Svenska
Blog

Dagens JRPG-snack #1 - Början på en ny bloggserie

Skrivet av Vahlstrom den 22 september 2020 kl 21:55

På min blogg ställde jag igår frågan om det finns intresse för JRPG-nyheter i min blogg, såna nyheter som får oss fans av genren upphetsade, men som den stora massan inte bryr sig om. Jag fick några kommentarer som samtliga var positiva till denna idé, så jag tackar er för det. Därför har jag bestämt mig för att köra igång denna. Men innan du kan läsa mitt första inlägg här nedan vill jag göra klart några saker:

* Jag skrev att det kommer bli dagligen, men jag har istället beslutat att det kommer att bli så ofta som möjligt och förhoppningsvis dagligen. JRPG är ju en så pass nischad genre att det ibland inte finns något att skriva om.
* Nyheterna kommer vara lite annorlunda än de du läser på sajten då jag blandar in mina egna åsikter i dessa nyheter. Det är ju trots allt min blogg.
* Det är möjligt att jag också skriver om andra japanska spel i andra genrer och även andra rollspel. Givetvis sånt som oftast inte hamnar på förstasidan.
* Jag vill också skriva lite om mina egna tankar om genren och inte bara nyheter (därför får serien hete Dagens JRPG-snack och inte JRPG-nyheter. Det kan vara sånt som att berätta att jag för tillfället spelar ett bra japanskt rollspel som jag vill dela med mig av, eller liknande.

Då så, det var väl jag vill ta upp. Då kan vi köra igång med det första blogginlägget.

Dagens JRPG-snack #1 - Början på en ny bloggserie

* Mobilspelet Ni no Kuni: Cross Worlds har fått en animerad trailer
Jag gör ingen hemlighet av att jag fullständigt älskade det första Ni no Kuni-spelet och anser att det var ett av de bästa spelen den konsolgenerationen. Det kom från ingenstans med en fantastisk berättelse, starka karaktärer och var helt underbart vackert. Uppföljaren var inte lika bra, men jag gillade även det väldigt mycket. När Level-5 sedan utannonserade Ni no Kuni: Cross Worlds blev jag glad, tills jag insåg att det var ett mobilspel. MMO till mobil till och med. En felsatsning enligt mig. Nu har de släppt en animerad trailer till spelet och den är lika vacker som allt annat i spelserien. Tyvärr kan jag inte lägga in videor i bloggen, men vill du se den kan du kolla in den på Youtube HÄR. Spelet släpps till Android och Ios i Japan i år. Det finns ännu inga nyheter om det kommer västerut.

* Rune Factory 5 släpps nästa år
Jag ska erkänna att jag inte har spelat något Rune Factory-spel, men jag lär erkänna att det ser riktigt lockande ut. Den femte delen i serien kommer släppas under nästa år, både i Japan och här i väst. Utgivarna Xseed Games och Marvelous har visat upp en trailer som du kan kolla in på Youtube HÄR. Spelet släpps till Nintendo Switch.

* Katamari Damacy Reroll släpps i november till PS4 och Xbox One
Okej, det här kanske inte direkt är något rollspel, men det är extremt japanskt. Katamari Damacy Reroll är kort och gott ett spel där du ska rulla över grejer för att bli större och större. Trots det enkla målet kan det vara hysteriskt roligt. Spelet släpptes först till Switch och PC via Steam i december 2018 och kommer den 20:e november till Playstation 4 och Xbox One.


DAGENS ONÖDIGA JRPG-INFORMATION
Jag spelar för tillfället Suikoden IV. Medan alla suktar efter nästa konsolgeneration valde jag att gå tillbaka två generationer istället. Efter glädjen över det utannonserade
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, ett spel som görs av gamla Suikoden-veteraner bestämde jag mig för att spela igenom Suikoden-serien igen. Jag valde att börja med fyran eftersom det är spelet i serien jag har minst minne av. Det är dessutom det spelet som utspelar sig först, 150 år innan det första Suikoden. Så det är möjligt att jag spelar dem i ordning efter det. Men de är ganska långa, så jag räknar inte med att bli klar på en stund. Suikoden II är för övrigt mitt absolut favoritspel genom tiderna.


Så, det var mitt första inlägg i denna serie. Jag hoppas verkligen att du gillar den och att du kommer läsa den åtminstone då och då. Jag gör den här serien för oss som älskar japanska rollspel, något som oftast inte skrivs så mycket om i väst. Ha en trevlig morgon, dag eller kväll beroende på när du läser detta.

HQ