Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Blog
Bully med Unreal Engine 4

Bully med Unreal Engine 4

This post is tagged as: Bully, Rockstar Games, Unreal Engine 4, Canis Canem Edit

Bully (Canis Canem Edit) är ett av mina favoritspel någonsin. Spelet släpptes först 2006 till PS2, men kom senare även till Wii och Xbox 360 2008. Trots dess ålder brukar jag ofta spel om det och hoppas varje år att Rockstar Games ska släppa en uppföljare.

Tills dess får jag klara mig med detta. Designern och grafikern Wesley Arthur har från scratch, återskapat delar av spelet med Unreal Engine 4. Klicka här för att se en video av projektet.

Det man kan se är pojkarna studentrum med bl.a. Jimmys sovrum (fylld med troféer), den sunkiga korridoren och fritidsrummet. Utan tvekan får detta mig att hoppas ännu mer att Rockstars ska annonsera en uppföljare inom en snar framtid.

Vad tycker ni?

Se mer av Wesley Arthurs projekt här.

HQ
Assassin's Creed-trailers och dess musik

Assassin's Creed-trailers och dess musik

This post is tagged as: Assassin's Creed, Ubisoft, Assassin's Creed the Challenge, Woodkid

Vilken är den bästa Assassin's Creed-trailern? Det är en ganska svårt sak att avgöra, framförallt då serien har haft flera utmärkta trailers genom åren. Ibland kan trailern till och med vara bättre än själva spelet i slutändan. Men det jag själv brukar fastna för är var trailers musik, dess ljud, dess låtval.

I februari 2012 skrev jag en blogg där jag försökte bedöma de bästa speltrailer låtarna, där Lonely Soul av Unkle från en trailer till det första Assassins Creed kom på femte plats. Detta var dock en enkel trailer där musiken kombinerades med spelfilmer i slowmotion. Men sen dess har serien växt och vi har sett flera utmärkt tonsatta lönnmördar-trailers i olika format. Vare sig det är komplexa CGI-filmer eller med enklare gameplay-filmer hör vi utmärkta låtar som Iron och Radioactive. Men den trailer som har lyckas bäst imponera mig med dess ljud och action är hittills Assassin's Creed Unity - Elise Reveal Trailer.

En dold kvinna ska avrättas och Arno löper över hustaken för att nå fram i tid. Hans rock fladdrar i vinden likt en mantel, likt de djärva maskerade hjältarna från förr. Hjältar som Zorro eller Den Röda Nejlikan. Musiken (The Golden Age av Woodkid) höjs till ett crescendo när Arno väl når avrättningsplatsen och anfaller vakterna på plats. Men musiken tonas väl ner igen när vi för första gången får se den bundna kvinnan Elise, en tempelriddare. Arno hugger sitt svärd mot kvinnan och skärmen blir svart, och vi får sakenligt se spelets logotyp. Men trailern avslutas med en briljant final där Arno och Elise står rygg mot rygg och möter fienden tillsammans med var sin värja i hand med orkestern i hög tempo.

Detta är en äventyrlig och underhållande trailer som utmärkt lyckas kombinera engagerande musik och spännande action för att skapa en enhetlig upplevelse. Som sagt får denna trailer mig att tänka på gamla äventyrsfilmer med Leslie Howard eller Errol Flynn, och det är inte förvånande med den maskerade hjälten Arno och den dramatiska orkestern.

Det ska möjligen noteras att jag inte har haft möjlighet att uppleva Unity än, men trots det är detta är helt klart en av mina favorittrailers och den bästa Assassin's Creed-trailern hittills.

HQ
The Simpsons hyllar Charlie Hebdo

The Simpsons hyllar Charlie Hebdo

This post is tagged as: The Simpsons, Je Suis Charlie, Charlie Hebdo, Animation

Skaparna av The Simpsons hyllar offren utav terrorattacken mot satirmagasinet Charlie Hebdo i deras senaste avsnitt.

I slutet av avsnittet Bart's Best Friend (skrivet av Judd Apatow) visades en kort sekvens där Simpson-bäbisen Maggie håller en flagga med "Je Suis Charlie", mot en röd, vit och blå bakgrund. Intressant nog tycks bilden vara en referens till målningen Friheten på barrikaderna av Eugène Delacroix.

Andra tecknare som har visat sitt stöd för offren är bland andra Asterix-skaparen
Albert Uderzo.

Futurama i 3D

This post is tagged as: Futurama, Animation

Någon annan här som saknar serien Futurama? Abstinensen må vara svår, här här finns något som kan lätta situationen.

Ryska animatören Alexey Zakharov har gjort en imponerande test-video av ett datoranimerat New New York med ett grymt snyggt Planet Express-skepp som flyger förbi:

Futurama i 3D

Klicka på bilden för att se videon

Se mer av Alexey Zakharov verk här:

https://www.behance.net/seccovan

Ny kortfilm med Batman Beyond

Batman fyller 75 år och detta firar DC Comics med att släppa en rad animerade kortfilmer om Läderlappen. Tidigare släpptes en kortfilm regisserad av Bruce Timm (Batman: The Animated Series), inspirerad av Batmans allra tidigaste framställningar.

Nu har en ny kortfilm släppts baserad på Batman Beyond (Framtidens Batman), den tecknade serien från 99 om en ny yngre Batman som tränas av en ålderdomlig Bruce Wayne. Filmen har regisserats av Darwyn Cooke (författaren till DC: The New Frontier och Before Watchmen: Minutemen) och innehåller en del intressanta cameos:

Ny kortfilm med Batman Beyond

Klicka på bilden för att se videon

Will Friedle hörs återigen som Terry McGinnis/Batman och självklart är det Kevin Conroy som gör rösten till Bruce Wayne.

Vad tycker ni om Batman Beyonds korta återkomst?