Svenska
Blog

Starfield är buggigt - på gott och ont. Men allra mest ont.

Min upplevelse av Starfield har initialt varit mycket angenäm och det har varit precis lika spännande att utforska världen som i Bethesdas tidigare open world-spel. Det dröjde inte länge förrän oskyldiga buggar uppenbarade sig; NPC:s som fastnade i onaturliga rörelsemönster, objekt som fastnade i luften osv. Vid ett tillfälle när jag var på bounty hunt var det mycket tacksamt den betydligt högre ledaren jag hade för avsikt att dräpa plötsligt fastnade i ett hörn oförmögen att skada mig.

 

Så långt så bra.

 

Nu i helgen när jag skulle landa på en planet bestämde sig rymdfarkosten jag fick låna av The Constellation sig för att hamna - i - ett annat skepp. När jag lämnade min farkost hamnade jag plötsligt i en annan och kunde inte ta mig ut. Jag bestämde mig för att åka upp i rymden igen och möttes där av ett gäng pirater. Efter en kort dialog informerade jag de låg-levlade piraterna att de inte hade en chans mot mig och med stort självförtroende styrde jag skeppet mot dom.

 

Plötsligt upptäcker jag att jag inte längre kan navigera skeppet utanför rutan som informerar om vilka vapen jag har tillgodo och hur mycket jag än drog i spakarna hände absolut ingenting. Då beslutade jag mig för att nödlanda i staden Akila.

 

Jag landar på Akila och kliver av min farkost. Då upptäcker jag att den längre inte finns framför mig. Den har gått upp i rök och lyser fullständigt i sin frånvaro. Nu startas en process där jag börjar växla mellan min olika farkoster, gör mindre korrigeringar av dom och åker till olika galaxer. Farkosten från the Constellation är precis lika osynlig och obrukbar.

 

På internet upptäckter jag att jag inte är ensam. Jag rekommenderas olika åtgärder och landar slutligen i slutsatsen att jag behöver ladda en äldre sparfil.

 

6h bakåt i min progression hamnar jag. 

 

Mitt tips: spara ofta.

HQ