Svenska
Förbisedd  uppföljare  # -Tiny Toon Adventures 2 (NES)

Förbisedd uppföljare # -Tiny Toon Adventures 2 (NES)

Skrivet av tryffel8 den 4 november 2021 kl 22:15

Tiny Toons adventure kan vara ett av de mest oförlåtande plattformsspelen jag någonsin spelat, inte ens de svåraste nivåerna i Rayman origins eller Donkey Kong-country-serien kan konkurera med den mördande svårighetsgraden i det första Konami-producerade Tiny-Toons till Nes.. Ett annars trevligt spel med ganska mycket, snott rakt av från Super Mario Bros 3, men sämre förebilder kan man ju ha.

 Istället för en uppföljare i samma spår så är upplägget här lite annorlunda jämfört med föregångaren. Buster och hans vänner har gått en inbjudan till ett nöjesfält. Självklart nappar dom på det, ovetandes om att avsändaren till brevet är den gamle vanliga skurken Montana Max. Fem spelbara karaktärer får spela varsin bana på nöjesfältets fem banor. Banorna går delvis att ta i valfri ordning och genom att klara utmaningen ges det biljetter som not slutet kan användas för att få tillträde till spökslottet som är spelets sista nivå.

Attraktionerna på nöjesfältet är oftast i ganska konventionell natur. Mest avstickande är nivån med Plucky där man i ett rakt uppifrån-perspektiv ska putta ner motståndar-bilar i ett hål i en märklig flipperinspirerad nivå.. Desto roligare då att spela som Grisen Hampton på ett åkande tåg, eller balansera på en trästock med Furball längs ett vattenland. Allra svårast blir det i berg och dalbanan som kräver total menoration för att kunna gå i mål, i en ganska frustrerande nivå. Lyckligtvis så är dock dessa frustrerande moment inte alls lika närvarande som i föregångaren. Här finns exempelvis ett livsystem med tre hjärtan och ett på alla sätt mer rimligt svårighetsgrad överlag, och det gör också denne del, lite roligare. Roligt är det också att se ett spel med så livliga animationer, karaktärerna är fulla med liv och uttryck på ett sätt som är ytterst ovanligt för ett Nes-spel. Grafikmässigt är har det slipats till ytligare i vad som redan var snyggt i föregångaren där bra animationer blivit ännu bättre, och framförallt ett bättre flyt med mindre slowdowns. Musiken är väldigt trallvänlig, bitvis helt fantastiskt och skapar fin stämnimg rakt igenom hela spelet.

köpvärt idag? Absolut!

HQ