min beslut ifrån kammarrätten hur långt har det gått då. De har inte överklagat beslutet heller.

Senaste lagförslaget som dök upp är också bisarrt. Att barn under 12 år och äldre över 80 år inte ska ha rätt till assistans. Även att de som behöver mindre än 15 timmars hjälp om veckan inte ska få hjälp. Detta är ett förslag som håller på att utarbetas. Inte ens officiellt än. Det är oerhört bissart och hur många stackars föräldrar kommer gå in i väggen och hur mycket mer kommer socialen få att göra. Och jag ser en massa som säger att rösta borta S (socialdemokraterna) från riksdagen. Jag ska erkänna det fick mig att bestämma mig för att rösta blankt i år. Men jag tror inte att förslaget kommer försvinna när S gör det. Men så länge som inget parti går direkt ut och säger att de ska hjälpa oss funkisar att få tillbaka LSS:en som den var innan får inget parti min röst. Notera jag skulle snarare säga tightare kontroller för LSS lagen än att ändra den så mycket. Folk har fuskat och utnyttjat systemet. Men varför ska jag lida för andras egocentriska beteende?

Så ett önskemål till er som läser detta, stå upp för de som inte kan stå upp. Det var min 5 öre in i politikens jobbiga värld.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Varför jag älskade The Last Jedi. (spoilers)

Varför jag älskade The Last Jedi. (spoilers)

Jag har sett Last Jedi två gånger och planerar att se den en gång till under mellandagarna. Jag skrev ingen recension när den kom ut för att det är en film som jag anser är otroligt svårt att prata om att utan att spoila filmen så hade blivit en för kort blogg enligt mig. Jag vill även tänka igenom allt jag hade sett.

Men jag har kommit fram till att jag älskade filmen. Jag ska erkänna filmen levde inte upp till mina förväntningar om vad som skulle hända och jag älskade det. Även om jag gillade Force Awakens skarpt så kan jag hålla med om att den tog för lite risker och spelade för mycket på nostalgi. Sen kom Rogue One som tog lite risker men jag hade andra problem med. Den här filmen fick mig att tänka om vad en star wars film kan vara. När jag växte upp fann jag aldrig Luke den intressanta karaktären. Här fick de Luke intressant. Han var inte vad jag hade förväntat mig men det kändes logiskt. Luke var en person som alltid drömde om vad han skulle kunna göra, han var aldrig som Yoda säger här i nuet. Därför anser jag att Leia hade varit den bättre av tvillingarna att bli en jedi. Luke är en man som har fått hela sin värld krossad och nedbruten. Så klart han skulle bli sådan.

Sen är inte Jedi något positivt. Detta var vad prequel trilogin försökte säga. Jedi var arroganta och hade en otrolig sne syn på kraften. Luke försökte återskapa detta och insåg sitt misstag men lät sig bli krossad av det. Det är som Ben Solo säger. Det är dags att släppa det gamla. Rey är helt oerfaren i vad kraften är och går rent på instinkter. Detta är exakt vad för typ av Jedi som behövs. En ny start, en ny grund.

Sen har vi Poe och Leia story. Vi har Poe som gick från den dumdristiga piloten till att äntligen lära sig läxan av Leia och bli en bra ledare. Vi såg ordentlig karaktärs bygge på Poe här. Samtidigt så fick Leia ett riktigt värdigt avslut. Jag hoppas att episod 9 börjar med ett par år senare och hennes begravning.

Sen hade Ben Solo som fick en otrolig karaktärsbygge. Vi såg hans karaktär utvecklas och få lite nyanser. Han släppte sin Vader wannabe attityd och började bli vad han egentligen är. Någon som har blivit förråd av alla han känner enligt han själv som vill skapa något nytt av det hela utan att se konsekvenserna. Lite motsatsen till Anakin som vägrade släppa taget och blev hans fall. Sen var Snoke bortkastad ja men hans död hjälpte till att utveckla Ben och Rey och hade varit svårt att åstadkomma utan hans död. Samtidigt så fick Luke ett uppvaknande och få tänka om sig själv i min favorit scen med Yoda även om det borde vara Obi-Wan rent logiskt. Sen slutet med Luke var så otroligt välgjort och rörande.

