Svenska
Vår julkalender är ruskigt sexig i år

Vår julkalender är ruskigt sexig i år

Skrivet av Vahlstrom den 30 november 2020 kl 18:05

Vi har precis öppnat vår första lucka i Gamereactors julkalender och snacka om en stark start. Jag menar, det finns en chans att vinna en Xbox Series X! Hade jag inte varit redaktionsmedlem och diskvalificerad från att tävla hade jag tävlat direkt. Och det är ju inte bara Xboxen som är intressant. Alla fem är kanonpriser. Ratt och pedaler från Logitech är kanon om man spelar bilspel. Jag funderar hur de skulle vara i spel som Forza Horizon 4, som jag fann väldigt roligt. Ett par trådlösa hörlurar från Sound of Sweden finns där också för bra ljud och händigt att slippa ihoptrasslade sladdar varje gång de ska användas. För att inte tala om att vi har två samlarutgåvor av spel. Det gäller World of Warcraft: Shadowlands och den fantastiska nyversionen av Final Fantasy VII. Jag tycker du bör in och tävla nu på direkten. Spelar man inte kan man inte vinna. Tävlingen hittar du på DENNA LÄNK. Lycka till! Dessutom kan jag hinta om att det finns mängder av supersexiga priser i våra andra luckor också. Håll ögonen öppna.

Du tittar på

Preview 10s
Next 10s
Annonsera

JRPG-snack #9 - Falcom firar 40 år med flera nya spel

Skrivet av Vahlstrom den 14 november 2020 kl 17:03
This post is tagged as: Falcom, Ys, Legend of Heroes, Xanadu, Capcom, Persona, Story of Seasons

JRPG-snack #9 - Falcom firar 40 år med flera nya spel

Nästa år firar den japanska studion Nihon Falcom 40 år (i mars för att vara exakt). Detta är en av de mest framträdande och inflytelserika utvecklarna av japanska rollspel. De ligger bakom spelserier som Ys, The Legend of Heroes och Xanadu. Denna födelsedag ska så klart firas och i deras senaste finansiella rapport skriver de att de kommer "släppa flera titlar" till konsoler inklusive nästa del i The Legend of Heroes-serien. En serie som nu sålt över fem miljoner exemplar. Jag ser fram emot vad Falcom kommer att bjuda på.

Övriga JRPG-nyheter

Sega vill släppa fler remasters och remakes av Atlus-spel
PC-porten av Persona 4 Golden blev en större framgång än vad Sega hade räknat med och det är en av anledningarna till att de nu vill släppa fler Atlus-spel. Segas president och VD Haruki Satomi säger att "vi hoppas kunna släppa Atlus titlar på olika plattformar, oavsett om det är som en direktport eller i form av remasters eller remakes".

Nya försäljningssiffror från Capcom - Monster Hunter World har nått 16,4 miljoner exemplar
Capcom delar då och då sina försäljningssiffror med spel de kallar "platinumtitlar". Detta är spel som har sålt över en miljon exemplar. I den senaste uppdateringen ser vi att Monster Hunter World har sålt 16,4 miljoner exemplar (300 000 sedan juni) och Monster Hunter World: Iceborne sålt 6,6 miljoner exemplar (800 000 sedan juni). Det finns för övrigt en hel drös av spel från denna serie i listan som är 102 spel lång.

Ny trailer visar upp gameplay för Story of Seasons: Pioneers of Olive Town
I oktober utannonserades det att Story of Seasons: Pioneers of Olive Town är på väg till Switch. Den 25:e februari 2021 släpps det i Japan och den 23:e mars i Europa. Om du är sugen på att kolla in en trailer med gameplay kan du göra det i DENNA Youtube-video.

Spelen jag fortfarande vill spela denna generation

Spelen jag fortfarande vill spela denna generation

Skrivet av Vahlstrom den 11 november 2020 kl 12:37
This post is tagged as: Ghost of Tsushima, Final Fantasy, Star Wars, Dragon Quest, Legend of Heroes, God of War, Spider-man

Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag inget jättesug efter de nya konsolerna. Däremot Dual Sense-kontrollen verkar ju vara fantastisk. Mycket av detta har att göra med bristen på spel. Det finns nog inget spel jag känner att jag måste spela på en gång, speciellt när jag har så många stora titlar kvar att spela denna generation. Kommer nog få ut tillräckligt mycket speltid ur dem för att inte lockas av en PS5/Xbox Series X. Vilka är titlarna då som jag har kvar? Nedan kan du se vilka jag fortfarande vill spela. Tog mig också en titt på howlongtobeat.com för att se hur mycket speltid jag kan få ut. Räknar dessutom inte med Switch-exklusiva spel eftersom det inte kommer någon ersättare där ännu.

