Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Star Wars Battlefront 2: Vad ni bör veta innan det släpps imorgon.

Jag förhandsbokade Star Wars Battlefront 2 Deluxe Edition till PC så jag har nu haft tre dagars försprång på spelet. Det här är mina tankar om spelet. Det är ingen recension. Jag är ingen recensent och GR har redan en väldigt välskriven recension på sidan. Det här är spelet ur en Subjektiv Star Wars Nörds synvinkel. Jag börjar med att spelet har stora problem. Kampanjen är okej enligt mig. Jag gillade storyn men den är hårt kopplad till Böckerna och de förklarar dåligt vad som exakt händer. Den är även väldigt hoppig och stel. Banorna är hårt styrda. Den har några coola sekvenser men i slutändan kanske det var lika bra att den var 3 timmar lång. Hade det varit mer hade jag nog ogillat den mer om jag ska vara ärlig. Karaktärerna var bra skrivna och bra skådespelare. Kampanjen var okej för vad den var. Gillade den mycket mer än de senaste Battlefield kampanjerna.

Men det är inte i single player delen de stora problemen ligger. Det är i Multiplayern. Ja så klart är mikrotransaktionerna ett problem och att det tar så lång tid att låsa upp saker är ett klart problem. Jag är trött på det systemet överlag. Men detta vet nog de flesta redan som läser det här. Jag tänkte ta upp ett annat problem. Balanseringen. Jag anser att spelet har stora balans problem. Inte bara är korten man får i mikrotransaktionerna ett problem. Utan vissa vapen är mäktigt överdrivna. Att gå in ett flygande fordon är ett alldeles för lätt sätt att snabbt få Battle points och sen skaffa hjältar. Men här är det största problemet. Hjältarna. I första spelet när släpptes så var max 2 hjältar på en ganska stor bana. Oddsen att stöta var liten. Här kan man ha åtta hjältar samtidigt som agerar. Vid slutet av varje match när alla har råd med att skaffa hjältar så ser vi folk som vägrar spawna för att de bara väntar på hjältar och man ser bara en stor hög av hjältar som går runt och slaktar folk. Speciellt på öppna som Kashyyk, Naboo, Hoth och Takodana. Taktik och balans bara flyger ut ur fönstret och det laget med bäst hjälte spelare vinner automatiskt. Stämmer till 7/10 gånger.

De första 10 minuterna av matcherna är fantastiska. det kräver precision, taktik och teamwork. Är som battlefield fast med Star wars och jag älskar det. Det positiva är att sånt går att fixa. Klass systemet är mycket bättre än det de hade i ettan, designen på banorna är fantastiska. Vapnen är färre och mer varierande. Lättare att hitta sin favorit. Så himla kul att få med alla tre eror. FOR THE REPUBLIC. Flygningen är fantastisk. Jag älskar Starfighter assult och de är så kul att äntligen få rejäla dogfights. Men hur skulle jag lösa balansproblemet just nu? Ta bort hjältar i 40 vs 40 eller skapa två spellistor där den ena har hjältar och den andra inte har det. Gör så att AIn som flyger runt i luften är värd i-princip 0 Battlepoints. Typ 20 Battlepoints skulle jag sätta. För att få 400-600 battlepoints för att döda en AI på 5 sek är galet. Jag köper makt i matchen på 3 minuter. Serverna är också obalanserade och laggiga på pc. Mitt sista klagomål är att single player arcade mode är bortom usel. Små skit uppdrag som inte gör något för att underhålla en och kör man mer än 5 st i rad så slutar man få credits och måste vänta 15h. Som ett mobilspel. Bara NEJ.

Jag ska vara ärlig. Jag gillar spelet och jag kan inte svara på hur mycket av detta är p.g.a. att det är Star Wars. Jag skulle så som spelet är idag ge det en svag 7/10. Det är ett bra spel men det skulle kunna vara så mycket mer. Jag tänker inte säga om ni ska köpa det eller inte. Det är upp till er men nu vet ni problemen med spelet innan ni gör valet.

Varför Luke inte är någon Jedi längre i Episod 8 (Potentiella Spoilers)

Notera denna blogg innehåller spekulationer utifrån annat Star Wars material och kan möjligen innehålla Spoilers inför Episod 8.

