Svenska
Blog

Topp 5 - Bästa Speltrailerlåtar

Det har blivit en växande trend bland speltrailers att använda sig av en känd låt i stället för egen skriven musik som ska framkalla stämningen och känslan spelet ska förmedla. Detta kan leda till olika resultat och ofta har det hänt att låtarna som hörs i trailern stiger i topplistorna. Här tänker jag utse mina topp 5 bästa speltrailerlåtar

5. Lonely Soul - Unkle
Assassins Creed

Den här låten hamnade snabbt på min mp3-spelare efter att jag hade sett den här trailern. Livet som lönnmördare är inte lätt och låten Lonely Soul sätter känslan rätt. God knows you're lonely souls.

4. Short Change Hero - The Heavy
Batman Arkham City

Batman är den sortens hjälte som ofta ställer sig på rättvisans kant och måste ta beslutet om han är en hjälte eller inte. Arkham City tydligt en plats som inte välkomnar hjältar. Låten Short Change Hero sätter stämningen perfekt för vilken typ av plats Arkham City är.

3. Rusty Cage - Johnny Cash
Prey 2

The Man in Black har en röst som kan få allt kan få allt att låta grymt. Johnny Cash sätter stämningen rätt när vi i trailer får träffa prisjägaren Killian Samuels på den utomjordiska planeten Exodus. Låten har tydliga vilda västern-influenser som dem som gjorde trailern använder riktigt bra. Jag älskar framförallt trummorna som kraftigt slår när Killian börjar jaga sitt byte.

2. Mad Word - Michael Andrews & Gary Jules
Gears of War

Trailern som antagligen satte igång trenden är fortfarande en av de bästa. Kontrasten mellan vad som händer huvudkaraktären Marcus Fenix och musiken som spelas är total och levererar ett flertal olika känslor. Trailern blir nästan en parodi med tanke på hur mycket bilden och ljudet skiljer som, men som på något sätt faktiskt fungerar.

1. The Humbling River - Puscifer
Transformers: Fall of Cybertron

Den här trailern var enligt mig höjdpunkten av 2011 Video Game Awards. Framförallt tack vare just den här låten. Bilden av en stridstrött Optimus Prime när han bär på sårade kamrat höjer karaktärerna från att bara vara leksaksfigurer. Synen av en sårad Bumblebee tillsammans med Maynard James Keenan röst påminner oss om att ingen kan i slutändan undkomma slutet. Den här trailern är fullkomligt episk, och jag hatar egentligen att använda det ordet.

Det var min topp 5 lista. Har jag missat en låt eller tycker ni att min lista är fel? Kommentera här under!

Topp 5 - Bästa Speltrailerlåtar

The Humbling River kommer ifrån Puscifers album "C" is for (Please Insert Sophomoric Genitalia Reference HERE)

HQ