Svenska
Blog
Inside (limbo 2) imponerade mest på E3

Inside (limbo 2) imponerade mest på E3

This post is tagged as: Limbo, Inside, Indie, Plattform

Fyra år (!) efter spelet som skrev om regelboken för 2d plattformsspel och ett av de mest visuellt gripande samt atmosfäriska spelen någonsin, kommer den spirituella uppföljaren Inside.

Av trailern att döma så är detta visuellt den perfekta riktningen de kunde gått efter Limbo. Jag fick gåshud när Microsoft visade upp spelet på E3. Animationer och atmosfären är brutal! För mig var det höjdpunkten på hela E3!

HQ
HQ
Rime bäst på Sony's konferens

Rime bäst på Sony's konferens

Sony har precis avslutat sin presskonferens. Förutom att the last guardian inte visades och inget från naugty dog (än!) så fick man se en massa titlar. Varav den som imponerade mest för egen del var Tequila works Rime, som såg att ut att bli en blandning mellan Ico och Journey, extremt underbar atmosfär från skaparna av deadlight.

https://www.youtube.com/watch?v=rku4n1uXOrM

360-fanboy bugar inför Sony

8 år.
Så många år har jag ägt en X360, och innan det var det en xbox. Jag har utforskat den underbara värld Bungie skapade i Halo, jag har spenderat timmar som Commander Shepard med att rädda universum, jag har sågat mig igenom horder av locusts, smygit mig fram i splinter cell och bekämpat mörker i alan wake.

Därmed missat en hel drös Sony exklusiva titlar till både PS3 och PS2!

Jag införskaffade mig en playstation 3 för drygt 3 månader sen, mest för att spela The Last Of Us som ser extremt lockande ut. Jag tänkte att jag kan i samma veva gå igenom lite andra exklusiviteter till playstation.

Låt mig bara först säga att spel som Journey och Shadow of the Colossus var en upplevelse jag aldrig upplevt innan, och ENBART dessa två spel har för alltid ändrat min syn på spel (detta från en kille som i princip spelat allt denna generation)
Att spel som detta enbart finns till en plattform säger en hel del om Sony Computer Entertainment som just nu har all min respekt! jag ser nu Sonys passion för spel, efter att ha skjutit ihjäl hundratals helghast, vart på mitt livs äventyr i Uncharted, vandrat igenom öknen i Journey och slagits mot Colossi och ridit med den bästa häst-fysiken i ett spel någonsin!

Det är längre ingen snack om vilken konsol som erbjuder bästa exklusiviter denna generation och då har vi The Last of us och The last gardian kvar. Jag kan inget annat än applådera Sony för vad de bidragit till den digitala marknaden.

Jag älskar fortfarande min 360 som jag anser fortfarande har bättre kontroll samt online möjligheter. Men gud vad jag hade missat de senaste åren. PS3 var det bästa köp jag gjort på länge, och jag kommer förmodligen skaffa PS4 enbart för att se vad Team Ico, Naughty dog, Santa Monica studios och Thatgamecompany har att komma med. Denna fanboy har äntligen hittat rätt sida, i mitten!

360-fanboy bugar inför Sony

Only on Playstation