Var filmen perfekt dock, nej det var den inte. Kasino planeten kändes bortkastad. Det var i ett dåligt mellanrum där den var med för lite för att kunna bli intressant men för mycket för att ta upp onödig plats i filmen. Jag gillade Rose och Finns förhållande och vill se mer av detta. Men Canto Bight och Hackern var tyvärr bortkastade. Det borde gjorts om eller tagits bort enligt mig. Sen humorn funkade enligt mig. Jag störde mig inte på den utan fann det underhållande. Jag fann den inte lika påtaglig och jobbig som vissa marvel filmer kan vara "host" Thor Ragnarok "host" Sen var det lite små saker som störde mig hur Phasma återigen var bortkastad och Admiral Holdos logik var bristande. Men jag älskade slutet. Hur de förlorade och var tvunga att fly. Vi kommer se en helt ny form av rörelse och det kommer bli något annorlunda av det hela. Samtidigt som Hux som är en bortskämd rikemans pojk tillsammans med Kylo kommer köra ner First Order till grunden. Slutet satte upp perfekt för hur de logiskt ska kunna vinna striden.

Sen är detta min åsikter. Filmen är i mina ögon en 9/10. Hur är min lista?
Hope
Empire
Last Jedi
Force Awakens
Return of the Jedi
Rogue One
Revenge of the sith
Phantom Menace
Clones.

Jag har fortfarande svårt att välja mellan vart Return of the jedi och Force awakens ska vara. Ibland kommer Jedi före Awakens ibland kommer Awakens före som jag gjorde här. Så det är en konstant rörlig lista

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Är det inte lönsamt att vara ärlig mot kunden längre?

Jag tror inte någon vid det här laget längre har missat debatterna om Lootboxes i spel och diskussionen om hur illa de är och om de är ett bättre alternativ än season passes. Om det kan klassas som gambling eller inte. Jag börjar med att säga att jag anser att det är gambling. Jag skulle inte vilja jämföra det med att t.ex. köpa ett paket Pokémon kort för de korten har ett eget värde. Att få tre profilikoner på overwatch är inte värt något. Man gamblar med riktiga pengar om saker som kan vara helt värdelöst både för dig personligen och rent monetärt. Samtidigt så är de designade att vara lockande och få en att vilja köpa mer lådor. Det är ett smutsigt sätt att få folk att vilja spendera mer pengar på spelen. Med företag som EA och Blizzard köper jag inte argumenten med att det kostar för mycket pengar att göra nytt material. EA kan väl ta sina 800 miljoner dollar som de tjänar årligen på Fifa Ultimate Team och göra något vettigt.

Men vad är lösningen? Jag anser att vi har haft lösningen i flera år men tydligen bryr sig företagen mer om att tjäna pengar än att vara ärliga kunden och kolla bakslagen. Jag hoppas att det är döden för smutsiga sätt att sköta mikrotransaktioner. Har lagt ner så många spel, ska inte säga bojkotta utan att jag tröttande på de för hur äckligt det kändes. Spel som GTA V, Overwatch, Halo 5 och Mass Effect andromeda. Men åter till lösningen. Sälj skinsen och allt som är i lådorna direkt. Sälj era smutsiga lådor för typ 5 kr st men sälj även det senaste Mei skinet för typ 80 kr. Allt som finns i lådorna ska kunna säljas direkt till mig. Det är ärligt, jag vet exakt vad jag betalar för och det påverkar inte folk med gamling problem. Ta det senaste stora exemplet. Star Wars Battlefront 2. Vi tar t.ex. Hero skins. Sälj mig Luke skinet ifrån Hoth för 50 kr. Leias New hope skin, 40 kr. Lando i Hans dräkt för 30 kr. Lukes skin från Dagobah, 60 kr. Ta in saker från canon också. Ta olika skin till klasserna. Sälj emotes till chatten, köp stickers till din X-wing. Ta fram en Twi'lek pinuppa på din X-wing eller en Join the empire sticker på din Tie Fighter. Hur mycket hade folk betalat för att kunna customisera sin X-Wing. Jag hade gladeligen betalat för pinuppan. Det är direkt och ärligt mot kunden. Kunden kan samtidigt visa att jag gillar spelet och spenderar gladeligen lite extra pengar för att se badass ut när jag dödar dig i striderna.

Jag anser att det är bra att lootbox systemet har fått så mycket uppmärksamhet så att det har fått politiker att börja uppmärksamma det hela. Död åt skiten enligt mig. Jag är så trött på att de ska förpesta mina spel. Kommer det att försvinna helt? Nej inte på ett bra tag. Det enda jag vet är att Star Wars Battlefront 2 är bra spel enligt mig som är förpestat av det äckliga loot box systemet och var rent Pay 2 Win. Och vi kommer få fler sådana spel innan detta är över och vi kan få lite lugn och ro innan spelindustrin letar fram nästa äckliga sätt att kidnappa våra plånböcker.

Tills vidare, fortsätta göra era röster hörda. Låt inte detta bli en norm. Det är vad EA hoppades skulle hända. Att efter en vecka skulle det vara bortglömt och Battlefront 2 skulle bli en storsäljare. Visa missnöje. Glöm inte, bli inte vana vid det. Prata om skiten tills dagen då det är borttaget. Då kan vi låta det vara.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus