Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Vi fysiska handikappade håller på att bli bortglömda.

Jag börjar med att säga att jag brukar försöka hålla mig borta från politiska diskussioner på internet för inget vettigt kommer fram ändå. Se det här mer som en informationsblogg. Men i flera år nu så har vi fysiska handikappade förlorat mer och mer hjälp och stöd. Jag sitter i rullstol och har svårt med tunga luft och riskerar att skada mig. För nu snart 6 år sedan så tog försäkringskassan ifrån mig min assistans och 6 år senare så kämpar jag fortfarande och har vunnit i kammarrätten att jag har rätt till assistans men de kommunen och försäkringskassan fortsätter att neka mig hjälpen. Jag har blivit erbjuden hemtjänst och ledagare men ska jag behöva anpassa hela mitt liv efter när de har tid. En assistent skulle vara billigare för kommunen och skulle göra mitt liv mycket flexiblare.
Men den hjälpen blir jag nekad, detta är varför jag har blivit emot kommuner och anser att de har alldeles för mycket makt. Om de har rätt att neka min beslut ifrån kammarrätten hur långt har det gått då. De har inte överklagat beslutet heller.

Senaste lagförslaget som dök upp är också bisarrt. Att barn under 12 år och äldre över 80 år inte ska ha rätt till assistans. Även att de som behöver mindre än 15 timmars hjälp om veckan inte ska få hjälp. Detta är ett förslag som håller på att utarbetas. Inte ens officiellt än. Det är oerhört bissart och hur många stackars föräldrar kommer gå in i väggen och hur mycket mer kommer socialen få att göra. Och jag ser en massa som säger att rösta borta S (socialdemokraterna) från riksdagen. Jag ska erkänna det fick mig att bestämma mig för att rösta blankt i år. Men jag tror inte att förslaget kommer försvinna när S gör det. Men så länge som inget parti går direkt ut och säger att de ska hjälpa oss funkisar att få tillbaka LSS:en som den var innan får inget parti min röst. Notera jag skulle snarare säga tightare kontroller för LSS lagen än att ändra den så mycket. Folk har fuskat och utnyttjat systemet. Men varför ska jag lida för andras egocentriska beteende?

Så ett önskemål till er som läser detta, stå upp för de som inte kan stå upp. Det var min 5 öre in i politikens jobbiga värld.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Varför jag älskade The Last Jedi. (spoilers)

Varför jag älskade The Last Jedi. (spoilers)

Jag har sett Last Jedi två gånger och planerar att se den en gång till under mellandagarna. Jag skrev ingen recension när den kom ut för att det är en film som jag anser är otroligt svårt att prata om att utan att spoila filmen så hade blivit en för kort blogg enligt mig. Jag vill även tänka igenom allt jag hade sett.

Men jag har kommit fram till att jag älskade filmen. Jag ska erkänna filmen levde inte upp till mina förväntningar om vad som skulle hända och jag älskade det. Även om jag gillade Force Awakens skarpt så kan jag hålla med om att den tog för lite risker och spelade för mycket på nostalgi. Sen kom Rogue One som tog lite risker men jag hade andra problem med. Den här filmen fick mig att tänka om vad en star wars film kan vara. När jag växte upp fann jag aldrig Luke den intressanta karaktären. Här fick de Luke intressant. Han var inte vad jag hade förväntat mig men det kändes logiskt. Luke var en person som alltid drömde om vad han skulle kunna göra, han var aldrig som Yoda säger här i nuet. Därför anser jag att Leia hade varit den bättre av tvillingarna att bli en jedi. Luke är en man som har fått hela sin värld krossad och nedbruten. Så klart han skulle bli sådan.

Sen är inte Jedi något positivt. Detta var vad prequel trilogin försökte säga. Jedi var arroganta och hade en otrolig sne syn på kraften. Luke försökte återskapa detta och insåg sitt misstag men lät sig bli krossad av det. Det är som Ben Solo säger. Det är dags att släppa det gamla. Rey är helt oerfaren i vad kraften är och går rent på instinkter. Detta är exakt vad för typ av Jedi som behövs. En ny start, en ny grund.

Sen har vi Poe och Leia story. Vi har Poe som gick från den dumdristiga piloten till att äntligen lära sig läxan av Leia och bli en bra ledare. Vi såg ordentlig karaktärs bygge på Poe här. Samtidigt så fick Leia ett riktigt värdigt avslut. Jag hoppas att episod 9 börjar med ett par år senare och hennes begravning.

