Svenska
Blog

Dagens JRPG-snack #5 - Japanska rollspel på Xbox Game Pass

Skrivet av Vahlstrom den 14 oktober 2020 kl 21:42

Dagens JRPG-snack #5 - Japanska rollspel på Xbox Game Pass

Om du gillar japanska rollspel och har Xbox Game Pass kan du glädja dig över att fler och fler av dessa spel börjar läggas till där. För några dagar sedan utannonserades det att fantastiska Tales of Vesperia kommer till Game Pass. Ett spel du verkligen bör spela om du har denna prenumeration. Jag är glad över att Xbox väljer att lägga till fler och fler japanska rollspel, för det blir ju verkligen valuta för den relativa billiga pengen.

Sedan tidigare finns också tre Yakuza-spel där. Yakuza 0, Kiwami och Kiwami 2. Är du nyfiken på att komma in i den serien är det ju ett utmärkt tillfälle att göra det. Nyligen lades också Disgaea 4 Complete+ till. Jag älskar den här serien. Det är humor på absolut högsta nivå och med spelmekanik och innehåll du inte kommer att hitta någon annanstans. Stridssystemet är turbaserat och strategibaserat. Tänk Final Fantasy Tactics eller Fire Emblem. Detta är, inte helt ologiskt, det fjärde spelet i serien och det är den kompletta plus-versionen vi får. Det är det näst nyaste spelet i serien där vi väntar på utannonserade Disgaea 6.

Det finns några Final Fantasy-spel också. Nämligen VII, IX och det nyaste XV. Ett spel jag väntar otåligt på är Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition. Det finns att förladda, men du kan inte spela det förrän 4:e december. Detta är Switch-versionen av spelet och jag tyckte att det såg helt fantastiskt ut när det släpptes där. Tyvärr slog jag aldrig till och köpte det till Switchen, men nu får jag chansen att spela det på datorn i december istället.

Sedan finns också några mindre titlar som Alvastia Chronicles, My Time at Portia (som visserligen är kinesiskt) och Wargroove (som är taktikbaserat och liknar äldre Fire Emblem) som kan vara värda att kolla in.

HQ