Svenska
Blog
Sportspelens mikrotransaktioner gör mig ledsen och uppgiven

Sportspelens mikrotransaktioner gör mig ledsen och uppgiven

Skrivet av Vahlstrom den 10 september 2018 kl 10:58

Det är en tuff tid för alla oss sportspelsälskare som vill spendera så lite pengar som möjligt. Det kommer ju knappast som en överraskning när jag läser nyheten att NBA 2K19 kommer innehålla löjligt mycket mikrotransaktioner eftersom snacket om det har pågått länge. Men man blir ju ändå lite ledsen. Jag var/är ett stort fan av NBA 2K och spelade nästan alla versioner, men jag skippade förra årets när jag såg all negativ feedback angående att betala för ALLT.

EA är inte mycket bättre och fick hård kritik för FIFA 18 (och i mindre skala för NHL och Madden). Jag måste ändå erkänna att jag spenderade mer pengar än jag borde ha gjort på att försöka få de bästa spelarna till mitt FUT-lag. Och det är ju det som är saken, vad har jag för nytta av det nu? Inte ett dugg. Man spenderar en massa pengar för att sedan göra om det nästa år igen. Trots all backlash tror jag inte att FIFA 19 kommer vara så mycket bättre (om man nu inte bor i Belgien).

Jag har spenderat 272 timmar i MLB The Show 18:s Diamond Dynasty (basebollspelets motsvarighet till Ultimate Team) enligt deras egen databas. Inför den här säsongen tog tyvärr San Diego Studios (SDS, skaparna av The Show) också det impopulära steget att försöka klämma ur spelarna så mycket pengar som möjligt. Man införde samlarobjekt, som kepsar, tröjor, signerade bollar osv. som du måste byta in för att kunna låsa upp de bästa spelarna. Problemet är att dessa objekt inte kan användas till något annat än att just bytas in. Spelarna var inte direkt glada över att behöva samla tusentals oanvändbara New York Yankees-kepsar för att låsa upp vissa spelare.

Det är konstigt hur det kan vara så accepterat med mikrotransaktioner i sportspel jämfört med andra typer av spel. Det är ingen som höjer på ögonbrynen när man kan köpa paket för att ha en chans på de bästa spelarna. Det är liksom som det ska vara.

Kommer vi någonsin få se en förändring? Tyvärr tvekar jag stort på det.

HQ