Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Blog
Assassin's Creed-trailers och dess musik

Assassin's Creed-trailers och dess musik

Vilken är den bästa Assassin's Creed-trailern? Det är en ganska svårt sak att avgöra, framförallt då serien har haft flera utmärkta trailers genom åren. Ibland kan trailern till och med vara bättre än själva spelet i slutändan. Men det jag själv brukar fastna för är var trailers musik, dess ljud, dess låtval.

I februari 2012 skrev jag en blogg där jag försökte bedöma de bästa speltrailer låtarna, där Lonely Soul av Unkle från en trailer till det första Assassins Creed kom på femte plats. Detta var dock en enkel trailer där musiken kombinerades med spelfilmer i slowmotion. Men sen dess har serien växt och vi har sett flera utmärkt tonsatta lönnmördar-trailers i olika format. Vare sig det är komplexa CGI-filmer eller med enklare gameplay-filmer hör vi utmärkta låtar som Iron och Radioactive. Men den trailer som har lyckas bäst imponera mig med dess ljud och action är hittills Assassin's Creed Unity - Elise Reveal Trailer.

En dold kvinna ska avrättas och Arno löper över hustaken för att nå fram i tid. Hans rock fladdrar i vinden likt en mantel, likt de djärva maskerade hjältarna från förr. Hjältar som Zorro eller Den Röda Nejlikan. Musiken (The Golden Age av Woodkid) höjs till ett crescendo när Arno väl når avrättningsplatsen och anfaller vakterna på plats. Men musiken tonas väl ner igen när vi för första gången får se den bundna kvinnan Elise, en tempelriddare. Arno hugger sitt svärd mot kvinnan och skärmen blir svart, och vi får sakenligt se spelets logotyp. Men trailern avslutas med en briljant final där Arno och Elise står rygg mot rygg och möter fienden tillsammans med var sin värja i hand med orkestern i hög tempo.

Detta är en äventyrlig och underhållande trailer som utmärkt lyckas kombinera engagerande musik och spännande action för att skapa en enhetlig upplevelse. Som sagt får denna trailer mig att tänka på gamla äventyrsfilmer med Leslie Howard eller Errol Flynn, och det är inte förvånande med den maskerade hjälten Arno och den dramatiska orkestern.

Det ska möjligen noteras att jag inte har haft möjlighet att uppleva Unity än, men trots det är detta är helt klart en av mina favorittrailers och den bästa Assassin's Creed-trailern hittills.

HQ