Svenska
Blog
Tomodachi Life - mina första intryck

Tomodachi Life - mina första intryck

Skrivet av traqua89 den 8 juni 2014 kl 11:26

Då har jag äntligen spenderat lite tid med Nintendos märkliga fenomen Tomodachi Life. Låg i brevlådan i torsdags (CDON levererar som alltid i god tid). Har spelat i 10 timmar och tänkte att jag skulle dela med mig av mina tankar om spelet så här långt.

Precis som innan jag började spela, är mina känslor väldigt delade. Konceptet i sig är häftigt, att se sin familj och vänner i spelet säga saker som är läskigt likt vad respektive person skulle säga i verkligheten är riktigt coolt. På flera Mii:s har jag lyckats pricka in personernas personligheter väldigt likt med verkligheten.

Men... spelet har en creepy, lite obehaglig känsla över sig. Min mormor dejtar en av mina bästa polare. Min farsa är kär i min sambo. Min syrras kille är tillsammans med min morsa. Någon drömmer om att öns invånare dansar runt en gigantisk ost, när han vaknar ramlar det ner en ost i rummet och som belöning får jag en ost. Någon har problem med att nysa, ett minispel startar där jag ska kittla personen under nästan med en fjäder. Osv osv osv.... Obehagligt, märkligt och riktigt japanskt :)

I form av gameplay är spelet väldigt innehållsfattigt så här långt, det handlar mycket om att göra samma saker om och om igen, mata, ge presenter och köpa kläder, varierat med små läskiga minispel ibland. Annars handlar det mycket om att följa och titta på vad som händer på Happi Island.

En sak som är fruktansvärt dålig är karaktärernas sångförmågor som lagts in i spelet. De automatiska robot-rösterna som går att pitcha och förändra fungerar okej när det gäller prat, men när karaktärerna ska "sjunga" rock, pop, rap mm låter det så illa att jag vill sätta kniven i någon för att få tyst på eländet.

Jag ska givetvis fortsätta spela innan jag dömer ut spelet, MEN just nu återgår jag till Animal Crossing.

HQ