Ghost of Tsushima
Det här var ett spel jag länge såg fram emot och som jag utan tvekan kommer att spela. Jag har hittills inte haft tid att påbörja det, men av allt bra jag hört kommer det nog inte ta lång tid innan det köps in.
Speltid: 23 timmar (endast storyn)

Marvel's Spider-Man
Medan andra redan börjat svinga sig loss med Miles Morales har jag inte ens upplevt PS4-spindeln. Det ser riktigt roligt ut och vem vill inte kunna vara Spindelmannen i en något öppen värld?
Speltid: 17 timmar (endast storyn)

Final Fantasy VII Remake
Det bästa spelet i Final Fantasy-serien (enligt mig) är VII och något jag spelat flera gånger. När en remake utannonserades kissade jag nästan på mig av glädje. Lite trist att det är uppdelat, men det är väl acceptabelt på ett sånt stort spel. Det ser ju ruggigt vackert ut också.
Speltid: 34 timmar (endast storyn)

Star Wars Jedi: Fallen Order
Jag är verkligen inte ett lika stort fan som mång andra på redaktionen när det gäller Star Wars, men detta verkar underhållande. Nu verkar det som att jag kommer kunna spela det på min PC med Xbox Game Pass i december. Eftersom jag redan har den tjänsten blir spelet ju bara en bonus och jag slipper köpa det till fullpris.
Speltid: 16 timmar (endast storyn)

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age
Ett annat spel som kommer till samma tjänst i december är Dragon Quest XI S. Jag ville köpa det till Switch, men det blev inte av. Det känns som ett måste-spel för JRPG-älskare, så att kunna spela Definitive Edition på PC kommer bli perfekt.
Speltid: 56 timmar (endast storyn)

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 1-4
Jag älskade Trails in the Sky-delen av The Legend of Heroes och har länge velat spela Trails of Cold Steel (de utspelas samtidigt i olika delar av världen). Den fjärde delen har precis släppts och det är nog dags att börja snart. Det kommer ta en väldigt lång stund.
Speltid: 241 timmar sammanlagt (endast storyn)

God of War
Jag vet att detta hyllats som ett av de bästa spelen någonsin, men jag har inte haft något supersug efter det. Kanske eftersom jag aldrig spelat de tidigare spelen i serien och inte har någon personlig koppling till den. Men det verkar ju kanon och kanske kommer det ett köp. Det är dock långt ner på listan.
Speltid: 20 timmar (endast storyn)

Det finns säkert ännu fler spel jag måste spela som jag helt enkelt glömt bort, men jag har med dessa spel här ovan 407 timmars speltid, om jag bara väljer att spela igenom berättelserna och inte göra någonting annat. Vilket så klart inte kommer vara fallet och speltiden blir säkert det dubbla. Mycket kvar att göra innan jag måste köpa en ny konsol alltså.

Känner inget större sug efter Playstation 5/Xbox Series

Känner inget större sug efter Playstation 5/Xbox Series

Skrivet av Vahlstrom den 9 november 2020 kl 13:31

Playstation 5 och Xbox Series S/X är här, men om jag ska vara ärlig känner jag inget direkt sug efter att skaffa någon av dem på en gång. Varje tidigare ny konsolgeneration har alltid varit som ett stort wow. Titta sån stor skillnad det är! Jag har inte samma känsla nu. Visst visst, det finns så klart stora skillnaden, till stor del i laddningstider, men är det verkligen tillräckligt för att få mig att spendera tusentals kronor? Speciellt nu när jag har en dator att spela på. Och med tanke på att fler och fler spel även släpps till just PC blir suget ännu mindre. Xbox Game Pass är ju redan utmärkt på PC och jag räknar med att det kommer bli ännu bättre. Jag kommer givetvis att köpa en konsol, det är sån jag är, men jag kommer inte göra det vid release. Frågan är om jag ens kommer göra det under 2021. Därefter har priset kanske till och med sänkts och det kan vara värt att köpa en. För tillfället håller jag mig kvar till PC, PS4 och Switch ett tag till.