Sen hade Ben Solo som fick en otrolig karaktärsbygge. Vi såg hans karaktär utvecklas och få lite nyanser. Han släppte sin Vader wannabe attityd och började bli vad han egentligen är. Någon som har blivit förråd av alla han känner enligt han själv som vill skapa något nytt av det hela utan att se konsekvenserna. Lite motsatsen till Anakin som vägrade släppa taget och blev hans fall. Sen var Snoke bortkastad ja men hans död hjälpte till att utveckla Ben och Rey och hade varit svårt att åstadkomma utan hans död. Samtidigt så fick Luke ett uppvaknande och få tänka om sig själv i min favorit scen med Yoda även om det borde vara Obi-Wan rent logiskt. Sen slutet med Luke var så otroligt välgjort och rörande.

Var filmen perfekt dock, nej det var den inte. Kasino planeten kändes bortkastad. Det var i ett dåligt mellanrum där den var med för lite för att kunna bli intressant men för mycket för att ta upp onödig plats i filmen. Jag gillade Rose och Finns förhållande och vill se mer av detta. Men Canto Bight och Hackern var tyvärr bortkastade. Det borde gjorts om eller tagits bort enligt mig. Sen humorn funkade enligt mig. Jag störde mig inte på den utan fann det underhållande. Jag fann den inte lika påtaglig och jobbig som vissa marvel filmer kan vara "host" Thor Ragnarok "host" Sen var det lite små saker som störde mig hur Phasma återigen var bortkastad och Admiral Holdos logik var bristande. Men jag älskade slutet. Hur de förlorade och var tvunga att fly. Vi kommer se en helt ny form av rörelse och det kommer bli något annorlunda av det hela. Samtidigt som Hux som är en bortskämd rikemans pojk tillsammans med Kylo kommer köra ner First Order till grunden. Slutet satte upp perfekt för hur de logiskt ska kunna vinna striden.

Sen är detta min åsikter. Filmen är i mina ögon en 9/10. Hur är min lista?
Hope
Empire
Last Jedi
Force Awakens
Return of the Jedi
Rogue One
Revenge of the sith
Phantom Menace
Clones.

Jag har fortfarande svårt att välja mellan vart Return of the jedi och Force awakens ska vara. Ibland kommer Jedi före Awakens ibland kommer Awakens före som jag gjorde här. Så det är en konstant rörlig lista

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Är det inte lönsamt att vara ärlig mot kunden längre?

Jag tror inte någon vid det här laget längre har missat debatterna om Lootboxes i spel och diskussionen om hur illa de är och om de är ett bättre alternativ än season passes. Om det kan klassas som gambling eller inte. Jag börjar med att säga att jag anser att det är gambling. Jag skulle inte vilja jämföra det med att t.ex. köpa ett paket Pokémon kort för de korten har ett eget värde. Att få tre profilikoner på overwatch är inte värt något. Man gamblar med riktiga pengar om saker som kan vara helt värdelöst både för dig personligen och rent monetärt. Samtidigt så är de designade att vara lockande och få en att vilja köpa mer lådor. Det är ett smutsigt sätt att få folk att vilja spendera mer pengar på spelen. Med företag som EA och Blizzard köper jag inte argumenten med att det kostar för mycket pengar att göra nytt material. EA kan väl ta sina 800 miljoner dollar som de tjänar årligen på Fifa Ultimate Team och göra något vettigt.

Men vad är lösningen? Jag anser att vi har haft lösningen i flera år men tydligen bryr sig företagen mer om att tjäna pengar än att vara ärliga kunden och kolla bakslagen. Jag hoppas att det är döden för smutsiga sätt att sköta mikrotransaktioner. Har lagt ner så många spel, ska inte säga bojkotta utan att jag tröttande på de för hur äckligt det kändes. Spel som GTA V, Overwatch, Halo 5 och Mass Effect andromeda. Men åter till lösningen. Sälj skinsen och allt som är i lådorna direkt. Sälj era smutsiga lådor för typ 5 kr st men sälj även det senaste Mei skinet för typ 80 kr. Allt som finns i lådorna ska kunna säljas direkt till mig. Det är ärligt, jag vet exakt vad jag betalar för och det påverkar inte folk med gamling problem. Ta det senaste stora exemplet. Star Wars Battlefront 2. Vi tar t.ex. Hero skins. Sälj mig Luke skinet ifrån Hoth för 50 kr. Leias New hope skin, 40 kr. Lando i Hans dräkt för 30 kr. Lukes skin från Dagobah, 60 kr. Ta in saker från canon också. Ta olika skin till klasserna. Sälj emotes till chatten, köp stickers till din X-wing. Ta fram en Twi'lek pinuppa på din X-wing eller en Join the empire sticker på din Tie Fighter. Hur mycket hade folk betalat för att kunna customisera sin X-Wing. Jag hade gladeligen betalat för pinuppan. Det är direkt och ärligt mot kunden. Kunden kan samtidigt visa att jag gillar spelet och spenderar gladeligen lite extra pengar för att se badass ut när jag dödar dig i striderna.

