Svenska
Blog
Finns det intresse för en daglig blogg om JRPG-nyheter?

Finns det intresse för en daglig blogg om JRPG-nyheter?

Skrivet av Vahlstrom den 21 september 2020 kl 20:21

Japanska rollspel är en väldigt nischad genre. Visst, det finns enorma spel som Final Fantasy-serien, men sen finns det mycket mindre spelserier. Såna som lockar intresse hos vissa, men som kanske inte är tillräckligt intressanta för den stora skaran spelare och därför inte hamnar bland nyheterna. Jag skrev två sådana nyheter i helgen, som jag tyckte var väldigt intressanta, men som jag förstår att de allra flesta rycker på axlarna åt. Det var utannonseringen av Disgaea 6 (en spelserie som jag älskar. Det är over the top JRPG när det är som bäst) samt att det nya Captain Tsubasa-spelet sålts i över en halv miljon exemplar.

Det fick mig att tänka på att det vore roligt att skriva om mindre JPRG-nyheter, såna där fansen är j*vligt intresserade, men som andra struntar it. Jag läste nämligen en nyhet idag som jag själv fann mycket intressant, men som jag inte tror lockar speciellt många läsare på sidan. (Sammarfattar den nedan.)

Funderingen blev då om jag skulle, i en daglig blogg, skriva om dagens JRPG-nyheter. Såna som vi nördar bryr oss om och blir glada (eller besvikna) över. Skriv gärna i kommentarerna om du skulle tycka det var kul, så att jag vet att det finns lite intresse. Måste hitta ett passande typsnitt också. Bloggen skulle kunna se ut ungefär så här:

Level-5 prioriterar Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y över Inazuma Eleven: Great Road of Heroes
Jag är ett stort fan av Inazuma Eleven-serien, både spelen och animen. Det är en fotbollsserie som väl någorlunda kan jämföras med Captain Tsubasa. Det var tänkt att Inazuma Eleven: Great Road of Heroes skulle bli det första spelet att släppas till något annat än Nintendos DS-konsoler. Det skulle bli debut på Playstation 4 och även komma till Switch. Men spelet som skulle släppas sommaren 2018 har blivit försenat om och om igen, fem gånger hittills. Den senaste uppdateringen var att spelet skulle komma nästa år. Men nu säger Level-5-presidenten (och spelskapargeniet) Akihiro Hino att deras prio ett istället är Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y.

"This is a bit sudden, but for business reasons we have prioritized Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y - Waiwai Gakuen Seikatsu over Inazuma Eleven: Heroes' Great Road. To get things moving again, we need to think about how to make [Inazuma Eleven: Heroes' Great Road] a hit and the steps required to achieve that, which we're looking into alongside development. We're focusing on making a good game this time. I apologize for keeping everyone waiting so long", skrev han på Twitter.

Vi Inazuma-fans får helt enkelt fortsätta vänta. Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy Y släpptes i Japan till Switch i augusti och en PS4-version är på ingång. I början av augusti sa Level-5 att de inte bestämt sig än om spelet kommer släppas i väst eller inte.

HQ