Hur är det för dig? Är de nya konsolerna ett stort "måste-ha-begär" eller något som går att vänta med?

JRPG-snack #8 - Captain Tsubasa och andra sportrollspel

Skrivet av Vahlstrom den 3 november 2020 kl 16:05
This post is tagged as: Captain Tsubasa, Inazuma Eleven, Mario Tennis, Mario Golf, Golf Story

JRPG-snack #8 - Captain Tsubasa och andra sportrollspel

Sport och japanska rollspel, två av mina absoluta favoritgenrer. Hur kan det då bli bättre än att blanda dem? Jag spelar för nuvarande Captain Tsubasa: Rise of New Champions på PC och detta är en anime jag har goda minnen av. Jag var nog inte mer än sex, sju år när jag hittade en tecknad fotbollsserie på en tysk kanal via parabolen. Den hette Kickers och jag brukade springa ner för trappan tidigt på morgonen, säkert runt klockan sex för att slå på TV:n. Jag förstod så klart inte ett ord de sa, men det var nåt som ändå lockade. Jag har senare förstått att detta var det tyska namnet på Captain Tsubasa, en superpopulär manga- och animeserie som först skapades 1981.

Det har funnits ganska många spel på olika plattformar i Japan, men vi i väst har inte fått se lika många. Så sugen var jag när Rise of New Champions utannonserades. Speciellt eftersom jag vet hur bra sportmanga/anime kan bli som spel. Som det första spelet till min Nintendo 3DS köpte jag Inazuma Eleven, ett fotbollsrollspel. Och det spelet var så bra att jag började kolla på animen. Jag har sedan dess spelat vartenda spel i serien. Det spelas fotboll som är hysteriskt "over the top", men däremellan finns en liten öppen värld där du kan springa runt och rekrytera nya spelare till ditt lag, prata med folk och annat. Jag tycker det är väldigt tråkigt att Inazuma Eleven: Great Road of Heroes har en väldigt osäker framtid. Spelet skulle släppas 2018, dessutom för första gången utanför Nintendos handhållna med Playstation 4 (samt Switch och mobiler). Men det har blivit försening efter försening och nuvarande release är 2021. Men Level-5 har sagt att det spelet inte har högsta prio.

Kan du tänka dig att Mario Tennis och Mario Golf en gång i tiden hade rollspelselement? Jo visst. Jag vet inte hur många gånger jag spelade igenom berättelsen i Mario Tennis till Game Boy Color. Du spelade som en helt vanlig människa och gick upp i nivåer (levlade upp, som man säger) för att låsa upp kunskapspoäng. Även där kan du springa runt i världen och utmana olika karaktärer. Längre fram i berättelsen får du så klart spela mot Mario-karaktärerna. Det fanns också Mario Golf till samma handhållna konsol. Det var ganska lika förutom att du spelade golf.

På senare år har vi fått Golf Story, som är ett av de bästa spelen till Nintendo Switch. Det är golf med en massa sidoaktiviteter och galna banor. Uppföjaren Sports Story skulle släppts i mitten av detta år, men har blivit försenat.

Nåväl, tillbaka till Captain Tsubasa: Rise of New Champions. Det här spelet har story problem på PC, med spelförstörande buggar. Vilket är så himla trist då det har potentialen att vara fantastiskt. Det är übervackert och ser ut att vara hämtat direkt från animen. Det finns två berättelselägen, en som är en klassisk Tsubasa-story och handlar om honom och det japanska laget och en helt ny story där du får skapa en egen karaktär och välja bland tre olika skolor. Det finns dialogval och uppgraderbara förmågor. Tsubasa-storyn har en bugg som fryser hela spelet varje gång jag försöker spela nästa match i storyn. Och jag är dessutom bara tre match in, vilket gör att jag inte ens kommit igång. Dessutom rekommenderas det att du spelar denna först av de två berättelserna. Om du funderar på att köpa det tycker jag du bör vänta och se om det kommer en patch som fixar alla problem. Ett sådant är att när du sprintar kan spelaren helt plötsligt vända och springa åt ett helt annat håll än du håller styrspaken. Det släpptes nyligen en patch som tyvärr inte fixade de stora problemen. Jag vill spela igenom det här spelet, men kommer lägga det åt sidan tills det fixas.

Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy