Svenska
Blog
Monster Energy Supercross 2 är överraskande bra

Monster Energy Supercross 2 är överraskande bra

Skrivet av Vahlstrom den 11 februari 2019 kl 10:53

Jag hade i förra veckan "äran" att spela två olika sportspel. Ett som var nästintill uselt och ett som var oväntat bra. Spike Volleyball var det första och detta spel kan jag inte ens rekommendera till volleyboll-fansen där ute. Jag gav spelet 3 av 10 i min recension. I slutet av veckan kom sedan ett spel med en evighetslång titel, nämligen Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2. Jag hade inga höga förväntningar på detta spel utan avfärdade det mest som en chans att få in lite pengar från motocross/supercross-fans. Cash grab helt enkelt. Men oj så fel jag hade.

Jag är verkligen ingen crosskille, vilket Adrian som recenserade spelet tydligen är. Jag ägde aldrig ens en moppe när jag var 15. Men precis som rallyspel har denna genre en chans att passa alla, oavsett om man är insatt eller inte. Spelmekaniken känns fantastisk och trots att jag aldrig ens suttit på en hoj har jag känslan av att det är så här det borde kännas när man gasar och hoppar runt i gruset och leran. Det är dock inget lätt spel att komma in i. Förutom att styra din cross med styrspaken måste du också styra åt vilket håll åkaren lutar sig för att få ut det mesta av din åkning. Det är så klart en enorm fördel om åkaren, precis som i verkliga livet, lutar sig bakåt i uppförsbacke innan ett hopp och lutar sig framåt i landningen. Man hoppar nämligen inte så långt om man lägger vikten på framhjulet och det är nog rent livsfarligt att luta sig bakåt i en landning. Spelet har dessutom en fantastiskt rolig ragdoll-fysik om du nu trillar omkull.

Karriärsläget är väldigt generöst. Du kan välja mellan tre olika klasser att tävla i under en säsong. Två kortare med mindre motor och en längre säsong med värstingmotorn, vilket så klart också gör att det går snabbare. Mellan racen kan du välja att träna för att göra din crossgubbe bättre, träffa media eller fans för extra popularitet eller gå på promo-dagar för att tjäna extra pengar. Jag rekommenderar att du läser Adrians recension (han gav spelet en nia!), som jag länkade till här ovan, om du är intresserad.

Det finns också en möjlighet att bygga din egna crossbana som du sedan kan sladda och hoppa runt på bäst du vill, eller dela med dig av online för andra att njuta eller svära av. Jag har inte riktigt haft tid att bygga en ordentlig bana än, men det kommer.

Som ett stort sportfan är det också väldigt kul att se riktiga arenor i spelet. De är endast amerikanska, men där finns Super Bowl-vinnarna New England Patriots hemmaarena Foxborough, basebollarenan Angel Stadium of Anaheim och inte minst motorsportsmeckat Daytona. Detta spel är riktigt bra och jag rekommenderar det till alla sportfans, oavsett om du är intresserad av motorsport eller inte.

HQ