Svenska
Blog
Spelen jag ser mest fram emot under 2019

Spelen jag ser mest fram emot under 2019

Skrivet av Vahlstrom den 2 januari 2019 kl 12:34

Då är 2019 igång på allvar och det är dags att se vilka spel jag mest ser fram emot under året. Jag tittade igenom listan av spel som har planerat releasedatum under 2019, men det kan säkert vara nåt spel jag missat. Jag upptäckte också att jag mest ser fram emot JRPG:s (inget oväntat) och remasters (oväntat). Du kommer också märka att det inte finns några enorma AAA-titlar här. Jag är helt enkelt inte en sån kille.

Det här är i alla fall mina topp-7 (i ordning efter releasedatum):

Tales of Vesperia: Definitive Edition (PC, PS4, Xbox One, Switch) - 11 januari
För över tio år sedan släpptes Tales of Vesperia och jag kommer ihåg det som igår när jag lirade det på mitt gamla Xbox 360. Jag är väldigt nyfiken på hur detta spel står sig i nutiden när det finns så många fantastiska JRPG:s. Definitive Edition kommer ju så klart med upphottad grafik och jag tror säkert att det kommer vara väldigt vackert. Men som sagt, håller spelet fortfarande?

MLB: The Show 19 (PS4) - 26 mars
Förra årets MLB-spel var något av en besvikelse. Det kändes som att basebollspelet tog ett steg framåt och två steg bakåt jämfört med året innan. Spelmekaniken var lika bra som vanligt (jag håller det här som kanske det bästa sportspelet av alla), men fattigt innehåll, mer fokus på mikrotransaktioner och konstiga uppdateringsval gjorde att spelet kändes sämre än MLB 17. Oväntat nog blev ändå MLB 18 det spelet jag spelat mest någonsin på mitt PS4, så jag hoppas på en ännu bättre upplevelse i år. Detta är det perfekta spelet för att slöspela.

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel I och II (PS4) - våren 2019
JRPG nummer 2 på listan (och 3 om man vill räkna båda spelen separat). The Legend of Heroes har flertalet berättelser med tillhörande spelserie. Jag spelade samtliga Legend of Heroes: Trails in the Sky på Steam och älskade den spelserien. Trails of Cold Steel utspelas i samma värld, men fokuserar på berättelser från ett annat område/land (spelet kallas även the Erebonia Arc). Jag förmodar att det finns några textrader om det som utspelade sig i Trails in the Sky, eller åtminstone att det området nämns. Cold Steel släpptes ursprungligen till PS3 och Vita, så det ska bli kul att spela detta på PS4.

Inazuma Eleven Ares (PS4, Switch) - tidigast maj
Jag älskar denna fotbollsrollspelsserie. Jag har spelat alla spel på DS/3DS (samt det enda spelet på konsol som var till Wii) och ser mycket fram emot debuten på Playstation 4 och Switch. Tyvärr har det försenats flera gånger och jag känner ingen hög optimism över att spelet ska hålla någon högre kvalitet. Hög kvalitet är annars ord som är förknippade med mangan, animen och de handhållna spelen.

Crash Team Racing Nitro-Fueled (PS4, Xbox One, Switch) - 21 juni
Personligen håller jag Crash Team Racing före Mario Kart. Det finns självklart många som inte kommer hålla med mig, men jag tycker helt enkelt att CTR är roligare. Och medan det har kommit ungefär 4500 uppföljare till Mario Kart dog CTR konstigt nog ut och detta blir första chansen att återuppleva detta spel sedan 1999. Med uppdaterad grafik och nya banor kommer detta nog bli en nostalgitripp utan dess like.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition (PS4, Switch) - 2019
Är detta ett av de bästa japanska rollspelen? Absolut inte. Är det ett av de bästa Final Fantasy-spelen? Inte det heller. Jag hade dock väldigt roligt med Gamecube-versionen när det begav sig en gång i tiden. Om det kommer för ett rimligt pris kommer jag utan tvekan plocka upp detta.

Digimon Survive (PC, PS4, Xbox One, Switch) - 2019
Det andra spelet på listan som ännu inte har ett bekräftat releasedatum. Snacka om att tänka nytt med Digimon-serien. Visst, den har väl alltid varit mer vuxen än Pokémon, men detta är ju en helt ny nivå. Enligt beskrivningen är det ett "survival strategy role-playing video game" och "Multiple playthroughs can result in different paths and different evolutions.[1] The game will feature multiple endings and should wrong choices be made, characters will be killed." Nyfikenheten över detta spel är "genom taket" som man säger på engelska. Hoppas, hoppas, hoppas detta blir en lyckad satsning.

HQ