Om två veckor så släpps en bok som handlar om berättelser om Luke Skywalker mellan episod 6 och 7. Dessa berättelser i boken är berättade ur andra personers synvinklar och kan därför vara ändrade eller delvis felaktiga men jag har läst igenom en rejäl artikel om boken och vad den handlade om och den i-princip sa vad jag har misstänkt skulle hända med Luke hela tiden. Han är ingen Jedi längre. Han är inte heller en Sith. Han är inte ens del av The Light side av the force längre. Han är någonstans i mitten. Att The Jedi som vi såg i the prequels hade fel hela tiden. De var lika fel som The Sith var. Detta var något George Lucas försökte förmedla i prolog filmerna som The Clone Wars tv-serien gjorde så mycket bättre. Att att vara på en extremsida av The Force oberoende om det är den goda eller onda sidan är fel.

Efter episod 6 så berättar boken att Luke åkte runt för att upptäcka vad det force egentligen är. Vad är egentligen kraftens natur. Är den god eller ond eller ingetdera. Att följa kraftens flöde inte försöka styra den eller bara se en synvinkel av den. Att kunna använda alla delar av the force. Detta är ett koncept i Star Wars som har funnits länge. Därifrån kommer termen Grey Jedi oberoende hur rätt eller fel termen är. Även nya canon har utforskat de här aspekterna i t.ex. Star Wars Rebels. Ahsoka boken och nu den här boken. Att vara mitten. Men samtidigt stå för rättvisa. Det är komplicerat. Som alla teologi borde vara. Fiktionell eller icke

Att den Luke vi ser i episod 8 har sett bortom vad en Jedi och Sith är. Att vara en del av kraften betyder något så mycket mer än deras antika krig mot varandra. Att man tar del av ens känslor, inte förtrycka de som Jedi gör eller låta de kontrollera en som Sith gör. Att allt är del av kraften. Men vi vet att Luke hade en jedi akademi som sen blev förstört av vad jag gissar är Kylo Ren. Men jag undrar om det bara var en ett namn och de jedi eller att han försökte kombinera sina nya lärdomar med de gamla jedi för att bli som en beskyddare av galaxen som The Jedi en gång var och detta föll och Luke insåg att Jeid ska vara inte del i striden att de gör mer skada än nytta.

Varför berättar jag detta? För att motbevisa teorierna om att Luke är ond. Nej han är inte ond. Han ser helt enkelt ingen anledning i varför han ska slåss mer. Hans tid är över. Bilden är på Ahsoka där hon har vita ljussablar som visar att hon är i mitten.

Är Bioware EAs nästa offer?

Jag tror att de flesta vid det här laget har hört nyheten om att EA har stängt ner Viceral games och ska flytta över deras Star wars spel till en ny studio och bygga om det till en upplevelse som spelare vill komma tillbaka till. Ryktas om att de vill skapa en Destiny konkurrent med Star Wars skin vilket gör mig besviken. Ville ha ett story baserat Star Wars spel med fokus på karaktärer. Men det fick mig att tänka. Har de inte redan en Destiny konkurrent på väg i form av Biowares Anthem? Vad kommer hända med detta? Ska EA konkurrera med sig själva eller kommer EA konkurrera ut Bioware. Vi vet redan att Bioware är lite på EAs onda sida efter Mass Effect Andromeda. Dragon Age Inquistion sålde bra men vet att många inklusive jag blev lätt besvikna på många av valen i speldesingen och detta har EA noterat. Tror det är en stor anledningen varför vi fortfarande inte hört om något nytt Dragon Age spel.

Men vi vet att EA ser bara pengarna. Om ett spel floppar och ett företag inte kan förbättra sig tillräckligt fort för EA så är de borta. Här är en lista på spelen som EA dödat https://imgur.com/gallery/NZalt . Ganska skrämmande lista egentligen. Maxis som jag tror skapade stor del av många användares barndom här med Simcity och The Sims. Pandemic som gjorde de två original Battlefront spelen som spelas än idag tack vare steam. Origin som skapade Ultima och Wing Commander. Några av de två största spel seriena som fanns under tidigt 90-tal till pc. EA visar att de gladeligen stänger ner ikoniska studios och inte låter de få en ny chans. Jag ska ge Microsoft lite cred här. De har verkligen arbetat hårt för att försöka återuppliva Rare.