Jag anser att det är bra att lootbox systemet har fått så mycket uppmärksamhet så att det har fått politiker att börja uppmärksamma det hela. Död åt skiten enligt mig. Jag är så trött på att de ska förpesta mina spel. Kommer det att försvinna helt? Nej inte på ett bra tag. Det enda jag vet är att Star Wars Battlefront 2 är bra spel enligt mig som är förpestat av det äckliga loot box systemet och var rent Pay 2 Win. Och vi kommer få fler sådana spel innan detta är över och vi kan få lite lugn och ro innan spelindustrin letar fram nästa äckliga sätt att kidnappa våra plånböcker.

Tills vidare, fortsätta göra era röster hörda. Låt inte detta bli en norm. Det är vad EA hoppades skulle hända. Att efter en vecka skulle det vara bortglömt och Battlefront 2 skulle bli en storsäljare. Visa missnöje. Glöm inte, bli inte vana vid det. Prata om skiten tills dagen då det är borttaget. Då kan vi låta det vara.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Star Wars Battlefront 2: Vad ni bör veta innan det släpps imorgon.

Star Wars Battlefront 2: Vad ni bör veta innan det släpps imorgon.

Jag förhandsbokade Star Wars Battlefront 2 Deluxe Edition till PC så jag har nu haft tre dagars försprång på spelet. Det här är mina tankar om spelet. Det är ingen recension. Jag är ingen recensent och GR har redan en väldigt välskriven recension på sidan. Det här är spelet ur en Subjektiv Star Wars Nörds synvinkel. Jag börjar med att spelet har stora problem. Kampanjen är okej enligt mig. Jag gillade storyn men den är hårt kopplad till Böckerna och de förklarar dåligt vad som exakt händer. Den är även väldigt hoppig och stel. Banorna är hårt styrda. Den har några coola sekvenser men i slutändan kanske det var lika bra att den var 3 timmar lång. Hade det varit mer hade jag nog ogillat den mer om jag ska vara ärlig. Karaktärerna var bra skrivna och bra skådespelare. Kampanjen var okej för vad den var. Gillade den mycket mer än de senaste Battlefield kampanjerna.

Men det är inte i single player delen de stora problemen ligger. Det är i Multiplayern. Ja så klart är mikrotransaktionerna ett problem och att det tar så lång tid att låsa upp saker är ett klart problem. Jag är trött på det systemet överlag. Men detta vet nog de flesta redan som läser det här. Jag tänkte ta upp ett annat problem. Balanseringen. Jag anser att spelet har stora balans problem. Inte bara är korten man får i mikrotransaktionerna ett problem. Utan vissa vapen är mäktigt överdrivna. Att gå in ett flygande fordon är ett alldeles för lätt sätt att snabbt få Battle points och sen skaffa hjältar. Men här är det största problemet. Hjältarna. I första spelet när släpptes så var max 2 hjältar på en ganska stor bana. Oddsen att stöta var liten. Här kan man ha åtta hjältar samtidigt som agerar. Vid slutet av varje match när alla har råd med att skaffa hjältar så ser vi folk som vägrar spawna för att de bara väntar på hjältar och man ser bara en stor hög av hjältar som går runt och slaktar folk. Speciellt på öppna som Kashyyk, Naboo, Hoth och Takodana. Taktik och balans bara flyger ut ur fönstret och det laget med bäst hjälte spelare vinner automatiskt. Stämmer till 7/10 gånger.

