Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Rockstar Games har sålt 100 miljoner ex av GTA V

Rockstar Games har sålt 100 miljoner ex av GTA V

Skrivet av Thomas den 8 november 2018 kl 18:49
This post is tagged as: GTAV, Rockstar, Games

Där kom det, nyheten som jag väntat på. Rockstar Games har hasplat ur sig 100 miljoner ex av GTA V. fz.se skriver följande:

Red Dead Redemption 2 fick knappt fira sin första seger med sina 17 miljoner skeppade exemplar innan den fem år äldre storebrorsan hävde ur sig en maffigare skrytsumma. Grand Theft Auto V har sedan släppet 2013 sålt över 100 miljoner exemplar, en milstolpe som ytterst få titlar i spelhistorien når upp till. Och det visar inga tecken på att bromsa farten. Bara de senaste två åren har 35 miljoner exemplar sålts. Det har dock en bit kvar till Minecrafts andraplats på 154 miljoner, och ännu längre till Tetris som man uppskattar har sålts i över 170 miljoner exemplar.

Vid samma tid förra året rapporterade Take-Two att GTA V slagit rekord i antalet spelare online och då var ändå spelet fyra år gammalt. Det figurerar fortfarande på Steams tio mest aktiva spel. Man avslöjade också då att mikrotransaktionerna fortsatte att strömma in från spelet, det kvartalet låg de inkomsterna på cirka 1,37 miljarder kronor varav Rockstars spel nämndes som den mest bidragande titeln. Enligt den senaste kvartalsrapporten står digitala inkomster (både spelförsäljning och mikrotransaktioner) för 73 procent av Take-Twos inkomster.


Snabbt räkneexempel

Det historiska medelpriset för spelet är cirka 450 kr enligt Prisjakt och om vi gissar att Rockstar får behålla ungefär en tredjedel av de pengarna (Take-Two och plattformsägarna får en tredjedel var) landar vi att studion dragit in 15 miljarder kronor på spelet, exklusive framgångarna för GTA Onlines mikrotransaktioner.

Facebook
TwitterReddit

Det är världens bästa spel (RDR2)

Skrivet av Thomas den 7 november 2018 kl 19:31
This post is tagged as: Red, Dead, Redemption, Rockstar, Games, Love, Song

Jag började spela tv-spel redan 1986-87 och har plöjt igenom ohälsosamma mängder spel. Det bästa spelet som jag någonsin spelat under mina 30+ år som gamer är utan tvekan Red Dead Redmption 2. Nyss körde jag igång ett uppdrag som handlar om kärlek, vill inte spoila mer. När så tonerna till uppdraget dundrar igång släpper jag kontrollen, googlar låten och sätter den på repeat. Nu tittar jag på min häst och vägrar göra uppdraget, låten är sjuk!

https://www.youtube.com/watch?v=cGQhkc5jggE

Facebook
TwitterReddit
Vila i frid Killzone 3

Vila i frid Killzone 3

Skrivet av Thomas den 29 mars 2018 kl 14:16

Jag har över 1000 speltimmar i Killzone 3 (multiplayer) och jag har under åren samlat på mig en massa roliga minnen i spelet tillsammans med med min vän Palmen. Mitt bästa minne från spelet är när Palmen spelar som läkare, vi springer in i ett "rum-under-rummet" på banan Frysna Dammen och blir skjutna av en motståndare. Spelar man som läkare kan man heala upp sig själv och det gjorde Palmen, bakom ryggen på han som sköt ihjäl oss. Palmen gör sedan ett handgemäng på killen och sedan healar Palmen även upp mig och vi springer vidare som om ingenting hade hänt.

Det här kan Palmen och jag skratta åt fortfarande, det var så bisarrt roligt. "Vilse i trappen" och "Kuckilurar" är uttryck som uppstått när vi spelat Killzone 3. Idag stänger tillverkaren av spelet ner servern, det går inte att spela online något mer. Jag är förkrossad - så klart. Vila i frid Killzone 3.

Facebook
TwitterReddit