Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Biodags - Bohemian Rhapsody

Biodags - Bohemian Rhapsody

Skrivet av Vahlstrom den 18 november 2018 kl 17:07
This post is tagged as: Biodags, Bio, Queen

Igår var det dags att se en film jag sett mycket fram emot, Bohemian Rhapsody. Jag är personligen ett stort fan av Queen och jag var nyfiken på att se hur de kunde fånga magin i Freddie och bandet. Mycket bra, skulle det visa sig. Filmen fokuserar mer på Freddie Mercury och hans liv än på bandet i sig. Det är ingen dålig sak då hans liv var minst sagt intressant med höga berg och djupa dalar.

Rami Malek gör en fantastisk prestation som Freddie och jag skulle faktiskt bli förvånad om han inte blir nominerad för nåt av de större skådispriserna. Jag gillade också Gwilym Lee som Brian May medan jag, av nån anledning, hade svårare att gilla Ben Hardy som trummisen Roger Taylor.

Är man ett fan av Queen bör man absolut se denna film. Eller ja, man bör se den oavsett då den är en utmärkt film om ett tragiskt liv som hade sina ljusa stunder.

Facebook
TwitterReddit
Den extremt farliga sjukdomen "man flu"

Den extremt farliga sjukdomen "man flu"

Skrivet av Vahlstrom den 7 november 2018 kl 20:26

Man flu, en sjukdom så farlig att den inte har någon bra översättning till svenska. Manlig förkylning? Extremt manligt. Det enda vi vet är att detta är en nära dödenupplevelse. Nu har jag också åkt på den och jag är sjuk som bara män kan vara. Jag har säkert 200 graders feber och hela lägenheten skakar när jag hostar. För att inte tala om att jag har 1000 nålar som fastnat i halsen.

"Man flu is a phrase that refers to the idea that men, when they have a common cold, experience and self-report symptoms of greater severity, akin to those experienced during the flu."

Tack Wikipedia.

Om ni inte hör något mer från mig kan ni vara säkra på att man flu-djävulen har tagit mig.

Facebook
TwitterReddit
En sorglig dag för Gävle - Gävlebockens skapare död

En sorglig dag för Gävle - Gävlebockens skapare död

Skrivet av Vahlstrom den 2 november 2018 kl 17:54

En man som har gjort väldigt mycket för Gävle har gått ur tiden. Stig Gavlén, mannen bakom Gävlebocken, blev 91 år gammal. Jag är uppvuxen mindre än 2 mil utanför Gävle och bocken har funnits där varje vinter under hela min livstid. Det är svårt att beskriva för någon "utböling" hur mycket denna 13 meter höga halmbock betyder för staden. Inte minst när det gäller inkomster från turism och liknande. När den firade 50 år hann den bara stå uppe en dag. Inkomsten: 27 miljoner kronor. På en dag. Firandet lockade 18 000 besökare, varav en fjärdedel var turister och drog alltså in 27 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning.

Annars finns det inte speciellt mycket för turister att göra i Gävle, om jag ska vara ärlig. Om ni säger Furuvik så kan jag meddela att det ligger närmare Skutskär, där jag är uppväxt, än Gävle.

1966 sattes den första bocken upp. Den firade alltså nyligen 50 år. Helt galet. Den är internationellt känd och har varit i nyheter över hela världen, mest troligen för att den brinner med jämna mellanrum.

Engelska Independent.
.
BBC.

National Geographic.

The Guardian gjorde till och med en rolig dokumentär om den.

Han skapade en världskänd ikon i en mellanstor svensk stad. Stig Gavlén är, var och kommer alltid vara en Gävle-hjälte.

Facebook
TwitterReddit
Vilket lag ska man coacha i detta års Football Manager?

Vilket lag ska man coacha i detta års Football Manager?

Skrivet av Vahlstrom den 2 november 2018 kl 11:08
This post is tagged as: Football Manager

Nytt år, nytt Football Manager. Jag har spelat denna spelserie sen den grundades i princip, när den hette Championship Manager (åh, vilka minnen). Idag släpps Football Manager 2019 officiellt och då kommer samma fråga som varje år: Vilket lag ska jag leda till framgång?

Jag gillar inte att ta över stora lag som Barcelona, PSG, Bayern Munchen etc. för det känns inte som någon utmaning. Jag brukar antingen ta ett sämre lag i nån av de stora ligorna, t. ex. Parma eller Villarreal (som dock spelat upp sig de senaste åren). Eller så brukar jag ta över ett lag långt ner i systemet, som Forest Green Rovers eller liknande. Förra året skapade jag en egen klubb, Walthamstow FC (döpt efter stadsdelen jag bodde i under min tid i London), och placerade dem i Vanarama National League.

Men i år då?
Parma är ju ett mycket intressant lag. Efter deras konkurs har de gått upp tre divisioner på lika många säsonger och är nu tillbaka i Serie A, vilket kan vara en rolig utmaning.
F.C. United of Manchester är en klubb som bildades 2005 av supportrar till Manchester United som hatar ägarfamiljen Glazer. De spelar i National League North, den sjätte högsta divisionen och har ett publiksnitt på nästan 3 500.
Sunderland, detta forna storlag som fallit som en sten. Spelar nu i League One och det kan vara en kul utmaning att ta dem tillbaka till storhetstiden.

Vilket lag leder du till framgång i år?

Facebook
TwitterReddit

Level-5 firar 20 år med vackert artwork

Skrivet av Vahlstrom den 28 oktober 2018 kl 18:11
This post is tagged as: Level-5, Ni No Kuni, Dragon Quest, Yo-kai Watch, Professor Layton, Fantasy Life

Jag skrev en artikel om Level-5 för några dagar sedan. Där kan man läsa om hur studion började med nio anställda och hela vägen fram till hur framgångsrika de är nu för tiden.
Nu firar också Level-5. De har skapat ett vackert artwork (nedan) med figurer från de flesta av sina spel, så som Ni No Kuni, Yo-kai Watch, Fantasy Life, Dragon Quest och Professor Layton.
Jag älskar vad Level-5 har skapat och hoppas verkligen att de fortsätter många, många år till.

Level-5 firar 20 år med vackert artwork

Facebook
TwitterReddit