De första 10 minuterna av matcherna är fantastiska. det kräver precision, taktik och teamwork. Är som battlefield fast med Star wars och jag älskar det. Det positiva är att sånt går att fixa. Klass systemet är mycket bättre än det de hade i ettan, designen på banorna är fantastiska. Vapnen är färre och mer varierande. Lättare att hitta sin favorit. Så himla kul att få med alla tre eror. FOR THE REPUBLIC. Flygningen är fantastisk. Jag älskar Starfighter assult och de är så kul att äntligen få rejäla dogfights. Men hur skulle jag lösa balansproblemet just nu? Ta bort hjältar i 40 vs 40 eller skapa två spellistor där den ena har hjältar och den andra inte har det. Gör så att AIn som flyger runt i luften är värd i-princip 0 Battlepoints. Typ 20 Battlepoints skulle jag sätta. För att få 400-600 battlepoints för att döda en AI på 5 sek är galet. Jag köper makt i matchen på 3 minuter. Serverna är också obalanserade och laggiga på pc. Mitt sista klagomål är att single player arcade mode är bortom usel. Små skit uppdrag som inte gör något för att underhålla en och kör man mer än 5 st i rad så slutar man få credits och måste vänta 15h. Som ett mobilspel. Bara NEJ.

Jag ska vara ärlig. Jag gillar spelet och jag kan inte svara på hur mycket av detta är p.g.a. att det är Star Wars. Jag skulle så som spelet är idag ge det en svag 7/10. Det är ett bra spel men det skulle kunna vara så mycket mer. Jag tänker inte säga om ni ska köpa det eller inte. Det är upp till er men nu vet ni problemen med spelet innan ni gör valet.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Varför Luke inte är någon Jedi längre i Episod 8 (Potentiella Spoilers)

Varför Luke inte är någon Jedi längre i Episod 8 (Potentiella Spoilers)

Notera denna blogg innehåller spekulationer utifrån annat Star Wars material och kan möjligen innehålla Spoilers inför Episod 8.

Om två veckor så släpps en bok som handlar om berättelser om Luke Skywalker mellan episod 6 och 7. Dessa berättelser i boken är berättade ur andra personers synvinklar och kan därför vara ändrade eller delvis felaktiga men jag har läst igenom en rejäl artikel om boken och vad den handlade om och den i-princip sa vad jag har misstänkt skulle hända med Luke hela tiden. Han är ingen Jedi längre. Han är inte heller en Sith. Han är inte ens del av The Light side av the force längre. Han är någonstans i mitten. Att The Jedi som vi såg i the prequels hade fel hela tiden. De var lika fel som The Sith var. Detta var något George Lucas försökte förmedla i prolog filmerna som The Clone Wars tv-serien gjorde så mycket bättre. Att att vara på en extremsida av The Force oberoende om det är den goda eller onda sidan är fel.

Efter episod 6 så berättar boken att Luke åkte runt för att upptäcka vad det force egentligen är. Vad är egentligen kraftens natur. Är den god eller ond eller ingetdera. Att följa kraftens flöde inte försöka styra den eller bara se en synvinkel av den. Att kunna använda alla delar av the force. Detta är ett koncept i Star Wars som har funnits länge. Därifrån kommer termen Grey Jedi oberoende hur rätt eller fel termen är. Även nya canon har utforskat de här aspekterna i t.ex. Star Wars Rebels. Ahsoka boken och nu den här boken. Att vara mitten. Men samtidigt stå för rättvisa. Det är komplicerat. Som alla teologi borde vara. Fiktionell eller icke

Att den Luke vi ser i episod 8 har sett bortom vad en Jedi och Sith är. Att vara en del av kraften betyder något så mycket mer än deras antika krig mot varandra. Att man tar del av ens känslor, inte förtrycka de som Jedi gör eller låta de kontrollera en som Sith gör. Att allt är del av kraften. Men vi vet att Luke hade en jedi akademi som sen blev förstört av vad jag gissar är Kylo Ren. Men jag undrar om det bara var en ett namn och de jedi eller att han försökte kombinera sina nya lärdomar med de gamla jedi för att bli som en beskyddare av galaxen som The Jedi en gång var och detta föll och Luke insåg att Jeid ska vara inte del i striden att de gör mer skada än nytta.

Varför berättar jag detta? För att motbevisa teorierna om att Luke är ond. Nej han är inte ond. Han ser helt enkelt ingen anledning i varför han ska slåss mer. Hans tid är över. Bilden är på Ahsoka där hon har vita ljussablar som visar att hon är i mitten.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus