Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Av vilken anledning spelar du tv-spel?

Av vilken anledning spelar du tv-spel?

Skrivet av Vahlstrom den 22 januari 2019 kl 11:50

En konstig tanke dök upp igår. Varför spelar jag egentligen tv-spel? Det kan låta som en märklig fråga, "för att det är kul" är ju det uppenbara svaret. Men jag tror att många av oss spelar av andra anledningar också, utöver att det bara är kul.

Det finns dom som spelar för att tävla. Både dom som vill satsa på att tjäna pengar på att spela, men en större del av spelarna i denna kategori är nog inte ute efter pengar, utan snarare att kunna tävla mot andra online. Andra spelar bara med vänner, oavsett om det är vänner från verkliga livet eller personer man träffat online. Spel är helt enkelt en kul social upplevelse.

Sen finns det dom som spelar spel för att fly från vardagens stress. Efter en stressig dag med skola, jobb, ungar eller annat kan det vara skönt att slå sig ner i soffan och bara slappna av med att kliva in i tv-spelsskorna av en annan karaktär. Jag tror det är därför jag älskar japanska rollspel så mycket, för att det är så leva sig in i och uppleva en helt annan värld utan krav och stress. Samma med sportspel. Där kan man vara den stjärna man aldrig blev i verkligheten (om man inte spelar för tävlandets skulle så klart).

Sen har vi adrenalinsökarna. Spelare som gillar att leva på gränsen (låter bättre på engelska, living on the edge). Skräckspel eller rally/racingspel skulle jag anse hamnar här (igen, om man inte använder det av anledningarna ovan). Spel som är gjorda för att få ditt hjärta att slå fortare.

Det finns så klart massvis av anledningar till varför vi egentligen spelar tv-spel. Jag är väldigt intresserad av att höra varför just du spelar tv-spel. Jag tror nämligen att det kommer vara väldigt olika från person till person. Själv är jag nog en slöspelare (inte en slö spelare), som bara vill varva ner efter dagen. Slå några home runs i MLB utan att ens behöva tänka, uppleva fantasivärldar som Ni No Kunis eller Tales of Vesperias eller leda mitt lag till framgång i Football Manager genom några musklick och utnötande av mellanslagsknappen för att gå vidare till nästa dag.

Facebook
TwitterReddit
Brady & Patriots i Super Bowl - igen?!

Brady & Patriots i Super Bowl - igen?!

Skrivet av Vahlstrom den 21 januari 2019 kl 13:42
This post is tagged as: NFL

Blir Tom Brady någonsin äldre? Jag må hata New England Patriots, men det går knappast att förneka hur bra Brady är. Visserligen hade han två interceptions mot KC, men man kan ju inte vara perfekt alla dagar. Han kan nu bli historisk som den ende att vinna sex stycken Super Bowls. Det är fler än vad 17 andra lag har vunnit - tillsammans. Det är också fler än vad varenda lag, förutom Pittsburgh Steelers, har vunnit. Galet.

Säsongen började ju så dåligt för Patriots. Efter tre matcher hade laget förlorat två gånger, mot den här säsongens usla Jacksonville Jaguars och ett inte speciellt mycket bättre Detroit Lions. Hade tiden till slut hunnit ikapp Brady och Jedi Belichick? Tydligen inte. Efter en spännande bortamatch mot valrossen Andy Reid och hans Chiefs lyckades Patriots vinna på övertid.

I Super Bowl ställs man mot ett annat gäng jag avskyr, St. Lou.... förlåt, Los Angeles Rams. Hade hellre sett en pensionärskamp mellan Brady och Drew Brees, men en domarmiss satte stopp för New Orleans i slutet. Och ge inte Greg "The Leg" en chans, för han kan sparka boll han.

Nåväl, Rams-Patriots, två lag jag vill ska förlora. Kan vi inte ställa in hela spektaklet och utnämna 49ers till segrare? Nä, som 49ers-fan behöver jag lida mig igenom ett par säsonger till innan jag kan vara glad igen.

Facebook
TwitterReddit
Please don't take my Solskjaer away!

Please don't take my Solskjaer away!

Skrivet av Vahlstrom den 19 januari 2019 kl 21:59
This post is tagged as: Manchester United

Det må inte ha varit helt perfekt idag i 2-1-segern mot Brighton, men Manchester United har nu vunnit 7 matcher av 7 möjliga sedan "The babyfaced assassin" Ole Gunnar Solskjaer tog över efter surpuppan Mourinho. Jag tyckte redan när han tränade reservlaget att han skulle tagit över efter Ferguson. Visserligen behövdes det säkert lite tränarerfarenhet och han har lyckats riktigt bra i Molde. Det är det gamla United man ser igen.

Det offensiva laget som vågar ta risker. Inget mer spela för 1-0 och sedan backa hem med hela laget. Topp 4 vore suveränt med tanke på hur långt efter United låg när Solskjaer tog över. Nu är det bara tre poäng bort. Jag har inget emot om Ole Gunnar blir den permanenta managern.

Som den gamla hejaramsan gick:
"You are my Solskjaer, My Ole Solskjaer, You make me happy, When skies are grey, Oh Alan Shearer, Was f*cking dearer, So please don't take, My Solskjaer away..."

Facebook
TwitterReddit
Dags för ett nytt bra tennisspel!

Dags för ett nytt bra tennisspel!

Skrivet av Vahlstrom den 17 januari 2019 kl 10:27
This post is tagged as: AO International Tennis, Tennis World Tour, Super Nintendo, Mario Tennis, Top Spin, Virtua Tennis, Super Tennis, Sportspel

Det var länge sen vi senast såg ett bra tennisspel. Förra året fick vi både AO International Tennis och Tennis World Tour. Båda var tyvärr riktigt dåliga. Det sistnämnda var en riktig besvikelse då utvecklarna också låg bakom det fantastiska Top Spin 4 från 2011. Ja, det är nästan tio år sedan vi såg ett bra tennisspel. Och då hade vi inte bara ett, vi hade två med Virtua Tennis 4.

Jag minns med glädje Super Tennis till Super Nintendo, ett spel jag fortfarande äger. Detta spel från 1991 är ett bättre tennisspel än både AO International Tennis och Tennis World Tour tillsammans. Jimmy Connors Pro Tennis Tour må inte ha varit lika bra som Super Tennis, men det var också ett spel jag tyckte om till SNES.

Det är dags för ett nytt bra tennisspel. Och då menar jag riktig tennis, Mario Tennis räknas inte.

Facebook
TwitterReddit

Är det här Kirbys verkliga anatomi?

Skrivet av Vahlstrom den 15 januari 2019 kl 21:08
This post is tagged as: Kirby

En ganska grotesk bild har dykt upp här och var på internet den senaste tiden. Alla vår älskade mjukisboll Kirby är inte bara en stor blobb enligt en japansk textbok, utan har faktiskt skelett och hjärna. Detta är dock inte en officiell Nintendo-bok, så det är troligtvis inte hur Nintendo själva ser Kirby.

Utgivaren Kadokawa/Media Factory har dock tidigare givit ut officiella Nintendo-böcker, men detta är inte en av dem. Ett bra sätt att få mardrömmar är det i alla fall.

Är det här Kirbys verkliga anatomi?

Facebook
TwitterReddit