Men en gemensam faktor är att det inte krävs mycket. Maxis hade problem med två spel. Simcity och Sims 4 som fick lite dåliga säljarsiffror och lite tekniska problem. Det var allt som krävdes. Bioware har redan en strike på sig med Mass Effect Andromeda och jag är tveksam att vi någonsin kommer sett nytt Mass Effect spel vilket gör mig oerhört ledsen. Jag tror seriöst att om Anthem inte säljer bra så ligger de risigt till. Notera det här. Anthem såg ut som ett gigantiskt spel som antagligen har kostat MULTUM. De kommer säkert vilja ha minst 5-7 miljoner spel sålda de första halvåret för att de ens ska räkna det som en okej succé. Kom ihåg de begärde minst 5 miljoner sålda spel för att Dead Space 3 skulle klassas som en succé.

Jag insåg idag att ett av mina absoluta favorit företag ligger risigt till och detta gör mig ledsen. Vad tror ni. Om Anthem floppar ser vi en sån här nyhet om Bioware då?

JJ Abrams skriver och regisserar Star Wars Episode 9

Nu har det ett par dagar sedan det utannonserades att Colin Trevorrow hade lämnat Star Wars Episod 9. Jag fann detta något positivt eftersom han enligt mig inte gjort en film jag verkligen fann väl regisserad. Så jag var oerhört tveksam över detta men jag litade på Lucasfilm. Sen efter att han hoppade så gick det en massa rykten om att han var dryg och inte ville samarbeta. Att Jurassic Worlds succé gjort honom kaxig. Vet inte om det är sant och jag bryr mig inte så mycket heller. Men sen gick frågan vem som skulle göra nian. Jag hoppades på Rian Johnsson för vad jag har sett hittills av åttan gör mig bara mer och mer sugen.

Men för ca en timme sedan så utannonserades det att J.J. Abrams kommer tillbaka till Episod 9 och är co-writer tillsammans med Chris Terrio. Han skrivit manus till filmer som Argo, Justice League och Batman v Superman. Jag är osäker. Samtidigt så älskade jag Episode 7 och den är väl regisserad. Att filmen var så mycket nostalgi var mycket manuset som J.J inte skrev och mycket av Disneys önskan. Men samtidigt så hade jag hoppats på någon ny för jag hade hoppats på att nian skulle bli mörk.

Vad är era tankar? Är ni taggade inför åttan?

Källa: http://www.starwars.com/news/j-j-abrams-to-write-and-direct-star-wars-episode-ix

Star wars: Obi-Wan Standalone utannonserad

För ungefär en timme sedan så utannonserades det på The Hollywood reporter att filmen efter Episod 9 kommer bli en obi-wan film. Inget datum eller skådespelare är utannonserade men om inte Ewan Mcgregor kommer tillbaka så kommer jag äta upp min kalsonger. Ingen regissör är bestämd med regissören men Stephen Daldry är tydligen frontrunner till att regissera filmen. Han är känd för bland annat Billy Elliot (2000).

Jag ska säga att jag är chockad. Jag är en av de som ville ha det här. Obi-wan Kenobi har alltid varit en bland mina favorit karaktärer. Samtidigt så vill jag ha mindre Star Wars filmer. De måste inte vara actionfyllda och sluta i ett stort slag. Ge mig mindre personligare filmer. En western Star wars film med Obi-Wan har varit min dröm och det verkar som det kan bli sanning. Jag trodde på att nästa film skulle bli en bounty hunter film. Men jag var mållös en bra stund när jag läste detta. Visst jag kan hålla med om att det är lite tråkigt att de redan tar kända karaktärer i stand alone filmerna men utav alla karaktärer som jag ändå faktiskt skulle vilja ha en stand alone film med är det Obi-Wan. Om inget annat så kan Ewna Mcgregor visa hur bra han verkligen kan vara med en regissör som kan styra skådisar.

Vad säger ni? Är ni taggade som jag eller ville ni hellre ha något annat?

Källa: http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/obi-wan-kenobi-star-wars-film-planned-director-talks-1030505